Mos Maiorum - A politika íratlan szabályai

Orbánnak szövetségesekre van szüksége

2012. január 09. - Hörcher Ferenc
Orbán Viktor Wilfred Martens-szel, az EPP vezetőjével
Forrás: belfoldihirek.com

KOMMENTÁR

Orbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton.

 

 

 

 

 

Orbán Viktort és kormányát számos jogos kritika érte az utóbbi napokban-hetekben a választott politikai irányvonala miatt. Ezek leghangosabb következtetése az, hogy Orbán diktatúra kiépítésére törekszik. (Bár az alábbi külföldi forrás épp arról tájékoztat, hogy az Orbán barátjának nehezen tekinthető Hack Péter szerint Orbán nem diktatúrát épít.) Ennek a vádnak kétségtelen alapot ad az, hogy Orbán olyan politikus, akinek stratégiája egyértelműen a kézi vezérlés kiépítése. Arra a vádra, hogy ez diktatúra lenne, itthon könnyen tudja a 2/3-os választ adni – s való igaz, szavazói jó részének épp ez a fajta erős kéz politika tetszik benne, s a jelek szerint még mindig igencsak sokan vannak hívei. 

Ám a külföldet egy ilyen érv nem tudja meghatni. Hogy miért nem? Mert szemben a nemzetállamon belüli politikai harccal, a nemzetközi politikai verseny sokkal kevésbé vár a választói felhatalmazásra – a nemzetek egymás közötti viszonyát hagyományosan, de még ma is sokkal inkább meghatározza az erő nyelve, mint a választói akarat. Az alábbiakban két tézis mellett szeretnék érvelni: egyrészt, hogy Orbán a nemzetközi politika nem demokratikus legitimációját alulértékelte, továbbá másrészt, hogy alulértékelte a nemzetközi erőtér szerepét saját kormánya sikerében vagy kudarcában.

Először tehát: úgy gondolom, hogy Orbán Viktor nem vette kellőképp számításba, hogy a nemzetközi politikában a politikai ágensek erejét nem a felhatalmazó nemzeti választások (vagy akár az európai választások) adják. A nemzetállam keretei között a rule of law, vagy más fogalommal a jogállam eszménye a 20. század második felére a nyugati világban csakugyan döntő jelentőségűvé vált. Ám az államok egymás közötti viszonyában továbbra is nagyrészt a tiszta erő dominál, amit persze a diplomácia intim fátyla eltakar a hétköznapi szemlélők szeme elől. Ez igaz a nemzetközi jog, a nemzetközi politika és a nemzetközi gazdaság világára is (persze a nemzetközi szerződések és intézmények valamelyest szabályozzák a tiszta erő érvényesülését). De igaz maradt az Európai Unión belül is, noha ez elvileg egy szoros szövetségi viszonyt feltételez a tagországok között. Valójában azonban olyan politikai piacról van szó, ahol szintén az erő (a méret, a befolyás, a puszta érdekérvényesítő képesség) számít, felülírva sokszor a demokratikus eljárásokat és intézményeket is. Orbán Viktor a jelek szerint úgy gondolta, hogy ha ő imponáló számú képviselőt tud delegálni az EP-be, otthonról pedig még imponálóbb 2/3-os parlamenti felhatalmazást hoz, az ezen a színpadon is hatni fog, még ha „unortodox” nézeteket fejt is ki, netán egyenest szabadságharcot hirdet. Ugyancsak a jelek szerint ebben tévedett.

Másodszor úgy tűnik, alulértékelte a nemzetközi fogadtatás jelentőségét. Eddig mindig az volt a kormánypárt véleménye, hogy a külföldi vélemények kevéssé számítanak. Ám ha az ország gazdasági-pénzügyi helyzete olyan, amilyen, akkor bizony a külső megítélés élet-halál kérdéssé válhat – először a kormány, de utóbb az egész nemzetgazdaság számára is. Tehát: az utóbbi hónapok példája igenis az, hogy a Nyugat képes európai országokban kormányfőket, sőt kormányokat is buktatni, a pénzügyi szükséghelyzet következtében. Hasonló tendencia látszik kibontakozni Magyarország külföldi megítélésében – a nemzetközi pénzügyi világ és a nyugati politikai világ egyértelműen meghátrálásra akarja kényszeríteni Orbánt és kormányát, és ki kételkedhet ma abban, hogy erre minden eszköze megvan. A vészhelyzet miatt ráadásul a 2/3-os többség olyanfajta felmutatása sem lenne döntő érv, mint egy százezres kormánypárti tüntetés, amit csodafegyverként emlegetnek a kormányt támogató körökben.

Orbánnak tehát, ha képes belátni e két kérdésben tévedését, sürgősen szövetségesekre kellene találnia. Márpedig pillanatnyilag az a helyzet, hogy még a kevés meglévő szövetségese sem különösebben hangos. A lengyelek nem álltak ki mellette, s bizony az Európai Néppárt vezetőinek nyilatkozata is kritikus, ha tetszik, Magyarországgal szemben határozottan Európa-párti. 


Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Forrás: nol.hu


Ilyen helyzetben bizony meglehetősen élesen vetődik fel a keleti orientáció Orbán által forszírozott korábbi témája. Úgy tűnik, gazdasági hasznot nem nagyon hozott, viszont súlyos politikai ára lehet. Hisz Putyin Oroszországa vagy a kommunista Kína felé való tájékozódás egyáltalán nem erősíti Orbán európai hátországát, atlantista elkötelezettségének hitelességét. Viszont érvet ad azok számára, akik a diktatúrára való hajlamot szeretnék meglátni Orbán politikájában.

Bizonyosnak látszik, hogy nem csupán az itthoni gazdaságpolitikai irányvonalat, a jogállamot kiüresítő hatalomtechnikán (s persze kormánya névsorán) kell majd módosítania Orbánnak (vagy utódjának), ha szeretné az ország hitelességét visszaszerezni, hanem a nyugati relációba is új energiákat kell befektetnie, új kapcsolatokat kell építenie, régieket felelevenítenie, s meg kell értenie, hogy Európa olyan politikai „harctér”, ahol szövetségesek nélkül nem megy az ember semmire.

A bejegyzés trackback címe:

https://mosmaiorum.blog.hu/api/trackback/id/tr603530430

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbánnak szövetségesekre van szüksége 2012.01.11. 22:19:02

Orbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton.

Trackback: UTOLSÓ ESÉLY 2012.01.09. 21:10:52

 Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás?   Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük...

Trackback: Vigyázz, jön a fal! 2012.01.09. 19:31:40

A megfigyelők jelentős része arra fogad, hogy az IMF EU tárgyalásokon Orbán elmegy majd a falig. Aki nem, az arra, hogy neki is fog menni. Van azonban egy harmadik lehetőség is: hogy már neki is ment... A „külföld”, amellyel most Orbán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 13:12:31

Tudod kire emlékeztetsz? Gyurcsányra. Ő vitázott egyszer Orbánnal, majd utána kijelentette, hogy ő győzött. Szóval mi ketten vitatkozunk, kérlek, ne Te döntsd el, hogy melyikünk kulturált és melyikünk nem. Mert ez szubjektív, az viszont objektív, hogy szerinted nincs kersnivalóm, szerintem meg van.

márta)) 2012.01.10. 13:13:42

Bajnai Gordon inkább önálló pártban gondolkodik?"

"Bár Bajnai szerint idővel létrejöhet valamilyen közös nevező az ellenzéki erők között, ám rögtön hozzá is teszi, hogy a kormányváltás csak akkor nyeri el értelmét, „ha a szerveződő alternatíva valóban kormányzóképes". Ezt egyszerre foghatjuk fel az Olajfa-koalíció túlzott heterogenitása elleni, valami a szakértői kormány melletti „kiállásnak".
Mint ahogy azt a mondatot is, hogy „az új kormánynak nem lesz ideje kísérletezni és munka közben tanulni". Értsd: már egy kipróbált, „szakértő miniszterelnökre" lesz szükségünk.

Tudvalévő, hogy igen magas a pártot választani nem tudó állampolgárok aránya (nagyjából 40 százalék a teljes népességen belül). Nyilvánvaló az is, hogy ez a szavazóréteg soha nem fog egységesen a szavazóurnákhoz járulni, de még az se biztos, hogy nagyobb részük el fog menni választani. Szintén kérdés, hogy Bajnai Gordonnak vajon mekkora hitelessége/elutasítottsága van ténylegesen a társadalmon belül vagy az idő megszépített-e sok mindent.

Az viszont valószínű, hogy Bajnai Gordonnak egyéni politikai ambíciói szempontjából sokkal inkább megérheti önálló politikai tényezőnek, mint pusztán „Olajfa-koronának" lenni. Bár ezzel feladná „nem politikus, hanem szakértő" imázsát, ám esetleges új pártja alkalmas lehet a bizonytalanok, a kiábrándult baloldaliak nagyobb részének egybegyűjtésére, amelyre a jelenlegi ellenzéki pártok (hatékonyan) nem képesek"

mno.hu/nezopontok/bajnai-gordon-inkabb-onallo-partban-gondolkodik-1042430

******
Nagyon jó.
Már írta, máshol) El tudnám képzelni a Bajnait egy új párt élén.
hm?

:))

márta)) 2012.01.10. 13:15:06

Bocsánat!
Ha nem tetszik, hogy idehoztam a cikket. Ki lehet moderálni!!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 13:17:34

@proeskontra: Megint személyeskedsz...

Ha abban sem lehet egyetérteni, hogy személyeskedéssel, hamis dilemmával nem lehet érvelni, akkor ne állítsd magadról, hogy vitában veszel részt. Hiszen nem fogadod el magadra nézve a szabályait. Akkor legyél te az, aki sportpisztollyal indul a vívóbajnokságon.

Nincs abban semmi szubjektivitás, hogy ismerjük a racionális beszélgetés tárgyának, kereteinek meghatározására való módszert és hogy felismerjük a logikai hibákat a saját és egymás érvelésében, ezeket pedig elkerüljük, illetve visszavonjuk. Ezek objektív mércék.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 13:19:05

mármint szerintem meg NEKED is van...fontos és kimaradt:)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 13:57:10

HHF! Szerinted mi az oka, hogy mi, akik a halálbüntetést feudális középkori büntetésnek tartjuk, nem agggódhatunk Clintonnál az emberi jogokért? Vagy például az ATV 700-as klubjában a 86 éves republikánus műsorvezető hosszasan sorolja, hogy milyen törvénytelenségeket követett el a szerinte diktátor Obama, mi lenne ha erre alapozva mi is aggódnánk, ne adj Isten Szapáry György Obamának szóbeli jegyzékeket adna át? Ja vagy a világ úgy demokratikus, hogy közben mégsem?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:00:00

@proeskontra: Miért, nem lehet aggódni a halálbüntetés miatt? De, lehet. Nem lehet ilyen műsort csinálni? De, lehet.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 14:02:58

@Counter: Ez most ugye vicc volt? Szerintem nem is értetted, hogy mit írtam. Ha Martonyi vagy Szapáry aggódna az amerikai fejlemények miatt, akkor másnap nem a sajtóban, hanem a fizikai valóságban lenne szőnyegbombázás.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:10:15

@proeskontra: Nem is tudtam, hogy lebombázták Európa szociológiai tanszékeit meg a folyóiratokat is, biztos ami biztos.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:12:38

@Counter: Nem beszélve az amerikai halálbüntetés-ellenes ügyvédi és jogi egyetemi szervezetekről. Meg ha jól emlékszem, Afganisztánt is azután szállták meg, hogy afgán fiatalok aláírásgyűjtésbe kezdtek az amerikai polgárjogi helyzet miatt.
Pff.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 14:23:57

@Counter: Idáig csak ellenszenvesnek és szűklátókörű liberálisnak, most már butának is tűnsz. Te tényleg elhiszed, hogy itt valódi demokrácia van a nemzetek között? Hogy amit szabad Jupiternek, azt szabad a kisökörnek is? Komolyan azt hiszed, hogy mi a magyar nagykövet, külügyminiszter is aggódhat? Hol élsz Te?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 14:39:33

Van egy olyan érzésem, hogy a MM, a HV, a Mandiner és Konzervatórium egyetlen egy munkatársa sem fog ehhez csatlakozni:
Nyilatkozat a nemzetért
> Mi, a Civil Együttműködési Tanácskozás és a Civil Összefogás Fórum tagjai, a
> nemzet iránt elkötelezett értelmiségiek, a jelenlegi válságos helyzetben
> fontosnak tartjuk annak kinyilatkoztatását, hogy változatlanul támogatjuk a
> kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt nemzetmentő munkájában.
> Egyúttal felhívjuk az ellenzéket és a balliberális sajtót a felelős
> magatartás tanúsítására, arra, hogy ne dolgozzanak az ország érdekei ellen.
> Nyomatékosan kérjük ugyanakkor a külföldi sajtó képviselőit, ne keltsék
> megalapozatlanul rossz hírét hazánknak, kellő tájékozódás nélkül ne
> tudósítsanak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:47:21

@proeskontra: "Szerinted mi az oka, hogy mi, akik a halálbüntetést feudális középkori büntetésnek tartjuk, nem aggódhatunk Clintonnál az emberi jogokért? Vagy például az ATV 700-as klubjában a 86 éves republikánus műsorvezető hosszasan sorolja, hogy milyen törvénytelenségeket követett el a szerinte diktátor Obama"

Semmi akadálya, hogy egy tévéműsor vagy éppen te ("mi") vagy éppen én bíráljuk az amerikai gyakorlatot, hiszen ha odakapcsolsz az Echo TV-re (mondjuk), jó eséllyel belefutsz ilyenekbe. De nem kell messzire menni, Amerikában is nézhetsz ilyen adást, fenn van a youtube-on, stb.

Ha nem tévedek, tömegmozgalmak, befolyásos csoportok, személyiségek szokták is bírálni Amerika kül- és belpolitikáját egyaránt.

Szóval mit akarsz mondani? Hogy te most illegalitásban élsz?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:48:08

@proeskontra: Nemzetmentő munka? Hol van megmentve a nemzet?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 15:15:01

@Counter: Te tényleg ennyire ostoba vagy vagy csak játszod a hülyét? Külügyminiszterről és nagykövetről írtam, nem senkikről az Echo Tv-ben.

okosallah 2012.01.10. 15:40:18

@proeskontra:
USA-HU kettős államplgárként egyetértek veled ami az USA politikai helyzetét illeti. Sajnos a magyaroknak nincsenek komolyabb ismeretei a különféle NGO-(nem-kormányszervek) szerepeiről amit magán emberek vagy magán-politikai csoportok finansziroznak.
Ezek vagy együtt a kormánnyal vagy függetlenül attól nyomnak egy politikai vonalat.

Ott vannak a különféle Marxista alapitványok mint a Tides, Ford, Soros alapitványok amelyek milliárdos összegekkel támogatnak balos aktivistákat az egész világon.

Magyarban csak azt tudják amit a Szocdem EU sajtóból (Guardian, N.Y. Times, BBC, Der Spiegel) leforditanak és ezt adják be a népnek.

Mivel ezeknek az orgánumoknak "presztizsük" van mindent elhisznek ami onnan jön.
Ha megirom, hogy a CNN-t az USA-ban "Communist News Network"- nak hivják akkor erre trágár válaszokat kapnék és hazugnak neveznének.

Egy bizonyos pont után a tudatlanság falába ütközik az ember - ami részben érthető - és akkor kár erősködni tovább.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 15:49:39

@proeskontra: mosmaiorum.blog.hu/2012/01/09/orbannak_szovetsegesekre_van_szuksege/fullcommentlist/1#c15461121

1 db "mi, akik a halálbüntetést feudális, középkori büntetésnek tartjuk"
1 db "ATV-s műsorvezető"
1 db "mi"
1 db Szapáry György.
-----
Szumma szummárum, 4 alanyból 2 a beszélővel együtt értendő "mi", tehát alapvetően nem köztisztviselők, állami vezetők; 1 db műsorvezető, és 1 db valóban nagykövet. Külügyminisztériumról nincs szó.

*Az arány 3:1 a nem állami vezető kategória javára.*

Viszont való igaz, hogy Echo tv-s senkik helyett ATV-s senkiket emlegettél.

Akkor tehát miről is írtál?

@okosallah: Vannak politikai csoportok, amelyek a CNN-t, vannak, amelyek a Foxot nem kedvelik, van ilyen ;-)
Ilyen kedves beceneve a legtöbb médiának van. Ettől még egyik becenév sem lesz helytálló, és egyik adó sem lesz hiteles vagy hiteltelen. Ezek táborképző, identitáserősítő jelszavak.

okosallah 2012.01.10. 16:11:35

@Counter:
Csak érintőlegesen: A CNN alapitója Ted Turner és HANOI JANE voltak (Jane Fonda szinésznő) aki a Vietnami kommunistákkal együtt tüntetett az USA ellen Hanoi-ban. Ki van közösitve szociálisan az USA-ban. Ezért nevezik a CNN-t Commie Network-nak.

Hozzászólásom lényege az volt, hogy nincs más hirforrás az angolul nem anyanyelvi szinten tudó magyaroknak mint a neo-Marxista EU-sajtóból átvett irások forditásai.
Egyetlen egy nagyobb EU lap sem EU-kritikus.

Kereső kulcs szó: Euroscepticism (a general term used to describe criticism of the European Union -anti-globalizáció.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 16:16:11

@okosallah: "Cable News Network (CNN) is a U.S. cable news channel founded in 1980 by Ted Turner."

okosallah 2012.01.10. 16:35:02

@Counter:
És? - Én is ezt irtam, hogy Ted Turner alapitotta és Hanoi Jane volt a FELESÉGE aki MOST is egy kommunista aktivista. J. Fonda nem volt egy passziv háziasszony hanem egy radikális társ-tulajdonosa a CNN-nek a férje révén.
Miről vitatkozunk?

márta)) 2012.01.10. 17:47:03

"Csepeli áldóima készült Orbán Viktorért
A „Vörös” Csepel fideszes polgármestere arra szólítja föl a kerület népét, hogy imádkozzék Orbán Viktorért, aki ellen „az ellenzék újra brutális támadást indított”. Közben az Opera előtt kéttucatnyi nyugdíjas imádkozik Orbán Viktorért."
:))

Tisztelt Csepeli Polgárok!

2012. január 8-án, Wass Albert születésének erdélyi magyar költő és író 104. születésnapjának évfordulóján (sic! – Sz. P.) Ulrich Ágoston plébános c. esperes a csepeli Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia kertjében tartott megemlékezésen az alábbi ókeresztény imádságot olvasta fel.

Kérem Önöket, tegyék lehetővé, hogy minél több honfitársunk megismerhessék (sic!!! – Sz. P.) az áldóimát! "

atv.hu/cikk/20120110_fidesz_minel_tobb_honfitarsunk_megismerhessek
(hm. elolvasható a cikkben) :)
******

sürgősen szövetségesekre kellene találnia."

Itt vannak a szövetségesek. :))
Csak az a baj, hogy imából nem igazán lehet megélni. De hát! Ki tudja!
hm?

márta)) 2012.01.10. 17:48:31

Áldóima. Baromi jó! Közben a kormány intézkedési folytán, tömegek szegényednek, életek dőlnek romba.

Örzse néni 2012.01.10. 18:41:19

És még csak egy lövés sem dördül, szögesdrót sem kell, betonfalak, táborok sem.
Ez a gyáva nép önként menetel a pusztulásba és máris jöhetnek a telepesek, az új honfoglalók.

Mennyivel kellemesebb, mint izrael. Kicsit hűvösebb, nincsenek tengerek, de legalább nem lőnek-robbantanak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 18:46:19

@okosallah: Nos, azt írtad, hogy "[a] CNN alapitója Ted Turner és HANOI JANE voltak". Jane Fonda nem alapította a CNN-t, és '91 óta Ted Turner felesége. A "férje révén tulajdonlás" pedig nem értelmezhető, főleg Amerikában.

menőmano 2012.01.10. 18:58:33

Totálisan jó buli a nyugdijasok és az áldó ima.
Sokszor mondják el, nagyon sokszor!!!
Hátha nem fog ezután támadni :))) az ellenzék, a Gyurcsány és a Bajnai sem.

Totálisan fantasztikus.

oszt.jónapot!!!
ennyi.

:)))

menőmano 2012.01.10. 19:06:00

Hörcher Úr!

Eddig tiszteletben tartottuk Önt! De a tegnapi nap világos üzenet volt!!
Úgy hogy csak sajnálni tudom/tudjuk!!
Komolyan.
:(

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 19:31:40

Kedves menőmano!
Mi a probléma?
Üdv
HF

Lacdelo 2012.01.10. 19:57:23

@okosallah:

"Az Independent és a Guardian a Brit sajtó szélsőségesen radikális baloldali orgánuma ahol Robert Fisk egy hirhedt figura.
A BBC meg szintén a Fabianista Euroszocialista propaganda gépezet."

Te ezt tenyleg elhiszed? A Guardian koztudottan hiteles baloldali lap. Ok buktattak meg a jobboldali, hazug es gatlastalan News of the World-ot nem mintha valaha is hallottal volna az esetrol.
Az Independentre es BBC-re azt mondani, hogy az euroszocialist propaganda gepezet kiszolgaloja az azert nevetseges. :)
Jo mondjuk nem is vartam el toled, hogy hallotal volna roluk, nemhogy valaha olvastad volna. Cafoljal meg ha tevedek de valoszinuleg angol tudasod 0.

Remelem tudsz angolul. Itt vannak neked tovabbi kivagasok a tovabbi ultra baloldali es libsi FT, Economist, New York Times, Bloomberg, Washington Post-bol. :)

"But for all its talk of national renewal Fidesz has little to show for its 18 months in power. The forint has slid to record lows; two rating agencies have downgraded Hungary’s public debt to junk; bond yields have topped 10%. Unemployment is nudging 11% and the labour-force participation rate is among the lowest in Europe. Yet these are not realities the government recognises. Gyorgy Matolcsy, the economy minister, has declared war on the IMF even as Hungary seeks help. The secret services have been ordered to investigate attacks on the currency. Officials condemn the central bank’s calculation of Hungary’s national debt as against the country’s interest."

www.economist.com/node/21542422

Tobb mint 10 Fideszt biralo elemzes a FT-ben az utobbi 1 honapban.

search.ft.com/search?queryText=orban&ftsearchType=type_news

"Party loyalists are being given 9- to 12-year terms at the head of powerful institutions like the public prosecutor’s office and the state audit office. Judges are being forced from the bench with a drop in the mandatory retirement age to 62 from 70, even while the approval process is being altered to assure the speedy ascension of the government’s nominees. In late December 2011, Hungary’s media council announced that it intended to throw an independent, opposition-aligned radio station, Klubradio, off the air."

topics.nytimes.com/top/news/international/countriesandterritories/hungary/index.html?scp=7&sq=fidesz&st=cse

A Washington Post a Fidesz altal kialakitott magyar rendszert egyenes Oroszorszaghoz es Feheroroszorszaghoz hasonlitja.

"But Hungary has another problem too: Its right-wing nationalist government has launched an assault on its democratic system of government. Using a two-thirds majority in parliament, it has pushed through a new constitution as well as a series of fundamental laws that give the ruling party sweeping powers over the judiciary, the media, churches and the central bank. With the new charter and laws taking effect Jan. 1, the government of Prime Minister Viktor Orban now more resembles the autocratic regimes of Russia and Belarus than fellow E.U. democracies."

www.washingtonpost.com/business/hungary-lacks-options-as-orban-bonds-routed-in-imf-row/2012/01/09/gIQAz9RukP_video.html

“Hungary’s problems are very country specific; there are problems in the region, but a lot of Hungary’s problems are of its own making,” Rawkins said in an interview on Bloomberg Television today. “As a result, they undermine confidence and it’s very hard to restore that confidence.”

www.bloomberg.com/news/2012-01-10/hungary-needs-imf-accord-in-first-half-to-restore-confidence-fitch-says.html

Lacdelo 2012.01.10. 20:04:58

@okosallah:

Korabbi valaszaid kommentjeimre nevetsegesen silanyak voltak, csak a jobboldalt jaratod le az inkompetensegeddel.

Miert van az, hogy a Fidesz es a Jobbik inkompetens gazdasagpolitikai elkepzeleseit nem tudjatok megmagyarazni? Lehetetlent kerek?

Egyebkent az alabbira erdemben meg meg sem probaltal valaszolni. Kivancsian varom, hogy megprobalsz-e egyaltalan, habar ezt "nagyobb dió feltörni."

"Azonban. OV látja, hogy rohad az egész EU: minél tovább húzzuk annál jobb. Az USA is rohad de az nagyobb dió feltörni."

Voltal te mar valaha az USA-ban, Angliaban, Franciaorszagban, Nemetorszagban, Hollandiaban, Belgiumban? Hadd ne soroljam.
Szeretnem, ha Magyarorszag annyira "rohadna", mint a fent emlitett orszagok.
En mindegyik orszagban jartam. Az ottani eletszinvonal ossze sem hasonlithato Magyarorszageval.

Valoszinuleg te meg a falu hataran kivul se mentel ki az eletedben. Az EU es az USA a valsag utan megfog erosodni es mi ha hagyjuk, hogy az inkompetens es antidemokratikus Fidesz es Jobbik kivezessen minket az EU-bol, akkor a periferian fogunk vergodni.

A Jobbik es Fidesz kulonutas, inkompetens politikaja becsodolt!

Kivancsisagbol, te tenyleg komolyan gondolod, hogy Magyarorszag a keleti piacra tud termelni versenykepesen? Ha igen, akkor mit es milyen mennyisegben? Szerinted fel tudjuk venni a versenyt a keleti munkaerovel es technologiaval?

Bebes 2012.01.10. 20:10:35

@okosallah:
Parancsolj: Mike Pompeo, Trent Franks, Heath Shuler, Howard Coble, John Carter, Dan Burton, Randall Hultgren, Vicky Hartzler, Howard Berman, Mike Kelly, Joe Pitts, Tim Walberg, Eni Faleomavaega

Ők írtak dec-ben rosszalló levelet Orbánnak (van köztük 1-2 kakukktojás, értsd: demokraták), a nagy többségük republikánus

Lacdelo 2012.01.10. 20:27:52

@Bebes: / @Counter:

Ezek mind bal libsi, kommunista, nemzetkozi toket kiszolgalo republikanusok! :)

menőmano 2012.01.10. 20:30:17

@Hörcher Ferenc:

Nem érti, vagy nem akarja érteni.
Nem?? akkor) Semmi!
oszt.jónapot!
Bocsánat! ennyi.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 20:33:02

Nem értem. Bocsánat. :)

márta)) 2012.01.10. 20:33:31

Nahát! Hogy mik vannak??!!

Nem kommunistázni, meg libsizni kellene.
Azt kellene leírni, mit csinált annyira jól a többségi kormány??!! Tripla bóvli.
hm.?
?????

Bebes 2012.01.10. 20:33:39

@Counter: Akkor elnézést, bevallom, a radarról jöttem vissza mint "megszólított", és nem olvastam el a sok, azóta írt kommentet.

Lacdelo 2012.01.10. 20:36:44

Ezt a Fideszt ugy kellene elzavarni mindenestul, ahogy van. Sajnos a realitas az az, hogy a valasztasokig hacsak tenyleg nem lesz egy veres utcai forradalom a nyaron, amikor az orszag becsodolt es megtakaritasaink, vallalkozasaink, bankjaink tonkrementek, akkor a kovetkezo valasztasokig nem lehet elkuldeni a Fideszt.

Sajnos az ellenzek se keszult fel elegge a kormanyzasra es tamogatottsaguk is alacsony, habar latvanyosan javulna az orszag gazdasagi helyzete ha egy MSZP-LMP-DK-JESZ es egyeb kispartok es civilek koalicioja osszeallna egy Bajnai-Bokros-Oszko mentalitasu es szaktudasu emberrel az elukon.

A Jobbik az nem alternativa! Semmifele megoldasuk nincs a haza problemaira. Gazdasagrol, egeszsegugyrol, oktatasrol semmi koncepciojuk nincs. Ha ezekre a mocskos neonacikra szavazunk, akkor teljesen kiirjuk magunkat Europabol. Az EU, USA, IMF ellenunk fog fordulni, kulfoldi es belfoldi befektetok kifogjak vinni a maradek befekteteseiket. Az orszag tartosan BOVLI kategoriaba kerul es nem fogjuk tudni finanszirozni a piacrol, 20% fole none a munkanelkuliseg, nagymaerteku elszegenyedes, stb...

A Jobbik nem megoldas az orszag problemaira! Mindenki aki a Jobbikot tamogatja az Magyarorszag ellen tevekenykedik es tartos elszegenyedesehez jarul hozza.

HA A FIDESZ NEM KERGETI EL ORBANT ES TARSAIT NYARRA ES ESTLEG KILEPNEK AZ EU-BOL, AKKOR AZ ORSZAG BECSODOL ES VER FOG FOLYNI AZ UTCAN! Remelem ez elkerulheto egy belso puccsal a Fideszen belul.

márta)) 2012.01.10. 20:40:09

Nézegessen a kormányért imádkozó nyugdíjasokat - frissítve!"

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/10/Es_aldo_imadsag_mellett_52ZI51#rss

És áldó imádság mellett"

:)

okosallah 2012.01.10. 21:59:18

@Bebes:
Erre már válaszoltam de a korábbi posztokat már nem olvassa senki. Igen 10 rep. és 3 dem. azt akarta, hogy amerikai szektákat is finanszirozzon OV. a magyar adófizetők pénzéből. Ezek a "vallások" sose léteztek .hu-ban, mint a pld. a mormonok.

Fizesse ezeket az USA és ne a csóró Józsi bá. Az USA-ban millió szekta van pld. "kwanza". Az is elismert vallás volt akik öngyilkosak lettek. Alapitója Reverend Jim Jones Peoples Temple és Guyanaban tömegesen megmérgezték magukat.

Utána lehet nézni a "TV evangelist" kulcsszó alatt.

okosallah 2012.01.10. 22:30:29

@Lacdelo:
1. Nem vagyok közgazdász igy gazdasági kérdésekbe nem megyek bele.

2. Posztjaim lényege az, megnézzem hogy kik azok akik olyan vehemensen támadják OV Nyugaton és az USA-ban.

3. A "falusi" cucc elhagyására már megkért a fórum tulajdonosa korábban. (Please drop it, stick with the subject.)

4. A felsorolt újságok -- N.Y. Times, Wash.Post, a Democrata párt szócsövei, csak úgy mint a MSNBC vagy a Huffingtonpost blog.
A "Cultural Marxist" politika zászlóvivői, globalizmus, diversity, multikulti, pro-gay agenda (buzik), Obama fő támogatói. Strong leftist Jewish influence and money.

5. Konservativ: Wash.Times, Wall St. Journal és Fox News.

6. Az összes EU nagy újság mind kivétel nélkül Unionista, balos, globalista, ellenzi a nemzeti államok létét.

Konklúzió: a magyar kommunisták riasztották a nyugati szocialistákat és erre megindult a hadjárat M.o. ellen.
Az első lövést (cikket) Paul Krugman (radical leftist at NY.Times) adta le majd a Szocialista International össztüzet nyitott mint a WashPost, Der Spiegel, Guardian és a Le monde. (Oui, je parle francais.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 22:38:42

@okosallah: Elég szomorú dolog a kritikák tartalma helyett a kritikus személyével foglalkozni.
A WSJ ugyanúgy leszedi a keresztvizet a kormány hülyeségeiről, egyébként. Ami hülyeség, az hülyeség, oldalfüggetlenül.

De persze egyszerűbb az egészet ideológiai síkra korlátozni, evvel tagadva, hogy reálfolyamatokról bárhol is szó lehetne. Ez bolsevik, totalitárius mentalitás, ahol a műtrágya-választásnak is kizárólag politikai aspektusa van.

okosallah 2012.01.10. 22:57:33

@Counter:
1. Engem a politikai-ideológiai vonal érdekel mert az USA elnöki választási kampányban én is rész veszek mint választó polgár és sokat olvasok e téren.

2. Egy fórum keretén belűl nem lehet minden témakört részletesen megtárgyalni és elkalandozni mellék vágányokon: senki se fogja elolvasni. Please be pithy.

3. Ha tudok még olvasni .hun-ul akkor én vagyok falusi (= paraszt) nak nevezett egyén mert nekem nem stilusom a cikizés.

4. What's your point?

menőmano 2012.01.10. 23:03:31

A fél világot bejárja Fellegi az IMF-hitelért"

hvg.hu/itthon/20120110_fellegi_eu_imf#rss

Tehát, mégis, csak égetően" szükséges lehet, az a "fránya") IMF. hitel.
Ez is egy csodafegyver" a totális összeomlás ellen. Igaz lehet ezt magyarázni, de a tények, tények maradnak.

menőmano 2012.01.10. 23:07:21

@Hörcher Ferenc:
Nincs semmi baj. Ön az, aki, Én pedig vagyok egy kommentelő. Akinek végül is nem volt kötelező idejönni.
Csak - bevallom őszintén - azt hittem, hogy ez a blog kicsit más, mint a többi.
De belátom tévedtem, csalódtam. Nem kicsit, nagyon.
Önnek ez nem probléma,- csak Nekem lehet az.

Bebes 2012.01.10. 23:31:40

@okosallah: Az a gáz, hogy te a kabátujjból húzod elő az ászokat:-) Ha megbuksz azzal, h csakis balról bírálják a kormányt, akkor jön az, hogy ezek ugyan republikánusok, viszont "szektások". Azért a metodistákat, pünkösdistákat, unitáriusokat vagy a muzulmánokat elég nehéz összemosni a Jones- féle szektákkal vagy a tévén át delejező sarlatánokkal. És ehhez sem nekem, sem neked nem kell "utánanézni" a dolognak, mert mindkettőnknek evidens.

Bebes 2012.01.10. 23:43:01

@okosallah: Nézd, én azt el tudom valamennyire fogadni, hogy Amerikából, szúrós republikánus szemmel nézvést az európai jobboldal is túl balos. De amit ebbe belemagyarázol, az már elfogadhatatlan: az un. jóléti vívmányok egyfajta "társadalmi szerződés" alapján váltak az eu-i demokráciák részévé a 2. vh. után, ezt mindkét oldal elfogadta, és ezért a mainstreamben már nem is találsz tiszta jobb- és baloldali pártokat, hanem balközép és jobbközép néppártokat. Az egy dolog, ha ez neked ellenszenves, de tényleg nem kellenek konteók a megfejtéséhez.

okosallah 2012.01.11. 00:03:24

@Bebes:
Maradjunk a lényegnél. Az "elfogadott" egyházakat az állam támogatja az adófizetők pénzéből. Az elismert vallásoknak hosszú múltjuk van M.o. és mindenki elfogadja őket még sátáni OV is.

Erre jönnek az amerikai vallási megszállottak akik egy sereg olyan vallásokat is akarnak "velem" (adófizető vagyok!!!) támogatni amilyen vallásokról .hu-ban senki se hallott vagy csak olvasott valahol.

A fair dolog az lenne, hogy az USA által javasolt vallások bishop-jai nyilatkozatban kijelentenék, hogy ők fogják fizetni a felmerülő költségeket.

Végül is hát már nekünk jogunk sincs arra, hogy ilyen magyar belügyeket eldönthessünk?

Let's draw the line in the sand and stop the madness.

Talán segitene nekem -- ha már olyan jól informált - hogy melyek azok a vallások KONKRÉTAN amelyeket az USA annyira szorgalmaz de az OV. meg nem.

Én agnosztikus vagyok - vallástalan --szóval nekem nincs lovam a versenyben.

okosallah 2012.01.11. 00:22:09

@Bebes:
Az egész fiatalságomat a magyar kommunista érában töltöttem -- vagyis vesztettem el.
Meglett férfi lettem mire sikerült megszöknöm és szabad ember lettem Párizsban majd később az USA-ban.

Én is --csak úgy mint a többi kubai, vietnami és más kommunista üldözöttek -- nagyon idegesek szoktunk lenni amikor látjuk az új-Marxizmus terjedést az USA-ban: innen van az erős ellenállás a részünkről mert már mi TUDJUK, hogy miről van szó.
Éltünk benne.

48-ban is ez volt: először jöttek a "rózsaszinüek" (pinko) és a vörösök lapultak. Aztán vörösök hazavágták a pinko-kat és 60 évig uralkodtak.
A pinko - stádiumban van az USA is.

Bebes 2012.01.11. 00:53:37

@okosallah: Nekem sincs lovam, úgyhogy közelednek az álláspontok:-)
2 dolgot külön kellene választani (amit pártunk és kormányunk összemos: az egyházi státusz elismerését és a finanszírozást. Amcsi republikánusok és eu-i demokraták egyaránt azt vallják, hogy az előbbihez az államnak semmi köze: olyan egyházat jegyeztetek be, amilyet akarok, ha vannak hívők, akkor életben marad, ha nincsenek is, akkor lehet venni a kalapot (vagy pispeksüveget). De azzal a felkiáltással, hogy harcolunk a "bizniszegyházak" ellen, az államnak, törvényhozásnak, bárminek magához ragadni a felhatalmazást, hogy én döntöm el, mi egyház és mi nem, az agyrém.
A bizniszegyházakat nem az "egyház", hanem a "biznisz" felőli végén kéne megfogni, mert abban is egyetértünk, hogy közpénzből ne finanszírozzák a hitéletet.

Bebes 2012.01.11. 01:33:07

@okosallah: Nem tudom, mikor léptél innen, de a rendszerváltás utáni kárpótlás abszolút nyertesei az egyházak lettek. Gyárat, bankot, bérházat, nagybirtokot nem adtak vissza (műkincset is csak nehezen), a kisebb földtulajdonosokat kárpótolták részlegesen. Az egyház sem kapta vissza a nagybirtokait, de az épületeit (iskola, kórház, kolostor stb.) igen, azzal a megszorítással, ha olag úgy áll nálunk a dolog, hogy ha nem vállalja az adott intézmény működtetését, akkor pénzt kaphat helyette. A komcsik (név szerint Horn) történelmi bűne a vatikáni szerződés, ami az állam (pontosabban a nép) rovására adott előnyöket a katolikus egyháznak, de hogy ne legyen vita, ugyanezeket a jogtalan előnyöket a többi un. történelmi egyház is megkapta. És azóta sincs megállás. Az egyházi státusz gyakorlatilag adómentességet jelent, amit ki is használtak, és akik a legtöbbet nyerték rajta, azok mostantól még jobb helyzetben lesznek, a többi meg repül. A szcientológia elleni össznépi utálatot lovagolták meg, de a kisegyházak szívják meg. Az amerikai képviselőknek nyilván az szúrt szemet, hogy szinte mindegyik keresztény kisegyház kiesett, és ezek nem szekták, hanem a régi reformáció ilyen-olyan leágazásai (Evangéliumi testvérközösség, Jehova tanúi, metodisták stb.). De kiestek a nagy keleti világvallások is (iszlám, buddhizmus, krisnások...)
Erre te (ti ott) csak azt mondhatják az államnak, hogy coki, a (szövetségi) kormány változtathat az adószabályokon, de ne ugasson bele abba, hogy kinek mi az egyháza. És ne tévedj: Orbánék nem abban az értelemben jobboldaliak, ahogy te. Szakpolitikában zokni társaság, ahelyett hogy okos, minőségi törvényekkel egyengetnék a társadalompolitikai vagy akár ideológiai céljaikat, durrbele módra, átgondolatlan shortcut lépésekkel intézkednek. Az egyházi törvény csak egy a sok ilyen közül.

okosallah 2012.01.11. 01:34:29

@Bebes:
Ebben egyetértünk, hogy ez 2 különböző megközelités. Ha emlékezetem nem csal, .Hu hagyománya mindig is az állami támogatás formája volt -- még a kommunizmusban is.
Lásd "Egyházügyi Hivatal".
Nem hinném, hogy magán-pénzből támogatott vallási felekezet létezett valaha is nálunk.

Ha az elméletekből leszállunk a földre akkor a mai gyakorlat az, hogy mindaddig amig az "állam-és-kormány" pengeti a lét addig neki van igaza.

Ha lemondanak a pénzről akkor a dolog elveszti vallási élét és polgári egyesületté válik ahol szabadon lehet imádkozni.

Konklúzió: ha kell az állami pénz, akkor OV a nyerő.
Ha jogilag lemondanak mindenféle állami támogatásról akkor azt csinálhatnak amit akarnak.

2. Pax Americana.
Amerikai hivatalos és magán személyek a világ körül utazgatnak és kérés nélkül osztogatják a tanácsaikat, dorgálnak és fenyegetnek országokat, mindenbe beleavatkoznak és ettől minden normális embernek felforr a vére.
Szinte minden ország tiltakozik az USA beavatkozása ellen. (Google)

okosallah 2012.01.11. 01:49:55

@Bebes:
1.Köszönöm a részletes felvilágositást: az egész egyházügyi téma az érdeklődési körömön kivül volt. A rendszerváltás utáni helyzettel meg nem is foglalkoztam csak 2000-ben települtem hivatalosan vissza de fél lábbal az USA-hoz kötődtem megélhetési okok miatt.

2. OV-hoz csak annyi szál fűz mint a többi anti-Marxista politikushoz akár keleten vagy nyugaton.
Automatikusan védelmére kelek mihelyt a Soros, Guardian vagy az Obamista klikk támadja.

"AZ ELLENSÉGEM ELLENSÉGE A BARÁTOM".

Bebes 2012.01.11. 01:51:53

@okosallah: Értem (vagy érteni vélem) az amerikai vörösfóbiát, de amíg ott ez szabad választás kérdése volt, K-Európában geopolitikai realitás. Az egész régiót átengedték a ruszkiknak, tök mindegy, ki hol állt a háborúban. És ezzel hosszú időre diszkreditálták a szociáldemokráciát meg a baloldaliságot, holott annak semmi köze az orosz imperializmushoz, ami a cári rendszer megdöntése után is ugyanaz maradt, csak vörös gúnyát öltött. Annak a bolsevik rendszernek köze nem volt a szabadsághoz, önrendelkezéshez, szolidaritáshoz, emberi jogokhoz. Ezek közös európai értékek, annyi eltéréssel, hogy a jobb- és a baloldal kicsit máshová teszi a hangsúlyt szabad piac ás állami beavatkozás, öngondoskodás és szolidaritás között.

Bebes 2012.01.11. 01:56:01

@okosallah: Nem egészen. Mert a törvény nem úgy szól, hogy én mondom meg, kinek adok pénzt (ez még rendben lenne), hanem azt, hogy én mondom meg, melyik vallási közösség lehet egyház. Nagy különbség.

Bebes 2012.01.11. 02:01:02

@okosallah: Pax Americana.
Valóban tiltakoznak, ha az ő dolgaikba üti az USA orrát, viszont teli szájjal követelik, hogy másutt igenis avatkozzon be, nem nézheti tétlenül, hogy... és itt hosszú felsorolás jön. Nem irigylem Amerikát:-)
Az EU-t viszont puhapöcsnek tartják, mert nem, vagy csak sokára, nehézkesen, félszívvel avatkozik be.

okosallah 2012.01.11. 02:30:33

@Bebes:
Marxizmusnak 150-éves története van és tucatnyi variánsa az angol Fabian-szocialistáktól kezdve a Trockista "permanens" forradalmon át a mai "kulturális marxizmusig" - amit Lukács György, a bankárból lett 1919-es népbiztos inditott el.

A lényege a Greco-Roman (Judeo-Christian) polgári társadalom felbomlasztása és helyettesitése egy Univerzális Világ rendszerrel.

Az összes variáns célja ez, csak az odavezető út és módszer különböző.
Ezért én az egészet egybe sorolom és a nüanszok nem nagyon érdekelnek.

Sokat olvastam e téren ide értve Szolzsenyicint is.

okosallah 2012.01.11. 02:40:44

@Bebes:
A klasszikus Amerika ahová Józsi bá kivándolrolt a múlt században és meggazdagodott már megszűnt. A demográfia szerint az Euro-Amerikaiak csak 60%-a lakosságnak a többi már más nem Euro bevándorló.

Ahogy EU-ból Eurábia lesz, az USA is szét fog esni mint a Sz.U.
Most itt teljes identitásbeli káosz van, az utolsó kisérlet, hogy az Obama mögött felsorakozott erőket (Soros, Jewish money, spanyol-ajkuak, stb.) megállitsák.

Szerintem a Marxisták fognak nyerni Obamával.

Bebes 2012.01.11. 02:57:52

@okosallah: Ha a marxizmus érdekel (ami messze nem azonos a bolsevizmussal vagy sztalinizmussal), akkor ne Trockijt meg Szolzsenyicint olvass, hanem Marxot:-) Lukács Gy-nek a papája volt bankár, ő filozófiaprof. volt, tán Heidelbergben, mielőtt "megigazult". A sztálini rendszer borzalom volt, gyilkos, emberellenes, a gyűlöletéhez nincs szükség konteókra. Azért tört világuralomra, mert imperialista volt.
Az igazságos társadalomról szőtt utópiák bizonyára egyidősek a civilizációval. Marx a közgazdaságtanból vezetett le egy ilyet, aminek tk. az emberi méltóság volt a magja. Nagy gondolkodó volt. De az övé is utópia. A 68-asoké is. Csak újabban verték bele az orrunkat abba, hogy a szabadság és az egyenlőség összeférhetetlen, be kell érnünk a demokráciával, ami egy józan kompromisszum.

okosallah 2012.01.11. 03:37:03

@Bebes:
Lukácsról bőven van info a neten, ismerem. Akárki aki .Hu-ban élt a kommunizmus alatt annak már nem kell Marx-ot olvasnia annál is inkább mert az ortodox marxizmust (Osztályharc, prol.diktatura stb.) felváltotta a "Kulturális Marxizmus".
A mai globalizációban az ipari forradomban (1848) gyökerezett érvek már nem alkalmazhatók.
Csak a "Che" trikókat viselő anarcho-kommunista Schwarze Block fiataljai hisznek benne.

A Kulturális Marxizmus azonban itt van és erről nemigen van szó. Még maga a szó is majdnem tiltott.

Mivel a proletár forradalom (gazdasági) nem döntötte meg polgári társadalmat most kulturálisan próbálják ugynazt.
Lukács meg a német filozófusok ("Frankfurt School") voltak azok akik az USA-egyetemein kiképezték a '68-as okat akik átjöttek Európába forradalmat csinálni.
Hitler elől elmenekült Jewish volt mindegyik és amerikai egyetemeken tanitottak.
Hillary Clinton az egyik tanitványuk volt.

A program: Diversity, multikulti, pro-Iszlam, Keresztény ellenesség, pro-homosex, nemzeti-állam ellenesség, "politikailag korrekt" beszéd törvények. A család felbomlasztása a homosex-házassággal.

OV.alkotmányos házasság meghatározása megvaditotta az USA balos homo-lobbyt, a kereszténység a balos Jewish lobby-t, a kommunista ellenesség a Szocialista Internacionálét...ez a tényállás.

Marx helyett javasolnám a "Kulturális Marxizmus" eredetét és helyzetét olvasni mert az irányitja a mai Nyugatot.

Érdemes elolvasni az EU büntetőjogi törvényét hogy mi minősül bűncselekménynek.
Bármit lehet annak értelmezni.

“Council Framework Decision 2008/913/JHA of 28 November 2008 on combating certain forms and expressions of racism and xenophobia by means of criminal law.”

europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/combating_discrimination/l33178_en.htm

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 09:07:56

@Hörcher Ferenc: Elfelejtettél válaszolni a meglátásaimra, de hát mindegy is, furcsa értékrend az, hogy engem óvsz az elvakult kormánypártiságtól, viszont magadat nem óvod az elvakult atlantiságtól. Mindegy, kettős mérce, megszoktam. De ezt olvastad véletlenül? Mégsem akasztja össze a bajszát a független és objektív ATV-vel a drága LMP-t (is! LOL) kedvelő görög félistennő:

hetivalasz.hu/itthon/helyreigazitas-44722/

Hörcher Ferenc 2012.01.11. 10:40:35

Kedves proeskontra,
továbbra sem tisztel meg azzal, hogy nem tegez, ha nem ismerjük egymást.
Akkor mért várja, hogy válaszoljak a kérdéseire?
A helyreigazítás helyreigazítását én is láttam, sőt ezt is: leiterjakab.blog.hu/2012/01/10/akkor_most_felreforditotta_az_atv_az_amerikai_nagykovetet_vagy_nem

Tehát fura dolog ez, hisz a hvg.hu nem nevezhető az ATV ellenségének.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 11:05:16

@Hörcher Ferenc: Nem mondtam, hogy ismerjük egymást, azt sem, hogy nem. Mindenesetre ezúton szeretnék sok sikert és erőt (pénzt és médiatámogatást felesleges, mert az meglesz) kívánni az igazi jó és normális konzervatív párt alapítása feletti bábáskodáshoz a MM, a Heti Válasz és a Mandiner teljes kollektívájának. Egyedül Borókai Gáborban van még bizadalmam, bár egyre kevésbé, hisz különben mindennek nem adna teret.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 11:20:51

mno.hu/belfold/budait-is-faggatta-a-sukoroi-ugyben-az-amerikai-nagykovet-1042716

Tavaly április, Fidesz-szimpátia. Aha. Ha F16-osokat küldenek, akkor sem jelennek meg majd repedések az atlantizmusodon?

Hörcher Ferenc 2012.01.11. 11:24:00

@proeskontra: Kedves proeskontra,
tekintsem ezt feljelentésnek?
üdv,
HF

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 11:32:22

@Hörcher Ferenc: :)) Tipikus ellenzéki paranoia. Csupán abbéli reményemet fejeztem ki, hogy Borókai Gábort nem veszítettük még el, mert őt imádom (imádtam). Valamint jeleztem, hogy sajnos úgy látom, hogy erre egyre kevesebb esélyt látok, mivel, ha így lenne, akkor nem adta teret főszerkesztőként annak, amit pl. Stumpf András művel. Semmi feljelentés nincs, ez ellenzéki tempó. Viszont úgy nézem, hogy a nagykövetségi informátorodat ideje elfelejteni, mert csúnyán rászedett.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 12:07:36

@okosallah: Ez az, hogy nem csinálhatnak, amit akarnak.
Ha indítanak egy iskolát: az egyházi gazdasági, jogi versenyelőnyben van.
Ha esetleg bevezetik az egyházi esküvő állami elismerését, a metodista mehet esküdni a refikhez vagy az evikhez.
Ha börtönbe kerül, akkor a börtönben van egyházi misszió, egyesületi misszió aligha.

Az egyházi minőség a vallás közösségi megélését teszi lehetővé, és ha valami nem egyház, akkor ez indokolatlanul lehetetlen vagy nehezebb. Végülis vallásszabadságnak kellene lennie, szerintem ezt abban a messzi Amerikában bizonyára tudod tapasztalni, a midwest/bible belt környékén valószínűleg legalább minden 5. faluban van egy önálló, független kisegyház - és ezeket az állam hagyja egyháznak lenni. Itt nem.

OV és a Fidesz egyébként gond nélkül átvették a szocialista gondolkodásbeli sémákat. Egyfajta nacionálkommunisták számos propagandisztikus, mozgalmi, ideológiai kérdésben, de jó pár reális gazdaságpolitikai vagy egyéb politikai ügyben is a kádári/bolsevik fogalmakkal érthető a működésük.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 12:35:26

@Counter: Vagy pl. csak a büntetőeljárási törvénybe bekukkantva:
- tanúzási akadály egyházi személyre vonatkozóan
- egyházi személy sértett/terhelt halála után az indítványtételi jogokat az egyházi elöljáró gyakorolhatja.

Miért nem vonatkozhat ez egy metodista lelkészre vagy egy imámra? Ha én meggyónom a katolikus papnak, hogy elkövettem valamit, akkor a pap nem tanúz

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 12:36:29

@Counter: ... a pap nem tanúzhat, ha valamely gyónást alkalmazó kisegyház (nem ismerem ezeket, sajnálom) tagjaként gyónok, akkor tanúznia kell? Mire föl a megkülönböztetés?

Lacdelo 2012.01.11. 12:59:20

@okosallah:

Magyarorszag sohase lesz kepes megujulni, ha mi nem vagyunk kepesek tul lepni rajtuk es tiszta lappal kezdeni. A Jobbiknak es a Fidesznek ez nem erdeke. Nekik az erdekuk az, hogy folytonosan megosszak a nemzetet es a masik oldal ellen folyamatos harcban legyenek. Ez a politikajuknak a sarokkove. EU,USA, IMF, bank, multi, zsido, cigany, kommunista, liberalis, homoszexualis, stb... ellenesseggel probaljak az embereket megosztani es amint latjuk sikeresen.

Amig az ilyen bargyu es aljas politikara van vevo, addig Magyarorszag a nacionalista, jobboldali politika mocsaraban fog vergodni. :(

Szeretnek en az USA, anliai, holland, nemet, francia de meg a lengyel, cseh, szlovak eletszinvonalon elni. Magyarorszagnak a "Kulturális Marxizmus" mocsaraban kell elnie vidaman. A ti fasiszta, nacionalista, neonaci ideologiatoknak semmi pozitiv nemzet epito hatasa nincs ugyanis.

Ha meg annyira tetszik neked a tekintelyelvu rendszerek mint Kina, Oroszorszag, akkor nyugodtan menj ki nezzel korbe, csak nehogy csalodjal. Ezekben az orszagokban is baromi sok az ehezo, annak ellenere hogy gazdasaguk rohamosan fejlodik. Habar a Jobbik politikaja inkabb Feheroroszorszag, Del-Koreaehoz hasonlit.

A nyugat es a penzpiacok ellen meg azert lazongasz, mert halvanylila fingod sincs, hogy hogyan mukodik. Csak a kuruc.info-rol "tajekozodsz" es lovesed sincs hogy hogyan mukodik a fejlett piacgazdasag. Habar vannak hibak, mint minden rendszerben, de egy iranyitott es szocialisan erzekeny kaptialista rendszer (Nyugat-Europa, USA, Japan, Del-Korea kulonbozo mertekekben stb...) a legeredmenyesebb a joleti tarsadalom kieptesehez. Minden renszerben vannak hibak, tokeletes rendszer nincs, de az ido is bizonyitotta, hogy ezek a rendszerek sokkal kiszamithatobbak es humanusabbak, mint a te kibaszott zsakutcas fasiszta, diktatorikus, nacionalista szelsojobboldali Jobbikos rezsim lenne. A Jobbiknak nincsenek megoldasai se gazdasagi, se tarsadalmi kerdesekben. A sok ures, nagyhangu faszsagokat leszamitva semmit nem tudnak az asztalra letenni.

A Jobbik az nem alternativa! Semmifele megoldasuk nincs a haza problemaira. Gazdasagrol, egeszsegugyrol, oktatasrol semmi koncepciojuk nincs. Ha ezekre a mocskos neonacikra szavazunk, akkor teljesen kiirjuk magunkat Europabol. Az EU, USA, IMF ellenunk fog fordulni, kulfoldi es belfoldi befektetok kifogjak vinni a maradek befekteteseiket. Az orszag tartosan BOVLI kategoriaba kerul es nem fogjuk tudni finanszirozni a piacrol, 20% fole none a munkanelkuliseg, nagymaerteku elszegenyedes, stb...

A Jobbik nem megoldas az orszag problemaira! Mindenki aki a Jobbikot tamogatja az Magyarorszag ellen tevekenykedik es tartos elszegenyedesehez jarul hozza.

márta)) 2012.01.11. 13:23:50

Komoly feltétel Orbánéknak: Ezt muszáj lesz meglépniük?
A jegybanktörvény módosítása lehet a megállapodás egyik előfeltétele"

Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke szerint a jegybanktörvény módosítása az egyik előfeltétele az EU részéről a Magyarországgal kötendő megállapodásnak.

Rehnt a BBC televízió HardTalk című interjúműsora szólaltatta meg."

a jövő hét végén találkozik Fellegi Tamással, a nemzetközi pénzügyi tárgyalások folytatásával megbízott tárca nélküli miniszterrel, akivel „alkalmunk lesz megbeszélni ezt a kérdést". "

hetivalasz.hu/vilag/rendszeres-kapcsolatban-vannak-44743

Na.Igen) A Fellegi pedig már elindult? körbe járja a fél világot az IMF. hitelért? :)

Az ilyen-olyan adónemek kivetése, - és a magánnyugdíj -pénzek téeszesítése ellenére, mégis égetően szükség van a hitelre.

Nagyon jó lenne, ha jönne egy politikai erő, egy új. politikai erő, mely véget tudna vetni a hatalmi politizálásnak.
???
Na. és persze a nemzetközi ismertség, elfogadottság,kapcsolatok ápolása minden képpen szükséges lenne.
Szövetségeseket csak igy lehet találni, állandó harci modorral nem igazán szokott sikerülni. amint a "jelek" is mutatják.

márta)) 2012.01.11. 13:25:23

A Metal Lady is utcára vonul Orbánért"

atv.hu/cikk/20120111_orban_viktort_tamogato_felvonulas_lesz_a_hosok_teren

Hm. Biztosan nagyon érdekes és látványos lesz.
Hogy mik vannak!???
:(

márta)) 2012.01.11. 13:33:23

Közgazdász, jogász nem kell, művészeti végzettségű viszont igen"

A kormány éppen ezért egy új diákhitel konstrukcióján kezdett el dolgozni, melynek keretén belül 800 ezer forintot vehetnek fel a hallgatók félévente, amelyet a tanulmányi költségek finanszírozására fordíthatnak. Emellett természetesen megmarad a korábbi hitelkonstrukció is, mely a mindennapi élet kiadásainak fedezésére költhető. "

Bocsánat! De én jobban szeretek másolni, mint írni. Fantasztikus! A szegényebb, vagy elszegényedett családból származó fiatalok el is felejthetik a felsőfoku képzést!
Ezt nem gondolhatja senki komolyan, hogy ilyen hatalmas összegekkel eladósitják magukat a fiatalok.
Ha végleg kilépnek a nagybetűs életbe, ugyan, ugyan mondja már meg valaki, hogyan fogják megalapozni az életüket ? Ami most ebben az országban, ennek a társadalmi csoportnak egyébként is lehetetlen.?
Már diákéveikben, szinte életük végéig eladósodnak.

Tessenek már gondolkodni? A fiatal, ki a városban lakhatást fizet, szinte teljesen el kell tartania magát) még ha diákmunkát vállal, akkor sem tudja fedezni a tandij költségét. Még ha jó is lenne az irány, a kivitelezéssel nagyon nagy gondok vannak!!!
????

okosallah 2012.01.11. 15:41:31

@Lacdelo:
Vitánkra most már "Godwin's Law" érvényes ami a Wikipedia szerint ez:

""As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches"

Vagyis aki elkezdi a Nácizást v. Hitlerezést, fsisztázást az automatikusan diszkvalifikálja magát. Az USA-ban a "Godwin's Law"t-mindig idézik ha a thread oda jut.

Mivel nekem ani-kommunista, anti-Marxista álláspontom van neked meg az ellenkezője, igy a süketek párbeszéde a lehetséges fejlemény ami nem érdekel.
Have a nájsz (nice) déj.

okosallah 2012.01.11. 16:08:08

@Counter:
"Bebes" fórum társunkkal fentebb már megbeszéltük ezt a kérdést aminek az a lényege, hogy ameddig a kormány pengeti a lét addig ő szabja meg a játékszabályokat.
A kormány dönti el, hogy az én adómból (fizetek adót!!) kinek mit ad és nem H. Clinton.
Ezt nemzeti szuverenitásnak hivják.

Ez igy van mindenhol. Ha a vallás-tagok saját maguk által finanszirozzák a létüket akkor joguk van kérni a felvételüket a "finanszirozást nem igénylő" vallás listájára.

(Én vallástalan agnosztikus vagyok).

Jogi éretlemben ez a 2 megközelités lehetséges.
A teljesség kedvéért hozzátenném, hogy nem tudom, hogy ki van OV. listáján és kiket utasitott vissza. Nekem nincs lovam egy vallási vitában...

Amerika nem példa szinte semmire mert az alapitók szándékosan Európa ellentétét akarták létrehozni. Az első telepesek vallási menekültek voltak N. Britanniából igy ma is az USA-a vallások paradicsoma.

De!!!!!!Mindegyik önfentartó!!! Adó mentesek de pénzt nem kapnak az államtól.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 16:20:08

@okosallah: Nincs "finanszírozást nem igénylő vallás listája". Állam által elismert egyház van, minden más nincs.

Teljes mértékben helyeslem az egyházak állami finanszírozásának megszüntetését. A bizniszegyházakkal szemben nem úgy kell fellépni, hogy az állam megmondja, melyik egyház bizniszelhet és melyik nem, hanem hogy elzárja a bizniszt. Oldják meg. Ha választani kell, hogy a püspöki Audi marad vagy a kistelepülési iskola: válasszanak.
Ha jól tudom, Németországban is megoldott az egyházak önfenntartása. Csak Magyarországon az államnak jobban tetszik összefonódnia egyes egyházakkal, mint jól tudjuk, nem éppen viszonzás nélkül.

A példáim egyébként mind érvényes kérdések. Miért kelljen egy gyóntató kisegyház papjának tanúznia, ha a katolikus egyház papja megtagadhatja? Az állam azért finanszírozza a katolikus papot, hogy az megtagadhassa a tanúzást?

A vallomástételi akadály nem pénzkérdés, ez egyszerű elismerés kérdése, amit semmi alapja nincs megtagadnia az államnak azon az alapon, hogy kinek ad pénzt _egyébként_.
Vagy éppen az elöljáró által tett indítványok. Vagy a börtönmissziós lehetőségek. Egy katolikus rab juthasson hozzá az egyháza által biztosított vallási közösséghez, de egy muszlim ne? Milyen alapon?

Amerika arra példa, hogy fényesen beváltak a Founding Fathers elképzelései állam és állampolgár viszonyáról.

okosallah 2012.01.11. 16:43:30

@Counter:
Valahol tehát mi is egyetértünk. A helyzet az, hogy .Hu hagyományosan államilag elismert vallási rendszerekre épült ami talán Kossuth óta létezik.
A vörösök alatt is volt az Egyházügyi Hivatal.

A probléma az, hogy OV nem ismerte fel az élet változásait miszerint az egész egyházi-vallási törvényt újra kellene definiálni és új alapokra helyezni.
A hagyományos nem működik már.

Egy ilyen vállalkozás azonban bonyolult, hosszú időbe telik, tele van darázs-fészkekkel, láthatalan érdekekkel -- a régi francia "chercher la femme" helyett chercher le Pénzt ....

Konklúzió: OV. csak folytatta a hagyományokat és nem vett tudomást az új szereplőkről és business men-ekről akik a vallást kivánják megfejni.
Tanultak az Amerikaiaktól.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 17:08:54

@okosallah: Magyarország nem vallási rendszerekre, hanem a magyar társadalomra és annak munkájára, anyagi és szellemi vagyonára épült.

A probléma az, hogy OV nem foglalkozik nagyjából semmivel sem azon kívül, hogy lehetőleg minden legyen úgy, ahogy a szocializmus előtt volt, de leginkább úgy, ahogy ő akarja és ahogy szerinte volt.

Láthatatlan érdekek nincsenek, csak olyanok, amelyeket nem vettünk észre. Ha éjjel vezetsz és az autó elé ugrik egy őz, az nem láthatatlan volt, hanem csak nem láttad.

Orbán nem az üzletemberekről nem vesz tudomást, hanem a magyar társadalomról, amikor például meg akarja őket fosztani attól, hogy vallásukat vallási közösségben gyakorolhassák. Mert mint látjuk, a vallási közösség pl. a büntetőeljárásban is fontos. A büntetésvégrehajtásban is, és még ezer más területen, és ettől elzárja a nem a 14 egyház kötelékébe tartozó magyarokat.

okosallah 2012.01.11. 17:26:07

@Counter:
Vigyázni kell arra, hogy ne tévedjünk filozófiai sikra, se zsigeri OV. utálatra mert az nem viszi előre a témát.

Csak konkrét kérdésekről beszéljünk: pontos, érzelem mentes magyarázatot kérenék, hogy mit jelent tételesen ez a mondatod:

"Orbán nem az üzletemberekről nem vesz tudomást, hanem a magyar társadalomról, amikor például meg akarja őket fosztani attól, hogy vallásukat vallási közösségben gyakorolhassák."

Igényelnek ezek a "vallási közösségek" állami Pénzt, adó mentességet?
Igen? Nem? -- Yes or No

Ha igen, akkor OV. dönt, hogy ki kap és ki nem.
Ha nem, akkor ez jogilag ki van nyilatkozva, hogy lemondanak az adófizetők pénzéről?
Igen? Nem?

Végül is ez a vita lényege de ez túl drasztikus és inkább megy a mellé-beszélés, angolul: spin.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 17:36:23

@okosallah: A magyar állam nem ad lehetőséget arra, hogy a vallási közösségeket szabadon megéljék a magyarok.

Tehát az állam mindenképpen fizetni akar, de ragaszkodik hozzá, hogy csak annak fizessen, akinek akar.

Ha odamész az államhoz, hogy te metodista egyház vagy, nem akarsz az államtól semmit azon kívül, hogy egyház lehess és megtagadhassa a papod a vallomástételt, az egyházad tagjához bemehessen a papod a börtönbe, jogi személyként te mint Metodista Egyház tulajdonold az ingatlanodat, üzemeltesd az iskoládat, az állam azt mondja: nem.

Igényel egy bible beltbéli egyház adómentességet? Igen, mert ami egyház, annak jár a törvény szerint. Akkor Obama döntse el, lehet-e ő az 538. egyház abban a községben?

okosallah 2012.01.11. 18:04:27

@Counter:

"Metodista Egyház tulajdonold az ingatlanodat, üzemeltesd az iskoládat, az állam azt mondja: nem"

Erre szokás u.n. próba pert inditani a biróságon amely elvi határozatot szokott hozni.
Vagyis ez egy függőben levő kérdés miszerint mi a hivatalos jogállása egy, állami támogatást nem igénylő vallási szervezetnek.

Tudomásom szerint Buddhista, Muszlim, Hara Krishna stb. vallások NINCSENEK betiltva, szabadon gyülekezhetnek...szóval szabad vallás-gyakorlás van.

Ez kissé olyan mint az USA homokosok akciója. Senki se gátolja meg őket, hogy egymást keféljék de ők "hivatalosan" akarják csinálni, vagyis az állam elismerje, hogy a fenékbe dugás az "emberi jog".
Viszont az ilyen "elismerés" azzal jár, hogy egy "megözvegyült" homokosnak joga van állami nyugdijra mint egy normális házastársnak.

Az egész szituban érzem az OV ellenesség szagát amit a balosok kevernek fel.
A kereszténység kitétele (alkotmányban) vaditotta meg a USA Jewish lobbyt, a nő-férfi házasság a homo lobbyt, a vallási dolg az Obama lobbyt, a kommunizmus elitélése a Szocialista Internacionálét = N.Y. Times stb.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 18:11:07

@okosallah: Ez nem Amerika, nem úgy megy a próbaper.

Hol van ott a szabad vallásgyakorlás, hogy a Krisna-híveknek nincs egyházuk, nincs hogyan tulajdonolniuk a földjeiket, a marháikat? Hol van ott a szabad vallásgyakorlás, hogy a katolikus pap hivatkozhat gyónási titokra a bíróság előtt, de az el nem ismert vallás gyóntatópapja nem? Hol van ott a szabad vallásgyakorlás, hogy a bebörtönzött evangélikus találkozhat az evangélikus egyház börtönpapjaival, de a jehovista nem?

A szabad vallásgyakorláshoz az is hozzátartozik, hogy egyházi közösséget alapíthassanak a hívek, amely az egyház vallási természetű jogaival bír. Az, hogy kap egy rakás pénzt az államtól, az nem egyházi privilégium. De az, hogy az állam létező egyháznak elismerje, az a vallásszabadság része. Az állam pedig nem akarja elismerni, úgy tesz, mintha nem volnának.

Képzeleghetsz homokos-zsidó-kommunista összeesküvésről, amit akarsz, jó lenne terelni?

okosallah 2012.01.11. 18:30:48

@Counter:
1. Mi a jogi kritériuma egy vallás elismerésének?
Kérek URL linket a törvényre.
Mi a kritériuma egy vallás "Betiltásának"?
URL link a törvényre.

Én nem vagyok semmiféle vallású vagyis agnosztikus vagyok és nincsenek érzelmi se pro se kontra motivációim.
Azért nem keresem a linkeket magam mert nem vagyok érintve a kérdésben.

Miben sért személyesen téged OV. rendelkezése?

Az "összeesküvést" csak szemléltetéskén hoztam fel, hogy itt is csinálnak "ügyeket" egyes csoportok olyan dolgokból amik addig senkit se érdekeltek de része lett a politikai hatalmi harcnak.

Végső kérdés: Kik azok a csoportok, pártok, személyek - külföldi-belföldi - akik ezt a vallási kérdést sérelmezik?

okosallah 2012.01.11. 18:43:05

@Counter:
A kérdésem lényege:
CUI BONO?

Wikipedia:
"A cui bono (latin; voltaképpen egy hiányos mondat, jelentése nagyjából: „Na és kinek jó az?”) kérdése mögött rejlő elv arra céloz, hogy lehetnek rejtett, kapásból nem nyilvánvaló motívumok egy történés mögött, és hogy lehet, hogy nem az az igazi felelős a történtekért, aki elsőre annak látszik"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 18:50:49

@okosallah: Ha arra hoznak törvényt, hogy minden feketének "massa" megszólítással kell a fehér amerikaiakhoz fordulnia, az ellen csak a feketék emelhetnek szót?
Vagy hogy a te példád fordítsam meg: személyesen hogyan akadályoz a családi életben az, hogy egyes amerikai államokban – esetleg nem is abban, amelyikben élsz – azonos nemű felek is köthetnek házasságot? Kétélű dolog ez.

jogszabalykereso.mhk.hu/MK11166.pdf

Amit nem ismer el egyháznak az állam, az nem tud egyházként működni, semmi olyan joggal nem élhet, amelyet egyház, egyházi személy javára állapít meg a törvény (pl. tanúzási akadály).

Jogtechnikailag komikusnak tűnik, hogy a nyilvántartásba vételi eljárásra a népi kezdeményezés szabályait rendeli alkalmazni, miközben a benyújtott népszavazásról szóló törvényjavaslat megsemmisíti a népi kezdeményezés intézményét.

Pár egyház folyamodott, hogy ismerjék el őket, így áll:
index.hu/belfold/2012/01/09/az_egyhazi_statuszert_folyamodok_fele_mar_a_kervenyezesenel_kiesett/

Ők időközben nem egyházak.

Továbbá az egyháznak nem "jár" az adókedvezmény, hanem "járhat", így az sem indok a korlátozásra, hogy adókedvezménnyel jár. Mert nem jár. És az állam diszkriminálhat: egyik egyháznak ad adókedvezményt, másiknak nem ad, egy harmadikat meg el sem ismer.

okosallah 2012.01.11. 19:23:05

@Counter:
A linkeket majd később átnézem, arra idő kell.
2.Mivel itt az USA-ban elképesztő mennyiségű exotikus vallás van, van bennem egy negativ előitélet az ilyen "guruk" és "próféták" és hasonló szervezetek ellen.
Lousianaban élek, a Biblia ővezet szivében (- meg Budán a II. ker. ben).

3. Hagyományos "konzervativ" beállitottságú vagyok (jobb oldali) és látom a tendenciát, hogy a cél a nemzeti hagyományok szétverése és a Kulturális Marxizmus elfogadtatása.

Londonban már van Sharia biróság pld. az EU iszlamositása teljes gőzzel folyik.
Szóval nekem ez az egyházi kérdés egy mellékes oldala annak a háborúnak amit az USA-EU vezetősége .Hu ellen folytat az új-Marxizmus szineiben.

Az USA-ban N.Y.-ban egy Iszlám mecsetet épitettek, de a görög katolikus templom újáépitésére nem adtak engedélyt.

Szóval látom mi megy végbe az EU-USA-ban és látom, hogy OV. megpróbálja a lehetlent, ellenálni ennek az új világnak ahol egy szóért mehet valaki a sittre.

Már itt vannak Ausztriában: Elisabeth Sabaditsch-et elitélték mert kritizálta Iszlámot.

dzsihadfigyelo.wordpress.com/2010/12/25/farkas-baranyborben-elisabeth-sabaditsch-wolf/

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 19:58:23

Kedves HF! Bár vérzik a szívem, de ezen régi írásomban ma már lehet, hogy a Mandinert Heti Válaszra lehetne cserélni...
kettosmerce.blog.hu/2011/07/30/hogyan_manipulal_mindannyiunkat_a_cseledmedia_vi

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 20:03:21

@okosallah: Mit tekintesz bíróságnak? Londonban állami, elismert bíróságként működő sharia bíróság tudtommal nincs. Afféle mediációs-választottbírósági szerepet töltenek be. Az efféle sharia courtok ítéleteit az állam nem hajtja végre és kényszeríti ki saját jogán:
www.thisislondon.co.uk/standard/article-23436339-sharia-court-frees-london-knife-youths.do
"such judgments are not recognised in British law".

en.wikipedia.org/wiki/Moral_panic

De a választottbíráskodást a legtöbb állam széles körben engedélyezi kereskedelmi jogi kérdésekben, családjogiakban pedig nagy teret enged a felek egyezségeinek (de nem automatikusan fogadja el azokat). Ez alapvetően normális.

Bizonyára érdekes az európai iszlám, a hate speech és a new york-i "iszlám kulturális központ" ügye is, de itt most a magyar egyházügyi szabályozásról volt szó. Az nem Magyarország vagy az EU iszlamizálása, hogy egy magyar börtönben ülő muszlim elítélthez bemehet-e az imámja, vagy hogy a krisna-hívők egyháza tulajdonosa lehet-e annak a nagyobbacska legelőnek, amin a teheneiket legeltetik.

okosallah 2012.01.11. 23:07:57

@Counter:
Ok.- egy témát csak egy bizonyos pontig lehet tárgyalni ami után menthetetlenül elkalandozik az ember. Vagy ami még rosszabb, ugyanazokat az érveket ismétli az ember más szavakkal únos untalan.
A kör végül is bezárul és el kell jutni a konklúzióhoz.

Ami szerintem ilyesmi:
OV. a klasszikus hagyományok szerint osztályozta a vallásokat amiből kiesnek a "modern" jórészben "importált" felekzetek.

Én ezt támogatom.

A másik oldal - a legkülönfélébb OV ellenes csoportok - nyugati balos hátszéllel ezt ellenzik és semmiféle kategorizálást sem fogadnak el.

Ezt meg én nem támogatom.

A józan ész azt diktálja, hogy vallási anarchia sehol sincs és minden ország a maga módján rendelkezik a felekezetek jogi helyzete felett.
Pld. Francia o.-ban a Szcientológia be van tiltva, .Hu-ban meg nem.

"Nouveau procès contre la Scientologie"
www.lefigaro.fr

Ezért én ebben az egész ál-felháborodásban azt látom, hogy OV. egy sereg témában a nyugatiak tyúkszemére lépett akik most a fejét akarják mert a komcsikkal könnyebb volt üzletet kötni.
Mást már nem tudok hozzátenni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 23:16:41

@okosallah: A szcientológiát illetően ott van a törvényben a nemzetbiztonsági kockázat, mint kizáró ok. Ez nem indokolja azt, hogy a hétköznapi értelemben vett vallásukat gyakorló állampolgárokat megfosszák az egyházi léttel járó nem anyagi természetű előnyöktől és lehetőségektől.
Úgy is lehetne mondani, hogy nem aprósöréttel kell célba lőni.

Nem tudom, milyen alapon lehet támogatni azt, hogy egy csomó egyház és vallási irányzat ne legyen egyház és ne lehessen egyház.
A két lehetőség, amit felvázolsz, az érveléstechnikában "hamis dilemma" alatt futó ferdítés. Nem csak ez a két lehetőség van.

okosallah 2012.01.11. 23:42:29

@Counter:
Csak azt tudom mondani, hogy a demokráciában lehet majd OV ellen szavazni és más pártot választani.
Addig pedig le kell nyelni a békát.

Amit nem lehet: EU tankokat behivni és a Fidesznyikokra tüzet nyitni mint anno a bolsevikok idején.

hu.wikiquote.org/wiki/Latin_szállóigék
Hodie mihi, cras tibi. Ma nekem, holnap neked.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 23:52:20

@okosallah: Összetéveszted a demokráciát a demokratikus centralizmussal. Utóbbi az önkényuralom egyik formája és csak nevében demokratikus.

Illetve ismerkedj a US alkotmány történetével és elveivel, különösen ami a tömegek zsarnokságát (tyranny of the masses) illeti.
Esetleg nézd meg ezt: youtu.be/ukURt2TsEwY

Vagy ha holnap Obama bejelentené neked, hogy megalakította az Amerikai Kalifátust, hátradőlnél, hogy majd novemberben leszavazol, demokrácia van?

okosallah 2012.01.12. 00:11:10

@Counter:
Együttérzésem.
Sajnos én nem vagyok a megfelelő személy a lelki fájdalmak enyhitésére.

A .hu fórumok tele vannak Eftársakkal akik sirnak a régi "szabadságért" amikor a "klerikális reakció" a nép ellensége volt és a papokat Kistarcsára deportálták.
Ott örülni fognak a véleményednek.

A "klerikális reakció" és az imperializmus keze "betette a lábát"...
De jól emlékszem ezekre az időkre...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 00:23:04

@okosallah: Ha elfogynak az érvek, jön a személyeskedés.

Kandabula 2012.01.12. 00:38:54

@okosallah: lenni nekem nem értem. Orbán úrnak öszevesz mindenkivel. Hogyan jön ide, hogy "A "klerikális reakció" és az imperializmus keze "betette a lábát"...
De jól emlékszem ezekre az időkre..."? He?

okosallah 2012.01.12. 00:50:29

@Kandabula:
Egy másik poszterrel való hosszas vitámhoz tartozó megjegyzésem volt.
Röviden: Az összes balos tüzet hány az OV. diktátorra de én jól emlékszem amikor ezek a balosok vadul üldözték az egyházakat. Öreg fickó vagyok és jó a memóriám.

Hirtelen az összes munkásőr, párttag, ÁVÓ-s a demokrácia bajnoka lett.
Tegnap még szemeket lőttek ki ma meg a Hara Krishna jogaiért harcolnak.

Cirkusz az egész. Can you get it?

okosallah 2012.01.12. 00:54:51

@Counter:
Úgy irtam, hogy ŐK. Them.
Not you. Your leader. He ordered it.
I saw it, I was there.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 01:01:41

@okosallah: Hogyan érinti az én kritikám megalapozottságát, jogosságát, ha más esetleg hipokrita módon kifogásolja ugyanazt?

okosallah 2012.01.12. 01:05:45

@Counter:
Ezt a témát már kitárgyaltuk.
Nem tudok már többet hozzátenni.
Leállt az agyam és a szivverésem.
Hivom a mentőket.
Good night.
süti beállítások módosítása