Mos Maiorum - A politika íratlan szabályai

Schmitt Pál lemondott

NYILATKOZAT

2012. április 02. - Mos Maiorum

„Meggyőződésünk szerint csakis Schmitt Pál lemondása révén indulhatna el a magyar közélet és politikai kultúra azon az úton, amely felszámolja a következmények nélküli ország ma még ugyancsak jellemző képét.”


Ezzel a kijelentéssel fejeztük be előző posztunkat, melyet a Mos Maiorum közösen jelentetett meg a Jobbklikk, a Konzervatórium és a Mandiner blogokkal.


Azóta a köztársasági elnök lemondott. Meglátásunk szerint helyesen cselekedett, ezért köszönet illeti. A lemondás ugyanis megteremtette egy olyan politikai kultúra felépítésének lehetőségét, amely a mindenkori politikai önérdekkel szemben a közösség ügyét s a közösen vallott minimumokat fontosabbnak tartja. Épp e cél érdekében indítottuk mi is blogunkat. Vannak ugyan fenntartásaink, de az új helyzetnek szóló reménnyel várjuk a további fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mosmaiorum.blog.hu/api/trackback/id/tr324356269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása