Mos Maiorum - A politika íratlan szabályai

Orbánnak szövetségesekre van szüksége

2012. január 09. - Hörcher Ferenc
Orbán Viktor Wilfred Martens-szel, az EPP vezetőjével
Forrás: belfoldihirek.com

KOMMENTÁR

Orbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton.

 

 

 

 

 

Orbán Viktort és kormányát számos jogos kritika érte az utóbbi napokban-hetekben a választott politikai irányvonala miatt. Ezek leghangosabb következtetése az, hogy Orbán diktatúra kiépítésére törekszik. (Bár az alábbi külföldi forrás épp arról tájékoztat, hogy az Orbán barátjának nehezen tekinthető Hack Péter szerint Orbán nem diktatúrát épít.) Ennek a vádnak kétségtelen alapot ad az, hogy Orbán olyan politikus, akinek stratégiája egyértelműen a kézi vezérlés kiépítése. Arra a vádra, hogy ez diktatúra lenne, itthon könnyen tudja a 2/3-os választ adni – s való igaz, szavazói jó részének épp ez a fajta erős kéz politika tetszik benne, s a jelek szerint még mindig igencsak sokan vannak hívei. 

Ám a külföldet egy ilyen érv nem tudja meghatni. Hogy miért nem? Mert szemben a nemzetállamon belüli politikai harccal, a nemzetközi politikai verseny sokkal kevésbé vár a választói felhatalmazásra – a nemzetek egymás közötti viszonyát hagyományosan, de még ma is sokkal inkább meghatározza az erő nyelve, mint a választói akarat. Az alábbiakban két tézis mellett szeretnék érvelni: egyrészt, hogy Orbán a nemzetközi politika nem demokratikus legitimációját alulértékelte, továbbá másrészt, hogy alulértékelte a nemzetközi erőtér szerepét saját kormánya sikerében vagy kudarcában.

Először tehát: úgy gondolom, hogy Orbán Viktor nem vette kellőképp számításba, hogy a nemzetközi politikában a politikai ágensek erejét nem a felhatalmazó nemzeti választások (vagy akár az európai választások) adják. A nemzetállam keretei között a rule of law, vagy más fogalommal a jogállam eszménye a 20. század második felére a nyugati világban csakugyan döntő jelentőségűvé vált. Ám az államok egymás közötti viszonyában továbbra is nagyrészt a tiszta erő dominál, amit persze a diplomácia intim fátyla eltakar a hétköznapi szemlélők szeme elől. Ez igaz a nemzetközi jog, a nemzetközi politika és a nemzetközi gazdaság világára is (persze a nemzetközi szerződések és intézmények valamelyest szabályozzák a tiszta erő érvényesülését). De igaz maradt az Európai Unión belül is, noha ez elvileg egy szoros szövetségi viszonyt feltételez a tagországok között. Valójában azonban olyan politikai piacról van szó, ahol szintén az erő (a méret, a befolyás, a puszta érdekérvényesítő képesség) számít, felülírva sokszor a demokratikus eljárásokat és intézményeket is. Orbán Viktor a jelek szerint úgy gondolta, hogy ha ő imponáló számú képviselőt tud delegálni az EP-be, otthonról pedig még imponálóbb 2/3-os parlamenti felhatalmazást hoz, az ezen a színpadon is hatni fog, még ha „unortodox” nézeteket fejt is ki, netán egyenest szabadságharcot hirdet. Ugyancsak a jelek szerint ebben tévedett.

Másodszor úgy tűnik, alulértékelte a nemzetközi fogadtatás jelentőségét. Eddig mindig az volt a kormánypárt véleménye, hogy a külföldi vélemények kevéssé számítanak. Ám ha az ország gazdasági-pénzügyi helyzete olyan, amilyen, akkor bizony a külső megítélés élet-halál kérdéssé válhat – először a kormány, de utóbb az egész nemzetgazdaság számára is. Tehát: az utóbbi hónapok példája igenis az, hogy a Nyugat képes európai országokban kormányfőket, sőt kormányokat is buktatni, a pénzügyi szükséghelyzet következtében. Hasonló tendencia látszik kibontakozni Magyarország külföldi megítélésében – a nemzetközi pénzügyi világ és a nyugati politikai világ egyértelműen meghátrálásra akarja kényszeríteni Orbánt és kormányát, és ki kételkedhet ma abban, hogy erre minden eszköze megvan. A vészhelyzet miatt ráadásul a 2/3-os többség olyanfajta felmutatása sem lenne döntő érv, mint egy százezres kormánypárti tüntetés, amit csodafegyverként emlegetnek a kormányt támogató körökben.

Orbánnak tehát, ha képes belátni e két kérdésben tévedését, sürgősen szövetségesekre kellene találnia. Márpedig pillanatnyilag az a helyzet, hogy még a kevés meglévő szövetségese sem különösebben hangos. A lengyelek nem álltak ki mellette, s bizony az Európai Néppárt vezetőinek nyilatkozata is kritikus, ha tetszik, Magyarországgal szemben határozottan Európa-párti. 


Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Forrás: nol.hu


Ilyen helyzetben bizony meglehetősen élesen vetődik fel a keleti orientáció Orbán által forszírozott korábbi témája. Úgy tűnik, gazdasági hasznot nem nagyon hozott, viszont súlyos politikai ára lehet. Hisz Putyin Oroszországa vagy a kommunista Kína felé való tájékozódás egyáltalán nem erősíti Orbán európai hátországát, atlantista elkötelezettségének hitelességét. Viszont érvet ad azok számára, akik a diktatúrára való hajlamot szeretnék meglátni Orbán politikájában.

Bizonyosnak látszik, hogy nem csupán az itthoni gazdaságpolitikai irányvonalat, a jogállamot kiüresítő hatalomtechnikán (s persze kormánya névsorán) kell majd módosítania Orbánnak (vagy utódjának), ha szeretné az ország hitelességét visszaszerezni, hanem a nyugati relációba is új energiákat kell befektetnie, új kapcsolatokat kell építenie, régieket felelevenítenie, s meg kell értenie, hogy Európa olyan politikai „harctér”, ahol szövetségesek nélkül nem megy az ember semmire.

A bejegyzés trackback címe:

https://mosmaiorum.blog.hu/api/trackback/id/tr133530430

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbánnak szövetségesekre van szüksége 2012.01.11. 22:19:02

Orbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton.

Trackback: UTOLSÓ ESÉLY 2012.01.09. 21:10:52

 Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás?   Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük...

Trackback: Vigyázz, jön a fal! 2012.01.09. 19:31:40

A megfigyelők jelentős része arra fogad, hogy az IMF EU tárgyalásokon Orbán elmegy majd a falig. Aki nem, az arra, hogy neki is fog menni. Van azonban egy harmadik lehetőség is: hogy már neki is ment... A „külföld”, amellyel most Orbán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 19:07:04

Tisztelt Hörcher úr!

Az "Orbánnak tehát, ha képes belátni e két kérdésben tévedését, sürgősen szövetségesekre kellene találnia." mondatban nem egészen értem a feltétel szerepét.
Ha Orbán nem képes belátni, akkor nem kellene? Valóban úgy látja, hogy Magyarország sorsa egyedül Orbán Viktor belátásán múlhat? Nem lehet, hogy Orbán Viktor belátásán kívüli normákra is elvekkel is kellene tekintettel lenni?

A 'rule of law' eszméje pedig mintha nem csak Orbán külkapcsolataiban, de belföldi hatalomgyakorlásában sem volna átható.

/off Az illusztrációnak választott fénykép elképesztően valószerűtlenül nélkülözi a mélységet, mintha papírkivágás volna minden egyes eleme :-)
Ez egyáltalán nem a blog hibája, viszont a maga nemében páratlan, kár lenne nem megemlíteni.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 19:20:38

@Counter: Kedves Counter! Köszönöm szokásosan csiszolt észrevételeit.
A mondat arról tanúskodik, hogy a szerzőben van némi bizonytalanság, hogy képes lesz belátni, s ez esetben már nehéz lesz elvárni tőle a második lépést.
A rule of law eszméjével kapcsolatos aggályait is részben osztom, erről szól a kézi vezérléssel kapcsolatos kitétel a szövegben.
Ami az illusztrációt illeti: talán nem véletlen, hogy épp egy ilyen valószerűtlen kép került nyitóképnek. Tekintsük ezt tehűát nyugodtan a blog (pontosabban a képet választó szerző) "hibájának". Az Ön jó szemére vall, hogy kilőtte - bár a másik képpel való együtt játékára még nem tért ki.
:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.09. 19:22:07

Hát, volt akit kabátlopási ügybe kevert, volt akit lepederasztázott,
a mai, vagy tegnapi nyilatkozatában a nemzetközi szervezetek és befektetők sokaságát lehazátlanozta.
Puskaporszagot érző öreg katona...

Milyen kapcsolatokat fog építeni ?

márta)) 2012.01.09. 19:29:21

A magyar kormány politikáját nem csak az utóbbi napokban, hetekben érte súlyos (jogos) kritika, hanem másfél éve folyamatosan.
A kétharmad bitokában nem állitom, hogy diktatúra lenne, de azt igen, hogy egyoldalu hatalmi kormányzás van.
:)

kanbatu 2012.01.09. 19:31:21

Hack Péternek mostantól nem ér a szava. Betömték az egyháza száját némi lóvéval.

márta)) 2012.01.09. 19:33:25

Orbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton."

Na. Igen! Meg az, hogy állandó harci készültségben volt/van) Brüsszelbe (is) nem harcolni kellett volna menni, hanem jó diplomáciai kapcsolatokat kiépiteni, ápolni.

Másik baklövése , a Matolcsy) - féle gazdaságpolitika. gondolom.

:))

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 19:34:18

Tisztelt Hörcher úr!

Az államok vezetésében viselt felelősséget illetően a gyakorlat nem szokta ilyen mértékben hangsúlyozni a szubjektív elemet. Nem utolsósorban a legtöbb állami berendezkedés a fokozott gondosság, körültekintés érvényesítése végett számos intézményt vonultat fel, hogy ne alakulhasson ki a cikkben körülírt hipotézishez hasonló helyzet, miszerint egyetlen személy belátásán múljanak társadalmak ügyei. A felelősség a gyakorlatban éppen ezért gyakran az objektivitás talajára látszik átcsúszni, kevés a mentő körülmény és ezek még ritkábban fakadhatnak kizárólagosan a felelős személyek belátási képességeiből.

Mindenképpen aggasztó, ha Ön is ilyen szűknek látja a döntési mozgásteret – és hadd jegyezzem meg, talán éppen a mozgástér bővítésének jelszavával tett intézkedések vezettek ahhoz a fokú beszűküléshez, hogy szinte több dőlhet el Orbán Viktoron belül, mint rajta kívül. Szabadna megjegyeznem, hogy a folyamat, amelynek köszönhetően az államügyekbeni döntéshozatal intézményi terepről személyibe tevődött át, talán éppen ezzel bizonyul egyértelműen kártékonynak és elvetendőnek.

A képválasztást nem róttam fel :-) Önmagában is szinte komikus, függetlenül a körülötte lévő szövegtől. Nagyon erős valószerűtlenséget sugároz.

Pontosítok az illusztrációt illetően. A Putyinnal készült fénykép rettenetes valószerűtlensége olyannyira háttérbe szorította a másik fényképet, hogy utóbbiról meg is feledkeztem :-)

márta)) 2012.01.09. 19:36:24

Hát ez jó!!

:)))))

Sicc 2012.01.09. 19:38:56

Ezzel a cikkel csak azért nem tudok egyetérteni, mert a szerző politikát említ, politikia iráyvonalat. Orbán Viktor meggyőződésem szerint nem politikus, hanem egy ostoba dúvad. Az egyik eredményt ad(hat), míg a másik csak rombol.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.09. 19:41:08

@márta)):
Mivel Orbán belátásával ide jutottunk, nem is Orbán baklövéseit kellene számolni.

Orbán maga - az ország nagy baklövése.

Sicc 2012.01.09. 19:42:02

@kanbatu: Nekem ennek a jelen helyzetnek az egyik legnagyobb tragédiája Hack Péter. Egy nagyon értelmes, józan embernek tartottam mindig is. A mostani nyilatkozatát inkább feledni szeretném, mint vitatkozni vele.

márta)) 2012.01.09. 19:46:42

"Most viszont a Fidesz-vezérkar is arra készül: februárban Orbán Viktor miniszterelnök országértékelése "erődemostráció" is lesz Magyarország szuverenitása mellett. Arról, hogy ezt hogyan kell elképzelni, részletek még nem szivárogtak ki.

Emlékezetes, hogy utoljára 2011. március 15-én lépett fel nagyobb utcán összegyűlt tömeg előtt Orbán Viktor, amikor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén elmondta ünnepi beszédét az 1848-as forradalom évfordulóján. Ezen a rendezvényen fizetett statiszták tapsoltak a kormányfőnek, ahogy az még a rendezvényen kiderült."

www.168ora.hu/itthon/orban-parancsara-varnak-szazezrek-mozdulnanak-meg-88919.html

Hm. Az országértékelő biztosan nagyon tartalmas, és érdekes lesz?
Nem értem, miért kellene mozgósítani tömegeket, az esetleges alvó elméket feléleszteni.
Hatalmas feszültség van felhalmozódva a társadalom egy, nagy, csoportjában.

Éhes_ló 2012.01.09. 19:50:01

Érdekes a demokraták gyors arcváltása, ha a natúr erőszak és ennek Pc-bb formái a vélt érdekeiket szolgálnák.

Ettől ilyen hihetetlenül hiteltelenek.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 19:53:07

@Sicc: Szerintem Hack nyilatkozata több, mint figyelemre méltó és fontos.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2012.01.09. 19:54:20

ha megbuksz az erettsegin akkor nem magyarazni kell es kifogasokat keresni , hanem keszulni a poterettsegire

amugy remelem az imf jol seggbe adagolja a kormanyt

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 19:54:58

@Counter: Természetesen magam sem pozitívumként emlegettem a kézi vezérlést.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 19:56:13

@kanbatu: Talán nem kellene ilyen egyszerűen interpretálni Hack kijelentését.

Táskás Tóni 2012.01.09. 19:59:03

Itthon viszont Orbánnak van szövetségese, mégpedig a fradival és egyebekkel megvásárolt Jobbik. Milyen jól jön neki, ahogyan olvad a támogatottsága.

becike4 2012.01.09. 19:59:45

Sicc:Aki a Hit Gyüli rendezvények első sorában csápol tényleg nagyon értelmes lehet.

kanbatu 2012.01.09. 19:59:47

@Hörcher Ferenc: Valóban. De csak interpretációkat ismerek.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:01:09

@Táskás Tóni: Egészen biztos benne, hogy a Jobbik Orbán szövetségese lenne?

kanbatu 2012.01.09. 20:01:40

@kanbatu: És áttételesen nem is csak Hack Péterről szól a hozzászólásom, hanem Németh Sándorról és a hitgyüliről is.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.09. 20:02:04

@Hörcher Ferenc:
Ez egyszerű lett volna akkor is, ha Hack Péter azt mondja, diktatúra van.
Hazaáruló lenne, aki külföldre jár árulkodni.

Ilyen egyszerű nálunk minden, mióta Orbán a Haza, aki nem lehet ellenzékben.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:14:18

@simonmondja.: Igaza van, az is leegyszerűsítő értelmezés lenne.

Mint ahogy nyilván a leegyszerűsítéssel kapcsolatos állítása is leegyszerűsítés. :)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.09. 20:18:43

Valahogy röhejes a vícc bevezető szövege...

Diktatúra? A terror diktatúrából hátramaradt maffia bérenc köztisztviselői réteggel?!

Magyarországon még jogállam sincs, nemhogy egy demokratikus választáson megválasztottkormány érvényesülni tudjon..

Még a nemzeti önrendelkezés 1901-es hágai magánjogi nemzetközi konferencián előírt... szempontok sem érvénysülnek...

Itt diktatúra?! Amikro Simorka úgy szegi meg a pénzügyi törvéyneket ahogy akarja, a valuta tartalékhoz hozzányúl és átváltja devizába, majd okoskodik hú.. milyen jó szakember, közben bedönti a forintot...

Milyen diktatúra az ilyen, ahol még a bűnözőket sem lehet sittre vágni, mert a nemzetközi jog szerint közönséges kémek, vagyis köztörvényes bűnözők az alkotmánybírák 90%-a?!

LOL....

balint60 2012.01.09. 20:22:49

Kedves HHF,

"Orbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton" a mottója írásának, majd két izgalmas tézist jár körül, amelyek OV általi alulértékelése eredményezte a "baklövést".

Az én megközelítésem másik nézőpontból történik; meggyőződésem, hogy az Orbán-Matolcsy unortodox gazdasági kísérlethez, a jogállamot kiüresítő és a társadalom megosztását az elviselhetőség határáig fokozó politikához mégoly szofisztikált diplomáciával sem lehet szövetségest találni a polgári demokratikus államok közösségében. Orbán nemzetközi elszigeteltsége törvényszerű és úgy látom, negatív megítélésén már semmilyen korrekció nem tud változtatni; OV ugyanúgy "leírta" önmagát, mint anno Gyurcsány tette.
Hazánk nemzetközi hitelességének helyreállításához hiteles vezető szükséges és a jobboldalnak, a Fidesz polgári-konzervatív értéket valló részének a felelőssége ennek érdekében minél előbb cselekednie.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 20:26:00

@balint60: Elgondolkodtató, hogy rögtön a meghirdetéskor nem is a "polgári demokratikus államok közösségén" belül kereste a szövetségeseket. Az állítás kiegészíthető azzal, hogy ezen a csoporton kívül sem találtatott szövetséges ehhez az elszabadult hajóágyúhoz.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:29:44

@Con Storm: Kedves Corn Storm, súlyos vádakat fogalmaz meg. Nem ártana érvelni is mellettük.

balint60 2012.01.09. 20:30:19

@Hörcher Ferenc:

a 2010. ősze óta megjelent több száz, az Orbán-kormány jogállamellenes lépéseit elítélő írások elhanyagolható kisebbsége riogatott diktatúrával; nem ez (volt) a jellemző.

Ennek megfelelően én nem vagyok meglepve Hack Péter nyilatkozatán sem; alkotmányjogász lévén elég felkészült ahhoz, hogy az OV-féle hatalomkoncentrációt árnyaltan ítélje meg és elég tisztességes is ahhoz, hogy ezt a véleményét felvállalja (igaz, ma már nem "gyakorló" politikus...).

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:34:28

@balint60: Osztom álláspontját, hogy Orbán belpolitikájába kódolva volt a küpolitikai konfliktus is. Ám nem vagyok biztos abban, hogy abban is egyetértenénk, tekintetben nem oszlanak e meg a felelősségek.
Hogy Orbán mennnyire írta le magát, az a következő időszakban fog kiderülni, mégpedig abból, hogy mekkora támogatottságot tudhat majd maga mögött ezek után.
De magam is osztom véleményét, hogy a felelősséget valakinek el kell vállalnia. Tehát legalábbis kormányátalakításra biztos szükség van, s magam is úgy gondolom, hogy Orbánnak el kell ismernie kormánya és saját hibáit.
Hogy ezek után lemondásra szükség lesz-e, azt nem merném megítélni ma.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:35:59

@balint60: Állítása első részével nem értek egyet - igaz, ez nehezen verifikálható is, de második részével egyetértek.

balint60 2012.01.09. 20:36:49

@Counter:

OV diplomáciai alkalmatlansága számomra 2010. június elején, az elhíresült Barroso találkozóval vált nyilvánvalóvá.
OV gazdasági víziója alapköve az adócsökkentésre épülő gazdasági növekedés, amelyhez nagyobb költségvetési mozgástérre lett volna szüksége. Mégsem volt képes ezt a koncepciót elfogadtatnia sem Merkellel, sem Barrosoval, amit már a választásokat megelőzően meg kellett volna tennie. Öt napos miniszterelnökként, meglepetésként érte az elutasítás, amelyet azóta is csak a kapkodó ötletelés követ - mivel még egy "B" tervük sem volt erre az esetre.

lüke 2012.01.09. 20:37:21

s miért kellene lennie?
szerintem hátországa Soros, aki tanítatta

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.09. 20:37:44

Hack Pétert annyira vegyük komolyan, amennyire a Hitgyüli 50 éve jelen van egyházként Magyarországon, TEHÁT bekerült a támogatott történelmi egyházak közé, ezért a Vidám Vasárnapok első sorban ülő volt SZDSZ-es politikusa cserében megvédi Orbánt, aki nem diktatúrát épít. LOL

die nadel 2012.01.09. 20:37:57

Miközben az írás fő gondolatmenetével - miszerint az európai politikai erőtérben is az erő és a befolyás dominál - max. egyetértek, a szövetségeskeresést illúziónak tartom. Nem csak a több száz éves történelmi tapasztalatok mondatják ezt velem, hanem a közelmúlt történései is. Tessék pl. az állítólag széles körben elfogadott szakértői kormány - Bajnai - totális diplomáciai sikertelenségére gondolni pl. Sólyom László vagy a szlovák nyelvtörvény ügyében. Szövetségeseket maximum egy-egy projektre lehet találni, kizárólag közös érdek mentén, de még a mégoly freundlich und gemütlich osztrákok is magasról tesznek a fejünkre, ha egy kis(?) környezetszennyezésről van szó. Be kell látni, hogy Európának a magyar jobboldal mindig a nacionalizmussal lesz egyenlő, ha ehhez még gazdasági érdeksérelmek is járulnak, akkor könnyen túlcsordul a pohár. Ne ringassuk magunkat, szövetségeseket úgy fogunk találni, ha hajlandók leszünk újból tízszer drágább metrókocsikat rendelni, a franciákat visszaengedni a mindent lefölöző cafeteria piacra, esetleg beengedni Paksra, a német autógyáraknak örökös adómentességet biztosítani, az ÖMV-nek egy kis Mol pakettet prezentálni etc. (Ezt csinálták Horn Gyuláék pontosan, el is fogadta őket - a Bolgár úr kifejezésével - "civilizált nyugat", attól függetlenül, hogy 40 évvel korábban még pufajkában fogdosták össze a pesti kölyköket.) Hogy ez viszont Mo. gazdasági érdeksérelme nélkül nem lehetséges? C'est la vie! - mondja a művelt belarusz, de viszont jót fog írni a Florence la Bruyere a Libérationban. Az is valami.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:40:31

@balint60: Igaza van. Bár tegyük hozzá, ebben az elutasításban azért az előző kormányoknak is benne van a keze - hisz épp ők hiteltelenítették a magyar kormányt, s miattuk szűkült be rémesen a mozgástér. Ehhez képest nagy bravúr lett volna a mozgástér bővítése - s ez csakugyan nem sikerült Orbánnak.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:42:01

@lüke: Engem is taníttatott Soros - ugyanúgy tanulhattam általa Oxfordban, mint Orbán, Szájer vagy Németh Zsolt. És mit mondjak, szerintem az ilyesmi senkinek sem árt önmagában. :)

okosallah 2012.01.09. 20:43:34

A háttér:
Az USÁ-t jelenleg a Soros és Tsa. által pénzelt Obama erősen Marxista (balos) irányzatú kormánya vezeti.
Az EU - az atlanti szolidaritás szellemében - szintén "kulturális Marxista" irányzatú lett mint az USA (= diversity, multikulti, keresztény ellenesség, pro-muszlim, homoszex propaganda, nemzeti állam-ellenesség stb.)

A kritikus angol álláspont és távol maradás szemlélteti a legjobban az EU ezen irányzatát.

OV Alkotmányban lefektetett alapelvei: - kereszténység, nacionalizmus, nemzeti érdekek védelme a nemzetközi-bankár hatalom ellen - ellenséggé tette a balos Nyugatot és megindult a hadjárat M.o. ellen.

Az Obama szócsöve a N.T. Times lőtte az első lövést (Paul Krugman) majd csatlakozott a Szocialista Internacionáléban tömörült EU média: Der Spiegel, The Guardian, Le Monde, El Pais.

Az EU-nak sikerült leváltani a görög min.elnököt és az olaszt is és egy senki által meg-nem-választott EU bábot kineveztetni. A spanyol-portugál önként ment.

OV ezekkel próbál szembe szállni. Az EU már nem más mint amit Merkel és Sarko egymás között megbeszél és Barroso kihirdet - többi bele se szólhat.

Uraim, ez van. Eddig 2 országnak sikerült kivédeni az IMF-et. Izland lecsukta a volt min.elnököt aki az adósságot csinálta és egy kanyit se fizetett vissza.
A másik áldozata az IMF-nek Argenina volt de azok is kirúgták az IMF-et és megvannak nélküle.

A Gugli az önök barátai: mindennek utána lehet nézni.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:44:50

@die nadel: Önnek is igazat adok, valóban eleve hátránnyal indul a magyar jobboldal. De ezzel nem lehet mindent megmagyarázni, ez nem ad felmentést mindenre. És ne legyünk fatalisták, ha mások tudnak jól szerepelni a diplomáciában, a magyarok sem eleve képtelenek erre.

balint60 2012.01.09. 20:44:57

@Hörcher Ferenc:

tíz éve vásároltunk egy kis lakást Krk-szigetén, ahol meglehetősen sok időt töltünk; sok ismerősre és egy-két barátra is szert tettünk az idők során. Mindig jó érzés volt élvezni a horvátok hazánk iránti baráti (nem ritkán kicsit irigykedő) megnyilvánulásait.
A mostani évvégi tartózkodásunk során csodálkozó, értetlen és kicsit lesajnáló észrevételeket, kérdéseket kaptunk.

Magyarán; amikor egy kormány (és annak vezetője) rossz megítélése már a külföldi társadalmak mélyrétegeibe is leszivárog, az már egy olyan tartós minőség, melynek reparálása igencsak kérdéses.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:49:55

@okosallah: Részben megint egyetértünk.
De Merkel és Sarko hadat üzenet a multi kultinak, kereszténység ügyben a lengyelek mellettünk lennének, az EP néppárti frakció, sőt az amerikai nagykövet is szimpatizált sokáig Orbánnal.
S valljuk be őszintén - az alkotmány átszuszakolására nem volt éppen gazdasági kényszer!
Arról most nem beszélek, hogy a cikk fő állítása épp az, hogy Európában nem szabadságharcot kell vívni - hanem diplomáciai ügyességre van szükség. Erre utalt a külügyi államtitkár alig kódolt üzenete is.

balint60 2012.01.09. 20:50:27

@Hörcher Ferenc:

félreértés ne essen, nem azért marasztalom el OV-ét, hogy próbálkozott és nem járt sikerrel. Ám ennek nem 201. június 3-án kellett volna kiderülnie.
Legfőképpen, kellett volna egy "B" terv is, amivel elkerülhető lett volna a pálinkafőzős 29. pontos improvizáció és folytatásai.

die nadel 2012.01.09. 20:51:27

@Hörcher Ferenc: nem képtelenek, ezt nem mondtam, voltak sokkal sikeresebb időszakai a magyar diplomáciának - emlékszik mikor Maggie Thatcher hajlandó volt Kádárral végigsétálni a Nagy Csarnokban fokhagymát szagolgatva? Csak tudjunk róla, hogy annak is súlyos ára van. Úgy is mondhatnám, lehet választani, a magyar polgár a CDS felárban és a devizaárfolyamban vagy a privatizált közszolgáltatások és leányvállalatokon keresztül elsíbolt elmaradt adóbevételek formájában kívánja a cehhet megfizetni. Harmadik utat én nem látok.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:51:42

@balint60: Igaza van. Kérdéses. Ezért mondom, hogy meglátjuk.
Amúgy fontos: a Balkánon is találhatna szövetségest magának Orbán, ami szintén nem lenne lebecsülendő. Hogy a korábban működő román kapcsolatát ne is említsem.

ermi71 2012.01.09. 20:51:43

Én ha meghallom azt a mondatot, hogy mit mondott a nyugat meg hogy mi a nyugat véleménye egyből kinyílik a bicska a zsebemben.Ezt érték el a 80 évek óta. 80 években kiraktuk az angol meg az amerikai jelvényeket a farmerkabátra, ma a kezemet eltörném inkább mint hogy kirakjam.Gyerekek tudjuk nagyon jól, hogy kettős mérce van. Ezt felesleges tagadni.Csendben és kussban volt mindenki amikor az országok sorra hazudoztak éveken át.Csendben voltak a Gyurcsány alatt is, pedig ott is bőven fel lehetett volna szólalni.Kussolnak orosz és kínai ügyekben is.Kussolnak az amerikai pofátlanságokon, bűnökön, ügyeken. Van egy világszégyene Benes ügy is, és még sorolhatnánk.Ez az amit nem tudok lenyelni,hogy állandó kettős mérce van.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:54:12

@die nadel: Pedig a diplomácia épp a harmadik, negyedik, stb. utak keresése.
Az én nagy példám Skócia. 1707-ben feladta nemzeti szuverenitását, parlamentjét is, és ötven éven belül olyan fejlődésnek indult, hogy ihaj. Persze, igaz, valamit, valamiért. De mért kellene mindenképp vagy-vagyokban gondolkodnunk, haza vagy haladás?

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 20:55:11

@ermi71: Nem lenyelni kell, de nem is hőbörögni, meg hadat üzenni. Okosnak kell lenni...

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.09. 20:57:20

ez a blog lesz a kedvencem. egyik gyongyszem a masik utan. szeretem az intelektuel mazzal alcazott demagogiat. tehat a nep tamogatta orban kenytelen meghajolni a senki altal fel nem hatalmazott nemzetkozi erok elott. kik ezek a, csak az ero nyelven erto, nemzetkozi erok akik lenyomnak barmilyen demokratikusan megvalasztott kormanyt, aki nem az o notajukat fujja? esetleg ok a spekulansok? az off-shore lovagok? ezek az erok nem masok, mint mas orszagok kormanyai, akik jelen esetben szinten demokratikus valasztasok utjan kerultek hatalomra, es ertekrendjuk, az oket megvalasztok ertekrendjet tukrozik. ugyes huzasnak tunhet az orbant ert kritikat hiteltelenne tenni azzal, hogy a kritizalo mogott nincs semmilyen felhatalmazas, csakhogy ez nem igaz. az pedig csak egy egyszeru logikai tevedes, hogy orban lepesei nem antidemokratikusak, mert sokan tamogatjak. hitlert is sokan tamogattak, megis diktator volt.

Márton Vajda Riefenstahl 2012.01.09. 20:57:50

Vajon a Fidesz szavazótábora meg tudná emészteni azt, hogy a "szabadságharc" egy az egyben tévedés volt. Finoman szólva. Ezzel megtörné a szavazótábor identitását, bizalmát és hitét. Tulajdonképpen felszámolná a 2006 óta egye súlyosbodó alternatív valóságmagyarázatot.
Nem valószínűbb, hogy a felelősség beismerése elmarad és tovább menekülnek az alternatív valóságba, ahol minden, ami eddig történt, helyes volt, de a szabadságharcot az idegen birodalom eltaposta?

röhögő 2012.01.09. 20:57:59

@Con Storm: "Amikro Simorka úgy szegi meg a pénzügyi törvéyneket ahogy akarja, a valuta tartalékhoz hozzányúl és átváltja devizába,"

- A valuta tartalékot átváltja devizába. :-))
Jó van, te se leszel hülyébb! :-))

iparterves 2012.01.09. 21:00:46

@Hörcher Ferenc: Igen, ez a vitamódszer kifejezetten hasznos.
A véleményre azt mondani, hogy ellenvélemény, a leegyszerűsítést említő rövid hozzászólást magát is leegyszerűsítésnek nevezni ( s ez nem kioktatás, véleménynyilvánítás ).
A látszólagos paradoxonokra épített ellentmondás rendszere egy darabig mutatós, de aztán kontraproduktív.
Ami a lényeget illeti, nem tudtam meg, hogy Hack nyilatkozata miért is fontos.
Mert beállt a sorba?
Mert ugyan kiverik a szemét a sok jogi tény, de nem látja vagy nem akarja látni őket?

die nadel 2012.01.09. 21:04:58

@Hörcher Ferenc: Ööö, rosszul emlékeznék, hogy a függetlenségpárti Skót Nemzeti Párt épp idén szerzett abszolut többséget a parlamentben? Sic transit gloria mundi:))

balint60 2012.01.09. 21:06:54

@Hörcher Ferenc:

csak nem a Haza és Haladásra gondol..:-))

lüke 2012.01.09. 21:10:51

@Hörcher Ferenc:
írtam, hogy árt?
azt írtam , az ember tanárainak lekötelezett:)
én pl van Swietennek
Mária Th. udvari orvosának:)
de.wikipedia.org/wiki/Gerard_van_Swieten

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2012.01.09. 21:12:37

érdekes a brüsszeli NENyi jóváhagyása után szabadságharcot hirdetni

ijontichy 2012.01.09. 21:14:27

"Orbánnak szövetségesekre van szüksége" - de kinek van szüksége Orbánra?
Orbánnak, a magyar érdekek hangsúlyosabb (ügyesebb?) képviseletének szükségességén kívül, semmiben nem lett igaza. Se módszer, se hangnem, se gazdaság. A mögé felsorakozott magyar konzervatív oldal ilyen mértékű ötlettelensége és önbizalomhiánya pedig már egyszerűen elképesztő. :-(
"Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla!" A ló megdöglött ugyan, de nem mentünk csődbe (még). Ezzel kéne foglalkozni, nem Orbánnal. Mene, tekel, fares, oszt jónapot!

okosallah 2012.01.09. 21:19:19

@Hörcher Ferenc:
Nem hiszem, hogy az Alkotmányban lefektetett "morális" (!) alapelvek keményebbek lennének mint a Cseh Szenátus nyilatkozata:

"Prágai Nyilatkozat az európai lelkiismeret és kommunizmus ügyében 2008. június 3., Prága, a Cseh Köztársaság Parlamentjének Szenátusa".
gloriavictis.hu/a-pragai-nyilatkozat/

Én az USÁ-ból irok és látom, hogy az Internacionalista szocialisták nem tűrnek meg ellenvéleményt. Mindegy, hogy OV hogyan fogalmaz mert ez a modus operandi:

A magyar Marxistától megy a S.O.S. az USA balos képviselőinek.
Azok inditják Sorost>N.Y.Times>H.Clinton>EU press>Népszabadság>Human Right Watch (Kenneth Roth a vezér, Soros korábbi alkalmazottja).
A kör bezárul. (Google)

2. Multikulti-megbukott mondá vala Merkel és Sarko.
Ugyanakkor a kritkusokat kiméletlenül kiközösitik: német Sarrazint könyve miatt, jelenleg meg Elizabet Sabaditsch (Austria) áll biróság előtt kritkus megjegyzésért.

Még a legendás Machiavelli se tudnak megbirkózni a neo-Marxizmussal, OV még kevésbé.

Cylon Brother Cavil · http://koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu 2012.01.09. 21:23:51

Lehet, hogy Orbánnak szövetségesekre van szüksége.

De, ha sikerül is szövetségeseket szereznie, azzal csak az agóniát hosszabbítja meg. A fájdalmas, mindannyiunk számára gyötrelmes agóniát.

A személyiségéből adódó korlátok képtelenné teszik a hatalom föladására, számára olyan, hogy közjó, csak a saját koordináta-rendszerében létezik. Közjó az, ami neki jó. Akinek pedig ez nem tetszik, az természetesen ellenség: a közért aggódó, azért tenni akaró, de másképp gondolkodók másképp nem léteznek a világtól elrugaszkodott, párhuzamos valóságképében, mint ellenségek.

Orbán ugyanis képtelen átlépni a saját debilis, küldetéstudattal rendelkező árnyékát, és azt az elmúlt majd' két évben megtapasztaltuk, milyen az az árnyék.

Lehet, hogy Orbánnak szövetségesekre van szüksége. De az Országnak pedig arra, hogy Orbán vegye a kalapját és a sleppjével együtt távozzon.

Minél hamarabb, annál jobb.

Mindannyiunknak.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2012.01.09. 21:35:29

Vajon hogyan tekint Orbánra egy EPP képviselő, aki gyermekkora óta politikusnak készül és ennek megfelelően végigjárta a szamárlétrát és az összes neves iskolát?

Főként érdekelne mit érez akkor, amikor Orbán nyilatkozataiban "eunekemnemdiktál"?

Orbán, aki bármennyire is szépíti, nem több egy, a rendszerváltás farvizén evickélő orosz rulettesnél.

Rive 2012.01.09. 21:48:29

Orbánnak szövetségesekre lenne szüksége?

Ühüm.

És vajon kinek lenne szüksége valaki olyanra, aki elárulta a régi szövetségeseit?

Bebes 2012.01.09. 21:52:35

@okosallah: És a republikánus honatyák intő levelére és nemsokára személyesen is tolmácsolt rosszallására mit lépsz? Ők is kriptokommunisták?

Nem ér a cherry-picking, hogy csak a prekoncepciódat alátámasztó tényekből szemezgetsz és nagyvonalúan elsiklasz a többi felett. És nemcsak amerikai, hanem európai konzervatív, jobboldali politikusok és lapok is hasonló bírálatokat fogalmaztak meg.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 21:57:37

@pirosfeherzoldezamagyarfold: amennyi felhatalmazásuk van a nyugati kormányok vezetőinek, annyi van Orbánnak is. Tehát nem értem az érvelését.
Hitler meg megint hogy jön ide?
Akivel egyébként épp az volt a gond, hogy olyan nagy tömegtámogatása volt. A demokrácia nem egyenlő az erkölcsileg, stb. helyes út választásával - épp ezért vannak bizonyos fékek a demokratikus többség döntéseivel kapcsolatban is.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.09. 21:59:11

Magyarország hagyományos szövetségei Ausztria, Németország, USA ( 1990 óta ) az EU ( 2004 óta ) illetve korábbról Oroszország.
A jelenlegi kabinet mélypontra vitte az osztrákokkal a gazdasági kapcsolatokat, a németekkel szemben is komoly pangás látható.
Az EU nagyhatalmú Bizottságának véleményét a kormány javarészt semmibe veszi illetve más szövegű törvényjavaslatokat küld ki nekik, teljesen hülyének nézve őket.
Nos az EU Bizottságánál is sokat csökkent a presztízsünk.

Volt egy próbálkozás az oroszok felé. Olyan sikeres volt az Orbán-Putyin találkozó, hogy itthon egy hétig az is kérdéses volt, egyátalán találkoztak-e. A későbbi tárgyalások kézzelfogható eredményei ismertek: A MOL történelmének valaha volt legmagasabb árfolyamán a kormány elköltött 500 milliárdot, az orosz fél nyeresége több mint 100 millárdos. Ezzel az orosz tárgyalások el is haltak. Korábban a kormányközeli sajtó bombaüzletekről írt, Paks orosz felújítás pl. Nos máig nincs semmiféle eredmény.

A következő kitörési kísérlet Kína. Népes delegáció érkezett, óriási ígéretek majd azóta semmi. Hírek szerint Kína tavaly az állampapírok 1 ezrelékét vette meg. Ez brutálisan gyenge érdeklődést mutat. Kínával a kapcsolatok a kommunikációs pörgést leszámítva nem lettek gazdaságilag intezívebbek mint korábban.

A legszánalmasabb az arab túra volt. Teljes kudarc. Fel nem foghatom milyen indok alapján ezt követően maga az iszlám egyház is megszűnt létezni Magyarországon, a kormánypárt egyszerűen lefokozta egyesületté. Nem is értem mit akarunk mi a vallásos arab világtól így.

Közben nem meglepő módon jött az BT tagsági szavazáson a megalázás. Legkevesebb szavazat...

Pár napja jött a feketeleves. A Néppárt, melynek alelnöke a miniszterelnök, bejelentette hogy a Bizottság álláspontja szerint szavaz.

Ez az elmúlt másfél év külpolitikai termése.
Csőd. Mindezt miért? Gazdasági visszaesés, a makrószámok leromlottak. Az államadósság nőtt.

Teljes kudarc. Ezen nincs mit megmagyarázni.
De legalább megpróbáltuk. Hogy mit is azt nem lehet tudni. A magyar emberek többsége rosszabbul él mint a nagy kísérlet előtt.

Én nagyon örülök ha külhoni magyarok szimpatizálnak a folyamatokkal, csak más dolog úgy élni itthon, hogy engem érintenek a következmények. Más lesz hirtelen a fókusz.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj...

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 21:59:17

@Márton Vajda Riefenstahl: De, sajnos valószínűbb. Ami nem jelenti azt, hogy szerintem ne lehetne meggyőzni saját szavazói jó részét egy új stratégia szükségességéről.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:01:23

@iparterves: Kedves iparterves - és az milyen érvelés, amelyik metaérveléssel nyit?
Hack véleménye azért érdekes, mert nem azt mondta, amit vártunk tőle. Magyarországon minden szereplő folyamatosan azt szajkózza, amit már kívülről tudunk róla és tőle, függetlenül a tényektől.

bananarepublica 2012.01.09. 22:03:25

Amikor Orban Viktor 1 szemelyben ellenjegyez mindent az mar maga a diktatura.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.09. 22:04:50

Amikor naponta azt kérdezgetik tőlem hogy tényleg ki kell-e venni a pénzt, menekíteni a vagyont, akkor átértékelődnek dolgok szabadságharcról.

dr kíváncsivagyok 2012.01.09. 22:04:54

Orbán Viktor kapcsolatokat keres külföldön ? Hát,....Castro már nagyon beteg , Kim Dzsongil meghalt (szegény),....és Mao is...nehéz lesz !

dr kíváncsivagyok 2012.01.09. 22:06:21

@Hörcher Ferenc: Hitler is demokrata volt.... a maga módján....

dr kíváncsivagyok 2012.01.09. 22:08:10

@THY Rokk 'n' Troller:
Berlusconi is nagy paraszt volt a politikai életben, (a szó pejoratív értelmében),...de Orbán simán lealázza....

Szélmalomharcos 2012.01.09. 22:08:57

@ijontichy: ""Orbánnak szövetségesekre van szüksége" - de kinek van szüksége Orbánra?"

Okés, vigyük tovább: kinek van szüksége Magyarországra? Na ugye hogy senkinek. Legfeljebb olyan emberekre van szükség, akik jó fogyasztók, jó banki ügyfelek, de miért pont magyarokra? Merjünk kicsik lenni, de ez csak az első lépés volt: merjünk senkik lenni! (taps a balszárnyon)

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:08:58

@die nadel: Igen, ez fontos fejlemény, (ha tetszik, talált, süllyedt! :)) de szerintem a skót példát még sem jelentékteleníti el. Csak annyit üzen, hogy ha sokáig megérte, az nem jelenti azt, hogy ma is szükségszerűen megéri. De ne felejtsük el, hogy nekik milyen természetes erőforrásaik vannak. S persze a történetüknek még most sincs vége.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:09:54

@balint60: Nem, most kivételesen nem rájuk gondoltam. Hanem reformkori dilemmánkra.

okosallah 2012.01.09. 22:10:22

@Bebes:
Republikánus neveket kérek. Pliz.
Beirtam a gugliba:"republicans criticizing Hungary". Ez jött ki:
"Your search - republicans crtiticize victor orban hungary - did not match any documents."

"Jobboldali" lapok nincsenek az EU-ban.
Ugyanis a "Speech Laws" "Lois de discours" -- nyilvánosan megengedett és tiltott beszéd- törvények megtiltják a "teljes" vélemény nyilvánitást.
A Le Figaro a leg-jobboldalibb Fr. lap de muszáj EU-barátnak lenni és követni az EU vonalat.
De általános kijelentések helyett neveket, ujság-cimeket kérek.
Kérlek: ma a komolyság kedvéért Mindent URL hivatkozásokkal szokás alátámasztani. Anélkül csak duma az egész.

Táskás Tóni 2012.01.09. 22:10:56

@Hörcher Ferenc: Egészen biztos, hogy a Jobbik Orbán és a fidesz szövetségese. Fut másfél éve a Jobbik programja és gyakorlatilag mindent megszavaz a Jobbik, turbékolnak, a parlamentben,mint a galambok. Kicsit óckodnak, majd nyomják a gombot, amelyiket a fideszes sorelsők bekiabálnak, úgy 90%-ban.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:12:42

@lüke: Soros nem volt tanára azoknak, akik az ösztöndíjával kijutottak.
Van Swieten jeles férfiú volt, nekem a felvilágosodás kapcsán, mely kutatási területem, különösen izgalmas. S Önnek miért?

Táskás Tóni 2012.01.09. 22:13:45

@kíváncsivagyok: Mubarakkal is van egy kis "probléma", pedig hogy udvarolt neki Orbán.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:15:19

@okosallah: Igaza van, a nyugati nagypolitikában is 45 óta balra lejt a pálya. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne okosabban küzdeni ezen a pályán.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:16:37

@Cylon Brother Cavil: Ha ez a vélemény többséget tud szerezni, én is mögé fogok állni.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.01.09. 22:17:18

@Hörcher Ferenc:

Csak annyit akartam mondani, hogy a cikk alapvetese nem igaz. Se az, hogy orban nem lehet diktator (1), se az, hogy az ot meghatralasra kenyszeritoknek nincs felhatalmazasa (2). Amugy tenyleg kellene neki szovetseges, de ahhoz szalonkepesnek kene lennie.

1. "Arra a vádra, hogy ez diktatúra lenne, itthon könnyen tudja a 2/3-os választ adni " - attol, hogy valakit sokan tamogatnak, meg lehet diktator. Hitler nem azert volt diktator, mert erkolcsileg helytelen utat jart, hanem mert elsoporte a nepkepviseletet.
2. "nemzetközi politika nem demokratikus legitimációját" - a nemzetkozi politika kormanyok osszesege, akiknek van demokratikus felhatalmazasa.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:20:28

@kíváncsivagyok: Azt nem állítottam. Csak azt, hogy maga mögé állította a németek többségét. És hogy a (modern alkotmányos, polgári) demokrácia (többek közt épp ezért is), nem pusztán a többségi akarat megnyilvánulása.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:22:37

@Táskás Tóni: Ez egy kicsit erős általánosítás!

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:24:23

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Ez a Hitler-Orbán összehasonlítás nekem sok, bocsánat!
Orbán demokratikus felhatalmazását pedig eddig senki nem kérdőjelezte meg nyugaton.

okosallah 2012.01.09. 22:24:31

@Bebes:
Eltűnt a válaszom?
Bocsánat, ha ismétlek.
Republikánus neveket kérek akik kritizálják M.o.-t. Beirtam a gugliba: "republican criticism of hungary orban viktor"

Nincs válasz csak a szokásos EU balos szitkozódás.

Az EU-ban nincs jobboldali lap aminek elfogadott presztizse van. Minden lap az EU neo-Marxista, globalista (leberális) vonalát nyomja.
A Speech Laws v. Lois de discours megszabja, hogy mit lehet és mit nem mondani vagy irni nyilvánosan.

Kélek, ma már minden állitást URL-hivatkozással szokás alátámasztani.

2012.01.09. 22:24:38

"Nyolc nappal tavaly év vége előtt módosíttatta a költség- vetést a kormány, a végleges hiány az akkor elfogadott számnál 220 milliárd forinttal lett nagyobb."

Fontosabb dolgok is vannak, mint ez a semmiről szóló blog.

Lacdelo 2012.01.09. 22:33:29

Ezt a Fideszt ugy kellene elzavarni mindenestul, ahogy van. Sajnos a realitas az az, hogy a valasztasokig hacsak tenyleg nem lesz egy veres utcai forradalom a nyaron, amikor az orszag becsodolt es megtakaritasaink, vallalkozasaink, bankjaink tonkrementek, akkor a kovetkezo valasztasokig nem lehet elkuldeni a Fideszt.

Sajnos az ellenzek se keszult fel elegge a kormanyzasra es tamogatottsaguk is alacsony, habar latvanyosan javulna az orszag gazdasagi helyzete ha egy MSZP-LMP-DK-JESZ es egyeb kispartok es civilek koalicioja osszeallna egy Bajnai-Bokros-Oszko mentalitasu es szaktudasu emberrel az elukon.

A Jobbik az nem alternativa! Semmifele megoldasuk nincs a haza problemaira. Gazdasagrol, egeszsegugyrol, oktatasrol semmi koncepciojuk nincs. Ha ezekre a mocskos neonacikra szavazunk, akkor teljesen kiirjuk magunkat Europabol. Az EU, USA, IMF ellenunk fog fordulni, kulfoldi es belfoldi befektetok kifogjak vinni a maradek befekteteseiket. Az orszag tartosan BOVLI kategoriaba kerul es nem fogjuk tudni finanszirozni a piacrol, 20% fole none a munkanelkuliseg, nagymaerteku elszegenyedes, stb...

A Jobbik nem megoldas az orszag problemaira! Mindenki aki a Jobbikot tamogatja az Magyarorszag ellen tevekenykedik es tartos elszegenyedesehez jarul hozza.

HA A FIDESZ NEM KERGETI EL ORBANT ES TARSAIT NYARRA ES ESTLEG KILEPNEK AZ EU-BOL, AKKOR AZ ORSZAG BECSODOL ES VER FOG FOLYNI AZ UTCAN! Remelem ez elkerulheto egy belso puccsal a Fideszen belul.

okosallah 2012.01.09. 22:33:47

@Hörcher Ferenc:
Mindent lehet, ha a kertjében van egy pár olajkút. Akkor okosnak se kell lenni.
Nekünk, ahogy mi vagyunk nekünk még lapunk sincs nemhogy egy Ász.

Azonban. OV látja, hogy rohad az egész EU: minél tovább húzzuk annál jobb. Az USA is rohad de az nagyobb dió feltörni.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:34:43

@MikeBoy: Kedves MikeBOy, akkor miért itt tölti az idejét? Persze, mi ennek csak örülünk! :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 22:37:58

@okosallah: Mike Pompeo (R-Kansas), Trent Franks (R-Arizona), Howard Coble (R-North Carolina), John Carter (R-Texas), Dan Burton (R-Indiana), Randy Hultgren (R-Illinois), Vicky Hartzler (R-Missouri), Mike Kelly (R-Pennsylvania), Joseph Pitts (R-Pennsylvania), Tim Walberg (R-Michigan). Ők a republikánusok azok közül a kongresszusi képviselők közül, akik levélben tiltakoztak az egyházügyi tv. ellen.

Ha nem tudod kezelni a google-t, hát nem tudod, az, hogy nem találtál bizonyítékot, nem bizonyíték arra, hogy nincs. Csak azt, hogy nem találtál.

Lacdelo 2012.01.09. 22:45:06

@okosallah:

Nem artana ember, ha kihuznad a fejedet a sajat seggedbol. Ennyire melysegesen buta nem lehetsz.

Szoval a te logikad szerint mindenki hulye es hozza nem erto az EU-ban, USA-ban.

Egyebkent Kina, Oroszorszag es Szaud-Arabia se akar BOVLI kotvenyeket venni egy hiteltelen kormanytol. Az osszes vezeto brit, amerikai, francia, nemet, stb... politikai es gazdasagi napilapban az Orban kormany inkompetens es antidemokratikus lepeseirol irnak.

A kulfoldi megitelesunk katasztrofalis. A BBC-n vasarnap reggel a gazdasagi hirekben jo 5 percen a magyar gazdasagi helyzet totalis kaoszat elemeztek. A Ft nagymerteku eseset a CHF es euroval szemben, raadasul egy olyan orszagban ahol az allamadossag es a privat szferajelentos resze devizaban van eladosodva. A helyzetertekelese minden kulfoldi lapnak es nyugati medianak katasztrofalisan lesujto Magyarorszagrol.

Az Indepent-ben a minap 2 oldalas vezercikk (a vilagrovatban)volt Magyarorszag kulturhaborujarol (Klub radio, Uj Szinhaz elnaciasodasa Dorner, neonaci Jobbik ternyerese, ami katasztrofa, Media Tanacs egyoldalusaga)es a Fidesz tovabbi antidemokratikus lepeseirol (AB es MNB, birosagok fuggetlensegenek a felszamolasarol es 9 eves kinevezesekrol).

"Investors are deeply unsure about the government's economic policies and whether it can agree upon a rescue loan with the International Monetary Fund.

Fitch Ratings' decision to cut Hungary's credit rating one notch, to BB+ from BBB-, was triggered partly "by further unorthodox economic policies which are undermining investor confidence and complicating the agreement of a new IMF-EU deal," said Matteo Napolitano, Director in Fitch's Sovereign Group. "

www.independent.co.uk/news/world/europe/ratings-agency-downgrades-hungary-to-junk-status-6286049.html?origin=internalSearch

www.zerohedge.com/news/hungarian-yields-soar-cds-hits-record-bill-auction-fails

"Less than a week after a fully failed 3 Year Hungarian bond auction (in which all bids were rejected by the government) sent Hungarian yields surging on December 29, things have gone from bad to worse culminating with today's 1 Year Bill auction which sold just HUF 35 billion ($140 million) in 1 year bills at a staggering 9.96%, a surge of over 2% compared to the yield for the same maturity debt sold just on December 22. To say that this is unsustainable is an understatement."

www.zerohedge.com/news/hungarian-yields-soar-cds-hits-record-bill-auction-fails

"FOR those wanting to find evidence of the headstrong and self-defeating approach of Hungary’s government and especially its prime minister, Viktor Orban, the decision to storm out of talks with the IMF in July 2010 was a prime example. So now is this month’s U-turn: the reopening of talks with the Washington-based institution on securing a precautionary credit line (a kind of overdraft for solvent but cash-strapped countries).

The move came after the Hungarian forint fell to a record low, successive bond auctions failed, and Standard & Poor’s, a ratings agency, said it was considering downgrading the country’s debt to junk status. The decision to go back to the IMF calmed the markets a little. But the effect was muffled by the clumsy way in which it was announced (neither the central bank nor even the IMF was consulted first)."

2012.01.09. 22:47:35

@Hörcher Ferenc:

Hátha tanul valamit ebből. Azt hittem ez trivia volt. Reménykedtem, hogy maga nem menthetetlen.
De sajna úgy látom, nem sikerül önnek megértenie soha, hogy annál, kinek mit kellene tennie, vagy kivel kéne szövetkezni és hasonlók politikája erősítéséhez nem igazán számítanak, ha éppen "buktunk" kevesebb, mint egy hónap alatt 200 mrd-ot. És e közben látszik, hogy 2011-ben és 2012-ben nincs és nem lesz használható költségvetése az országnak.

Erre jön ezzel a nagy NULLÁVAL itt.
Gratula!

ijontichy 2012.01.09. 22:49:44

@Szélmalomharcos: Olyan feltételezések felé mész tovább, amelyek - láthatóan - üzleti gyakorlat hiányára utalnak (vagy csúsztatós píáros vagy, az se baj, a munka nem szégyen).
Az egyik, amit sürgősen meg kell tanulnunk, hogy a határon túl NEM ellenségeink, NEM barátaink, hanem (bármily meglepő) üzletfeleink élnek. Nem fognak kiröhögni, amikor épp ők kötöttek jobb üzletet, és nem fognak elátkozni, ha éppen én voltam az ügyesebb egy tárgyalás során. Igyekezni kell, hogy jók legyünk. Ausztria ebből a szempontból jó példa (elég jót üzletelnek velünk (rajtunk) bő húsz éve, de ha ezért rájuk haragszol, akkor az hiba. nincs nevetségesebb mint a toporzékoló ostoba, mikor rájött, hogy ostoba). Az üzlet nem a népnemzeti ideológus szpícs által piedesztálra emelt módon fair; sose volt, sose lesz olyan. Viszont: tetszettek volna előbb gondolkodni. Amikor ez az ország bő húsz éve beszállt a technikai civilizáció nyugati típusú társadalmai közé, sok minden végérvényesen eldőlt (más kérdés, hogy földrajzi-gazdasági helyzetünkből adódóan se a szíriusziak, se a pirézek szövetsége nem volt alternatíva :-)). Ez az amit a konzervatív "hum"-ok szinte egyáltalán nem képesek felfogni, ti. milyen súlya, milyen tehetetlensége van a specializáció-kooperáció-globalizáció triónak. Az elmúlt bő tíz évben itt a fejekbe szétszórt orbáni ideológia sok mindent fog eredményezni, de sikert azt nem. Torz hazafiságot igen, fájdalmas és költséges tanulást igen. A saját államától napi egzisztenciájukban totálisan függő polgárok nem alkotnak egészséges nemzetállamot, márpedig 2. Viktor kormányának intézkedései szinte csak az ilyen polgárok számának növekedése irányában hatnak. Tehát - ahogy 6.lényin ettárs mondotta: tanulni, tanulni, tanulni. Mert különben a sikerek is Don Quijote-i ;-) sikerek lesznek. Abból meg nehéz jóllakni.
A jószándékot nem vitatom, ám tudjuk mivel van kirakva a pokolba vezető út. Ha ehhez még butaság is társul...

okosallah 2012.01.09. 22:52:22

@Counter:
A politics.hu- www.politics.hu/20111219/us-congressmen-send-open-letter-to-orban-on-church-law-as-fidesz-leader-says-legislation-to-be-adjusted/ találtam infót, hogy 10 rep. és 3 dem.-szeretné, ha egy csomó amerikai szektát is fizetne a magyar állam az adófizetők pénzéből.
Ezek az amerikai vallások soha se léteztek nálunk, mint pld. a mormonok. Orbánnak igaza van, fizessék az USA patrónusai.

samba pa ti 2012.01.09. 22:52:41

Az Isten óvjon mindenkit attól, hogy orbán bármikor is a szövetségese legyen.
Milyen barát az, aki csak önmagát csodálja,percenként változtatva amúgy bármelyik álláspontját.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 22:55:12

@MikeBoy: Bocsánat, ha menthetetlen vagyok, de a forint eséséből mit is kellett volna tanulnom? S tulajdonképpen mért is engem akar valamire oktatni?

BlogMeister 2012.01.09. 22:55:14

Az EU-ból sosem fognak kizárni, ilyen örömet nem szereznek Orbánnak. Évekig tartó folyamat is lenne, rengeteg euróba kerülne.
Távozzon Orbán, egyszerű lépés, könnyen megoldható részükről.

Lacdelo 2012.01.09. 22:57:29

@okosallah:

"Azonban. OV látja, hogy rohad az egész EU: minél tovább húzzuk annál jobb. Az USA is rohad de az nagyobb dió feltörni."

Voltal te mar valaha az USA-ban, Angliaban, Franciaorszagban, Nemetorszagban, Hollandiaban, Belgiumban? Hadd ne soroljam.
Szeretnem, ha Magyarorszag annyira "rohadna", mint a fent emlitett orszagok.
En mindegyik orszagban jartam. Az ottani eletszinvonal ossze sem hasonlithato Magyarorszageval.

Valoszinuleg te meg a falu hataran kivul se mentel ki az eletedben. Az EU es az USA a valsag utan megfog erosodni es mi ha hagyjuk, hogy az inkompetens es antidemokratikus Fidesz es Jobbik kivezessen minket az EU-bol, akkor a periferian fogunk vergodni.

A Jobbik es Fidesz kulonutas, inkompetens politikaja becsodolt!

Kivancsisagbol, te tenyleg komolyan gondolod, hogy Magyarorszag a keleti piacra tud termelni versenykepesen? Ha igen, akkor mit es milyen mennyisegben? Szerinted fel tudjuk venni a versenyt a keleti munkaerovel es technologiaval?

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 23:05:07

@Lacdelo: Kérem, hogy ezt a falusizást ne használjuk érvként!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 23:12:35

@okosallah: A levél ezirányú értelmezését pedig az támasztja alá, hogy ...?

tron. 2012.01.09. 23:15:22

Orbán kérdezi a népet:
- Ki vagyok én nektek?
- Apánk! - válaszol a nép.
- És a feleségem ki nektek?
- Anyánk! - feleli a nép,
- Ti mik szeretnétek lenni?
- ÁRVÁK! - üvölt fel a nép!

2012.01.09. 23:16:26

@Hörcher Ferenc:

Majd legközelebb megpróbál normálisan reagálni.
Ez nem sikerült, most húzzuk a bőrt magáról.
Azért, mert valaki ír egy cikket, mint maga az lehet egy helyzetben értelmetlen.
Hát ez most az lett.
Nyilván maga nem érti, amit ez:

"Bocsánat, ha menthetetlen vagyok, de a forint eséséből mit is kellett volna tanulnom?"

gyönyörűen bizonyít. Tisztán látszik, hogy magának lövése sincs, milyen helyzetben van a gazdaságunk (oda sem figyel rá, pedig ez lenne ami most fontos). Sikerült elolvasni azt amit a költségvetésről írtam? Maga szerint poén volt?
Erre jön maga és kezdi elemezgetni a cikkben, hogy annak az embernek akinek ezt a gazdasági helyzetet nagyban köszönhetjük és aki már régen elvesztette a fonalat, mit kellene tennie a politika terén???

Óriási!!

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 23:18:56

@MikeBoy: Ezek szerint nem gondolja, hogy egy politikusnak mégiscsak a politika terén kellene valamit tennie?

okosallah 2012.01.09. 23:19:24

@Lacdelo:
Mihelyt valaki trágársággal kezd egy választ már fel is fedte a kilétét.

Az Independent és a Guardian a Brit sajtó szélsőségesen radikális baloldali orgánuma ahol Robert Fisk egy hirhedt figura.
A BBC meg szintén a Fabianista Euroszocialista propaganda gépezet.

Olyan mintha a Népszavára hivatkoznál.

Az az ország eladósodása, az ipar eladása a korábbi kommunista vezetés műve volt akik 20 évig uralkodtak.
Vagy talán én voltam a KISZ titkár?

Nem vagytok egyedül: a görögöket, portugálokat - spanyolokat 20% munkanélküliséggel, az ireket stb. pontosan úgy hazavágja az IMF mint minket.

Itt ahol élek Louisiana államban 30 éve itt is megy a gajdeszre az egész: állandó tüntetések vannak - biztos látjátok a Ti-Vi-ben.

mgabrielm 2012.01.09. 23:21:55

Nem érdekel Orbánnak mire volna, lenne szüksége. Magyarországnak nincs szüksége Orbánra.

komplikato 2012.01.09. 23:23:01

@pirosfeherzoldezamagyarfold: "ez a blog lesz a kedvencem. egyik gyongyszem a masik utan. szeretem az intelektuel mazzal alcazott demagogiat. tehat a nep tamogatta orban kenytelen meghajolni a senki altal fel nem hatalmazott nemzetkozi erok elott. kik ezek a, csak az ero nyelven erto, nemzetkozi erok akik lenyomnak barmilyen demokratikusan megvalasztott kormanyt, aki nem az o notajukat fujja? esetleg ok a spekulansok? az off-shore lovagok?"

Ja, tényleg szereted a demagógiát :D
Nem tudom feltűnt e, hogy éppen sorra szegjük meg a szabályait az EU-nak, aminek a TAGJA vagyunk. És ezt az itteni lakosság meg is szavazta ugye. Aztán ott az IMF, őt ugyan senki nem szavazta meg, de annak is tagja vagyunk. Nekik is vannak szabályaik, azokat sem fogadjuk el. Marha egyszerű, nem kellett volna egyikbe sem belépni, és nem kérhetnék számon a szabályokat. De mivel beléptünk ...
Persze a szabályok emlegetése olyan országban, hol évszázados hagyományok vannak azok kijátszására, ahol szemrebbenés nélkül felszáll valaki kajával, vagy hangos zenével a tömegközlekedésre, ahol simán elütik az embert zöld lámpánál zebrán, szóval ne feszegessük.

narigón 2012.01.09. 23:26:03

@okosallah: Kedves okosallah,

Az argentin helyzetet ismerem, lévén argentin-magyar kettősállampolgár, aki kétlaki életet él Budapest és Buenos Aires között. Tíz évvel ezelőtt átéltem a corralitot, majd az azt követő „válságkezelést”, nem volt egy fáklyásmenet, az ellenségemnek sem kívánnék hasonlót.

A helyzet ma sem rózsás, az argentin középosztály nagy része teljesen elszegényedett, a „szegények” és a „gazdagok” közötti szakadék óriási (sokkal nagyobb, mint Magyarországon), az infláció hivatalosan 10% körüli, valójában legalább 30%. Az államadósság ugyan „csak” a GDP nagyjából 50%-a, de gondot okoz a törlesztés, olyannyira, hogy például az elnök asszony általában nem a Tango 1-el (argentin „Air Force One”) utazik külföldre, mert félő, hogy a hitelezők lefoglalnák a gépet.

Az, hogy a helyzet mégis viszonylag elviselhető, az nem annak köszönhető, hogy elkergették az IMF-et, hanem annak, hogy Argentína egy nagy (a világon 8. legnagyobb), de viszonylag ritkán lakott és természeti erőforrásokban gazdag ország. Argentína energiából jórészt önellátó (vízerőművek, gáz), sok ásványkinccsel rendelkezik és az óriási latifundiumokon rendkívül olcsón termelnek rengeteg élelmiszert. Az elmúlt években mind a bányászati, mind a mezőgazdasági termékek világpiaci ára meredeken emelkedett, ebből Argentína sokat tudott profitálni. Ráadásul ott van a szomszédban Brazília, ahol valóban „dübörög a gazdaság”, ez húzza az exportot és ellepik Argentínát a pénzes brazil turisták, mivel nekik olcsóbb, mintha otthon vakációznának.

okosallah 2012.01.09. 23:30:48

@Lacdelo:
Kiváncsiságból a wikiben megnéztem mi az a "nagyrabecsült" zerohedge portál.

Ez egy egyszerű blog mint ez. Egy pár ember irja álnéven.
("blog is written by a group of people who write under the pseudonym "Tyler Durden")

Erre hivatkozni? Ugyan má.

2012.01.09. 23:33:38

@Hörcher Ferenc:

Tudja amikor nagyon buta kérdés vagy válasz jön, akkor a modell az utolsó esély, hogy az alany sötét fejében világosság legyen.
Modellezem zseniális kérdését:
Eltört a gyereke lába és elviszi orvoshoz.
Az megműti a gyerek kezét erre maga kérdőre vonja.
Erre a doki: sebész vagyok és műtök. Nem gondolja, hogy sebészként műtenem kell?
Na most OV ez az orvos, maga meg azt állítja (sőt csodálkozik, ha ezen valaki kiakad), hogy a törött láb helyett még mindig a kéz van napirenden. Sőt maga is a kezet veszi napirendre.

Újabb tapsvihar önnek. Ideje lenen a törülközőt bedobni. Csak egy jó tanács.. ;-)))

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 23:39:51

@MikeBoy: Mondjuk későre jár. De szeretném megérteni, amit mond.
Hiszen azt az egyet nem lehet mondani, hogy Orbánt ne a gazdaság helyzete aggasztaná most! S vajon mi másért gondolom azt, hogy külföldi szövetségesekre tegyen szert, ha nem azért, hogy a gazdasági-pénzügyi helyzeten változtatni tudjon, pl. egy jobb IMF-EU megállapodással?

Putyilov gyári melós 2012.01.09. 23:42:15

Jó elemzés, csak ha egy politikus ilyen elemi dolgokkal nincs tisztában, mint amiket a szerző összefoglal, akkor az ALKALMATLAN POLITIKUSNAK!

Fideszes politikusok név nélküli nyilatkozataiból azt is lehet tudni, hogy Orbán tisztában volt a következményekkel és mégis nekivitte Magyarországot a betonfalnak, mert ki akarta próbálni, hogy milyen az.
Na most ha egy 2 éves gyereknek azt mondják, hogy ne játsz a gyufával, mert megéget és ennek ellenére megteszi, az rendben van, saját kárán tanul az ember, DE EGY MINISZTERELNÖK NE JÁTSZADOZZON AZ ORSZÁGGAL, NE JÁTSZADOZZON 10 MILLIÓ EMBERREL, MERT HA EZT TESZI, AKKOR FELELŐTLEN BOLOND!

Mindazonáltal szerintem Orbán csak azért vitte falnak az országot, mert belpolitikailag igen nagy slamasztibában van , egy előző őrültsége, Matolcsy miatt!
A hazafias, függetlenségi lózungokkal, a háborús retorikával a szétoszló Fideszt tábort akarná egyben tartani és persze megszerezni a csalódott Fidesz szavazók pótlására a Jobbik bázisát. 2001ben ugyanezt tette, akkor a MIÉPnek udvarolt és a MIÉP bázisára fájt a foga, bele is bukott ő is és Csurka is. No meg persze AKKOR IS IGEN SIKERESEN ELSZIGETELŐDÖTT, TEHÁT ORBÁN KÉPTELEN A KONTROLLRA, KÉPTELEN A SAJÁT HIBÁIBÓL TANULNI!

Runciter 2012.01.09. 23:43:19

@okosallah:
Annyira unalmas ez az Izland példálózás.

Egy bank tönkrement, méghozzá valszeg bűncselekmények következtében. Bár az izlandi állam - ahogy általában más állam - kezességet vállalt a bankbetétekért, mégsem fizette vissza. Magánszemélyek vesztették el a benn lévő pénzüket (történetesen jórészt külföldiek).

Szó sincs arról, hogy Izland "egy kanyit se fizetett vissza". A szuverén adósságát fizeti. Nincs itt semmi forradalom.

okosallah 2012.01.09. 23:45:13

@narigón:
Informativ és világos helyzet leirását igen csak értékelem. Én USA-.HU kettős vagyok és ingázom Buda és Louisiana között.

Nagyon hasznos lenne, ha minél több tapasztalt "kettős állampolgár" irna véleményt mert sajnos a magyarok többsége csak a nyugati balos sajtóból átvett propagandából merit.

Minden ami a BBC-ből jön a szentirás jóllehet azt a Brit kormány tartja fent és fizeti. A Der Spiegel német, Le Monde, N.Y. Times mind a globalizmus propagandistái és csak ez éri el a magyarokat.

('89-ben portugál nyelvet tanultam a rio-i egyetemen de akkor Brasil még nem volt sehol)

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 23:47:57

@okosallah: Nekünk is tanulságosak a személyes példák is. Mint ahogy a külföldi médiumok is.

Putyilov gyári melós 2012.01.09. 23:51:34

@Hörcher Ferenc:

Broafff, meglehetősen szánalmas egy Fideszes propagandistától a Hit Gyülis Hack háta mögé bújni és rá hivatkozni, mintha nem tudnánk, hogy miért csinált Orbán a Hit Gyüliből "történelmi egyházat" :O)))

Orbán visszatérése lehetetlen a világ politikai színpadára az elmúlt hetek médiaattackja után, bármit is nyilatkozik a megvásárolt Hack.
Orbán újrafelépítéséhez ÉVEK és súlyos tízmilliárdok kellenének.
Kinek éri ez meg rajta és a belőle élő nyalonchadon kívűl, akik az Orbánnak való hízelgéssel, kritikátlan hajbókolással, nevetséges szervilizmssal a zsebük megtömése érdekében részt vettek az ország betonfalnak való vezetésében?!

2012.01.09. 23:54:10

@Hörcher Ferenc:

Lehet, meg kell önt követnem.
Ön valóban úgy gondolja, Orbán egy reális útra vezette az országot gazdaságilag és politikailag (a fél világ figyelmeztetése ellenére) és Ő és talán Ön is hisznek abban, ez működhet.

Nem, nem működik. Ezer milliárdos nagyságrendű pénzeket buktunk két év alatt és még nincs vége.
Nincs működő gazdaságpolitikánk.
Az országunk nincs normálisan menedzselve.

Elnézést, de mennem kell. Kifejtem még bővebben ezeket.....

Kandabula 2012.01.09. 23:56:17

@Hörcher Ferenc: koki-osztogatást követően nehéz szövetségesekre szert tenni. A "jobb" IMF-EU megállapodást kissé beárnyékolja a "kipaterolás". Mihez képest jobb? A normál helyzetet tönkretették. Ahhoz képest már csak rosszabb lehet. Különösen amiatt, hogy kinyílt a szemük.

Hörcher Ferenc 2012.01.09. 23:58:23

@Kandabula: Igaz, igaz. De a nehéz helyzetnek is van jobb és rosszabb megoldása.

Kandabula 2012.01.09. 23:59:41

Akkor ezt megbeszéltük.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 00:00:13

@MikeBoy: Kedves MikeBoy, jó éjt.
Egyetértünk, országunk menedzselésében vannak hibák. Ezért utalok e cikkben Orbán külpolitikai baklövésére.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 00:02:09

@Putyilov gyári melós: Vajon hogy lehet úgy vitatkozni, ha egymást sértegetjük?

Kandabula 2012.01.10. 00:06:41

@Hörcher Ferenc: elnézést, de válaszolnom kell: a túravezető beviszi a csapatot az erdőbe, eltéved és még neki áll feljebb? És még pofátlan is? A nehéz helyzetet ő hozta létre. És még mindig ragaszkodik a hülyeségéhez. Nincs ez így jól. Egy néppel játszik.

Putyilov gyári melós 2012.01.10. 00:13:18

@Hörcher Ferenc:

Hibák?
Hát annak is lehet nevezni, amikor valaki feltesz egy egész országot a rulettre.
Ez a "menedzselési hiba" 2010 végén kezdődött, amikor Orbánék eldöntötték a Manyupok leállamosítását. Ráadásul a "menedzselési hiba" következményeivel nagyon is tisztában volt a menedzser, mert elmagyarázták neki a nagyfiúk.

"Orbán: egy évünk van, hogy kitörjünk az adósságcsapdából

2010.11.15.
Egy évünk van arra, hogy az adósságcsapdából kitörjünk - mondta a miniszterelnök a jövő évi büdzsé parlamenti vitáját megelőző expozéjában. Ha ez nem sikerül, veszélybe kerül az önállóságunk, visszatér a szociális biztonság széthullása, a reménytelenség, kilátástalanság. Még egy ilyen lehetőség nem lesz a megújulásra a miniszterelnök szerint."

Kész, vége Orbán maga mondta ki a bukását egy éve!
Nem kerültünk ki az adósságcsapdából az elkommunizált 2800 milliárd ellenére, sőt a 10%os kamatú államkötvényaukciók azt mutatják, hogy a szerencsejátékos, hazardírozó Orbán ADÓSSÁGSPIRÁLBA LÖKTE MAGYARORSZÁGOT!

Hefe 2012.01.10. 00:32:27

"Orbánnak szövetségesekre van szüksége"

orbannak inkabb gyogykezelesre van szuksege.

okosallah 2012.01.10. 00:39:48

@Hörcher Ferenc:
A magyarok többsége sohase hallott a Szocialista Internacionáléról pedig ott van részletesen a wikiben.
Ez egy Marxista politikai világ-szövetség amelynek egyik alelnöke volt Gyurcsány. A lényeg az, hogy ha valahol egy szocialistát sérelem vagy veszteség éri akkor az egész szövetség a védelmére kel.

A legtöbb szakszervezet, media-napilapok az ő ellenőrzésük alatt van.

Ma az USA-ban is a Szocdem az uralkodó párt és ezért indult meg a háború M.o. és Orbán ellen mert a gyurcsányisták riasztották pld. Charles Gati-t, Sorost meg a Ben Cardin senatort és az antiszemitizmussal való vádak azonnal visszhangra találtak a N.Y. Times-nál és igy tovább.

A Washington Post --egy másik befolyásos baloldali lap --szintén publikált Orbán ellenes cikkeket majd csatlakozotak az európai szocialisták: BBC, The Guardian, Der Spiegel, Le Monde.
Az "egész Világ" Orbán ellenes!

Ugyan nem ide tartozik de a fent nevezett nemzetközi baloldali szövetség No.1. sz. közellensége Izrael; - Orbán a No.2.

Prognózis: Gazdaságilag két vállra lehet fektetni M.o.-ot de mi nem vagyunk egyedül mert a görögök is meg mások is még rosszabbul állnak.
Tovább nem lehet spekulálni.

salamander 2012.01.10. 01:54:19

Kedves Hörcher Ferenc Úr!

Talán nem csak Orbán baklövésének kellene tartani a külpolitikában bejárt oktalanságokat, hanem a tárcát vezető miniszternek is van ebben felelőssége.

Az viszont igaz, és jól látható, hogy a nemzetközi politikában a tiszta erő dominál. Sokszor írtam már és most is állást foglalok amellett, hogy a visegrádi négyeket és a benne rejlő lehetőségeket indokolatlanul félvállról kezeljük.

Álláspontom szerint itt vannak a szövetségeseink az orrunk előtt - hiszen közel azonos fejlettségünk és érdekeink is nagyjából azonosak.

Talán a külpolitikának azt kellene/kellett volna napirendre tűznie, hogy ezen nemzetállamok közötti kérdések óvodás módszerekkel történő megoldása helyett, inkább egy nagyon erős érdekérvénysítő paktumot tető alá hozni. (itt nemcsak pénzügyi gazdasági kereskedelmi hanem akár katonai összefogást - közös gyakorlatok, haderőfejlesztés stb. is meg lehetne valósítani.)

Jól látható azonban, hogy ezt az összefogást nagyon nem szeretnék az EU irányítói. Nyilván egy nagyon erős régió jöhetne létre közel akkor mérettel, mint Spanyolország és Franciaország együtt.

Hát ezt már nem nagyon lehetne lesöpörni, nyilván ez nem új keletű kérdés hiszen a trianoni döntés hátterében is hasonló félelmeket kell keresnünk...

Tehát Orbán miniszterelnöknek a környező - volt szocialista országokat kellene minden erővel összefogásra rávenni, mert így egy olyan egységes gazdasági régió alakulhatna ki közép Európában, amely megkerülhetetlenné tenné a "kissé" lenézett újonnan csatlakozott országokat.

A pénzügyek kapcsán pedig probléma nélkül létre lehetne hozni közös pénzhelyettesítő eszközöket is, a spekulációs nyomás ellensúlyozására - nem is beszélve a konkrét kereskedelmi lehetőségekről.

Ehhez csak a kicsinyes szembenállást kellene félre tenni és ügyes politikával az együttműködésből származó előnyöket felerősíteni.

***

Földi Bence 2012.01.10. 02:11:18

@salamander: Egyetértek, Magyarország sokkal jobban járna, ha nem egyedül "harcolna", hanem a V4 államaival közösen lépnének fel. Erre lenne is hajlandóság a többi állam részéről is, legalábbis az őszi V4-konferencián a Corvinuson erről biztosították egymást a felek. Előrelépés viszont nem történt az ügyben.

salamander 2012.01.10. 02:15:10

@Putyilov gyári melós:

Bocs azért a nemzetközi folyamatokat is figyelni kellene.
A miniszterelnök kétségtelen más hangot igyekezett megütni mint Bajnaiék tették, ettől még nem feltétlenül biztos, hogy nem lesz hozadéka az ország számára egy szembefordulás.

Sajnos az ország már 2008-ban elment a falig, így azt követően csak a letaposás és a végső ellehetetlenítés következhet és következett volna akkor is, ha mostani miniszerelnök nem szól egy szót sem, hanem pontosan azt teszi amit nemzetközi (európai-amerikai-angol) kereskedelmi- és pénzügyi körök lediktálnak részünkre.

Nézd meg: Gyurcsányékról nem mondhatjuk hogy nekikormányozták az országot a nemzetközi susnyásba, s szembeszálltak volna valakivel (ott csupán a felkészületlenség és az össze-vissza beszéd volt jellemző)... ők szépen mindent tettek, kiszolgáltak, átadtak, aláírtak, szó nélkül.

Mire mentünk vele?
Teljes gazdasági csőd IMF hitelfelvétel megszorongatások állandó leminősítések, igaz kevesebb fenyegetés és nemzetközi vijjogás közepette. Akkor a torz gazdasági struktúránk és a hozzá kacsolódó monetáris rendszerünkbe kódolt teljes kifosztás miatt kerültünk nehéz helyzetbe.

Most a pénzügyi spanyolcsizma és tortúra - nem gazdasági okok miatt került a magyarság részére előirányozva, hanem az "amit szabad Jupiternek nem szabad a kisegérnek" okán.

Nem mindegy!
Az igaz hogy mindkettő fájdalmas. (Viszont az egyiknek nincs értelme a másiknak meg van.)

***

salamander 2012.01.10. 02:26:49

@Kandabula:

Remélem a Gyurcsány-Kóka-Bajnai-Veress-Szilvássy "duplatandemre" gondolsz.

Mert ez engem is felháborít.

Azért az nem járja, hogy egy politikai kurzus (banda) nagyüzemi módszerekkel lerombol egy építményt, majd újjáépítésen fáradozó csapat nehézségeit küzdelmét és verejtékezést látva felháborodunk, mi több nekimegyünk miért ez a lassúság, és szerencsétlenkedés...

Talán segíteni kellene és összefogni már csak ezért is mert a dolog iránya más.

***

okosallah 2012.01.10. 02:36:33

@Hefe:
Természetesen mások a hirforrásaink. Engem egy "db". ember véleménye nem nagyon érdekel akár mellettem van akár ellenem. Engem a "Hálózat" érdekel (Discover the Network) ami a dolgok mögött mozgatja az eseményeket. (Pulling the string.)
A gugliban megnézem ki kicsoda és mi a háttere.
Pld. Soros aki Obamát pénzeli nem "egy" ember:
Itt a honlapja: www.soros.org/about/locations

itt látható, hogy minden földrészen van fizetett ügynöksége amivel a helyi politikai viszonyokat befolyásolja.
Az Orbánt kritizáló Human Right Watch-nak pld. 100 milliót adott ahol a volt alkalmazottja, Kenneth Roth a főnök. (Google).

Merkozy...(Merkel+Sarkozy) a két fő oszlopa az EU-nak: nekik mindenki ellenség aki EU ellenes, Orbán is meg Cameron is.
Sarko kirohanása a Brit Cameron ellen és az angol válasz:
www.dailymail.co.uk -

Merkel kritizálta a média törvényt de ugyanakkor az EU totális cenzurát rendelt el a köz-médiában.

Itt a törvény hivatalos neve:
"Council Framework Decision 2008/913/JHA of 28 November 2008 on combating certain forms and expressions of racism and xenophobia by means of criminal law.”

europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/combating_discrimination/l33178_en.htm

Minden véleményemet bizonyitani tudom mert balos és jobbos, zsidó és antiszemita forrásokat is átnézek.

Hefe 2012.01.10. 04:40:37

@okosalla:

te minimum paranoias vagy. Tovabbi jo szorakozast kivanok.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 06:47:19

@Hörcher Ferenc: Az egész cikket úgy ahogy van szerencsétlennek és károsnak ítélem meg, amelyiknek szinte valamennyi állítását csúsztatásnak, ferdítésnek érzem. Persze nyilván jól jönnek a balliberális oldalnak, hogy címlapon ajánlhatják a "júdás" jobboldaliakat, csak nem mindenkinek lenne gyomra az ilyen példátlan mértékű alányalásnak, hogy nevezetesen végig Orbánt szidja és még csak érintőlegesen sem említi a nemzetközi felháborodás valódi oká, a nemzetközi kritikák brutális hazugságait és az elfogadhatatlan nagyhatalmi arroganciát.

De az már mindennek a teteje, hogy Horkay is hangoztatja a balliberálisok kedvelt totális hazugságra épülő frázisát, miszerint kezdetben az amerikai nagykövet kedvelte Orbánt. Egy frászt! A kezdetek kezdete óta lelkes LMP-szimpatizáns és Orbán-fóbiás, csak mégsem köphette már megválasztása napján szembe Orbánt úgy, hogy 2/3-os felhatalmazást kapott. Így hát várt a megfelelő alkalomra. Kedves Ferenc, a butaságok és csúsztatások tömkelege miatt azt írnám: "Tanulj!", de nem írom, mert egyetemi tanárként és volt kiváló újságíróként tudsz Te mindent, csak hát ha egy kevésbé lejárató (és sokkal inkább tényszerű) cikket írtál volna, bizony az Index az életben nem ajánlott volna...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 06:54:29

Azért marha kíváncsi lennék mennyire kifizetődő ennyire népszavaian elfogult cikket írni kvázi jobbosként. Bizonyára nagyon. Jogállam kirürítése (mintha valóban erről lenne szó a nemzetközi támadások esetében...ezt nyilvánvalóan még a legelvetemültebben szélsőbalos Orbán-fóbiások se hiszik a lelkük mélyén...) és hasonló üres elcsépelt közhelyek, amik még a nyilvánvaló sértettségből beszélő Sólyom László szájából is hiteltelenül hangzanak, nemhogy egy Horkay Hörcher Ferenc tollából. Kicsit sem érzed arcpirítónak?

bierkamp 2012.01.10. 06:55:05

Orbán a Gonosz törpe kérdezi a népet:
- Ki vagyok én nektek?
- Apánk! - válaszol a nép.
- És a feleségem ki nektek?
- Anyánk! - feleli a nép,
- Ti mik szeretnétek lenni?
- ÁRVÁK! - üvölt fel a nép!
( és hamarosan előkapja a fegyvereket)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 08:05:06

@salamander: Az Orbán-kormány külpolitikája milyen tényleges lépéseket tett a regionális együttműködés elmélyítésére? A többször és egyre hangosabban ismételt "mindenki kooperáljon velünk, majd mi megmondjuk, hogyan" felszólítás jelek szerint nem vezetett eredményre.
Másrészt pl. Lengyelország elboldogulni látszik önálló játékosként is, Csehország és Szlovákia gazdasági orientációja – ha a politikai esetleg nem is – egészen egyértelmű.

Lehet, hogy Orbán a nyugat-európai hatalmak fizetett ügynöke, aki épp aláaknázza a kke szövetségi rendszert? ;-)

Másrészt én nem látom, milyen újjáépítésről beszélsz. Kontár, silány, amatőr és vágyvezérelt ostobaságokat látok és további rombolást.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 08:34:24

Kedves HHF!

Természetesen jobboldali is lehet kritikus egy jobboldali kormánnyal szemben. Támogatható is lenne egy normális, higgadt, mértéktartó kritika, ezáltal akár értelmes párbeszéd és optimális döntések születhetnének a polgári oldalon is. De mi célja lehet a fenti kirohanásnak, amit Te nyilván elemzésnek hiszel? Az biztosan nem, hogy tárgyilagosan tájékoztassa az olvasókat, az sem, hogy a kormányt esetleg jogos mérsékletre intse. Viszont két kézenfekvő eshetőség kínálkozik. 1) Jól megfizetnek érte, ismerve az egyetemi oktatók bérezését, akár ez nem is lehet túl nagy összeg. Persze sokkal valószínűbb, hogy indirekt módon jár a fizetség: konferenciákra meghívás, vendégelőadás külföldön, publikálás nemzetközi folyóiratokban, stb. A balliberális oldalnak is megéri, Neked is megéri, mindenki jól jár, persze egy illúzióval kevesebb. 2) Te és elvtársaid: Stumpf András, Techet Péter, Ablonczy Bálint, Szőnyi Szilárd és a teljes kollektív Mandiner-gárda azért szőnyegbombázzátok napról napra a kormányt "jobbról", mert régi vágyatok egy "normális", "eurpéer", "valódi konzervatív", "mérsékelt", "normális", "nemzeti szabadelvű" párt gründolása. Ebben az esetben megvan a kellő médiafelületetek is: Heti Válasz, Mandiner, Konzervatórium és nyilván az egész balliberális média is a tenyerén hordozna Titeket. Hajrá, alapítsátok végre meg ezt a pártot, tessék megmérettetni, és ne kvázi "belülről" bomlasszatok. Szerintem a rokonokat, barátokat is ideszámítva mintegy 300 szavazatot akár kaphatnátok is, tehát lehet, hogy esetleg érdemes lehet bekéredzkedni a DK Debreczeni-féle mérsékelt jobbos platformjába. Hajrá!

I_Isti 2012.01.10. 08:35:54

@Hörcher Ferenc: Hack Péter álláspontja azt jelzi, hogy sokkalta nagyobb a baj, mint azt mind a kormányoldal, mind az ellenzék érzékeli. Hack Péter nem a fideszes, és nem is a liberális virtualizált valóságban létezik: a nyilatkozatai - legalábbis amit ismerek belőle - mindig korrekt,szakmai alapon kritizálták a kormányzat intézkedéseit, törvényhozási gyakorlatát.
A fentebb idézett nyilatkozata folytatódik, valami olyasmivel, hogy a kormány (Orbán Viktor) viszont elszámította magát. Ez viszont tény.
Szerintem Magyarország olyan borzalmas kataklizma előtt áll, amilyen kataklizma még a huszadik században sem volt: ami minden magyar embert pártállásától és jövedelmi helyzetétől függetlenül nagyon negatívan fog érinteni.

Örzse néni 2012.01.10. 09:10:11

Akik besározzák és aljas rágalmakkal illetik a magyarok szabadon választott miniszterelnökét külföldön, azokat alaposan meg kell kínozni és a életük végéig egy penészes cellában kell rohasztani hazaárulás miatt.
Ennek a rohadt nagy szabadságnak is határt kéne szabni valahol, mert tűrhetetlen, hogy pár rosszindulatú liberális seggfej miatt tönkreteszik a magyar gazdaságot.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 09:12:49

@Örzse néni: És a Heti Válasz, Mandiner, Konzervatórium és MM HHF-cel az élén még tapsikol is nekik...ez a legszörnyűbb.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 09:14:48

@Kandabula: Igaza van abban, hogy felelős a helyzetért. De az erdőbe nem ő vitt be bennünket.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 09:21:48

@Hörcher Ferenc: Megbocsásson, de ez rettentő felületes volt és ennélfogva nem is igaz.
Egyedül az Orbán-kormány indított támadást a gazdaság intézményes keretei ellen. Az Orbán-kormány rombolta le az államháztartás és a költségvetés ésszerű intézményeit és eljárásait.

Ha a költői képet tovább lehet árnyalni, az Orbán-kormány az a vezető, amely eldobatta a térképet és az iránytűt, s amely a magunkkal vitt kétszersültet fölösleges teherként kidobatta, az utunkba kerülő forrásokból pedig azok tisztátalanságára hivatkozva nem engedte inni a túrázó társaságot.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 09:29:46

@proeskontra: Kedves proeskontra,
szerintem fontos, hogy a saját oldalunkkal kapcsolatban is megfogalmazzuk a kritikánkat. Nem pártokhoz, hanem értékrendekhez érdemes kötődni, mert a pártpolitika igencsak ingatag.
Amúgy a római pápa újévi beszédéről írt előző posztomat is ajánlotta az Index.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 09:31:12

@proeskontra: Ismerjük egymást valahonnét? Amúgy pedig kérem érveljen, ha valamivel nem ért egyet.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 09:31:22

@Hörcher Ferenc: A számból vetted ki a szót, hiszen pont ezt írtam: "Természetesen jobboldali is lehet kritikus egy jobboldali kormánnyal szemben. Támogatható is lenne egy normális, higgadt, mértéktartó kritika, ezáltal akár értelmes párbeszéd és optimális döntések születhetnének a polgári oldalon is. De mi célja lehet a fenti kirohanásnak, amit Te nyilván elemzésnek hiszel?"

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 09:35:21

@Counter: Akkor tehát elismerte, hogy nem ők vittek be minket a sűrűbe.
Hogy nem jó irányba próbáltak kivezetni, azt elfogadom, ezért mondom, hogy irányváltásra - pl. a külpolitikában - szükség lenne.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 09:36:40

@proeskontra: Tisztelt proeskontra! Ha valamivel nem ért egyet a cikkemben, akkor érveljen, mi a baja vele!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 09:39:22

@Hörcher Ferenc: Nem értem, mi értelme megjátszani azt, hogy Te belső reformer vagy miközben a külföldi kritikákat jogosnak érzed, a kormányt a jogállam kiüresítével vádolod. Lehet, hogy bennem van a probléma, de én a büdös életben soha nem szavaznék a Fideszre, ha a külföldi kritikáknak csak az egytizedét is jogosnak érezném vagy úgy gondolnám, hogy valóban kiüresíti a kormány a jogállamot. Én ennél magasabbra teszem a lécet.

szúnyog69 2012.01.10. 09:39:38

Irányváltásra sok területen szükség lenne! De elég lenne csak kinyitni a szemünket! A munkanélküliségre miért tud megoldást Németország és az USA? Mi azokat a megoldásokat miért nem alkalmazzuk? Hogy lesz így 1 millió új munkahely? Sehogy!

themostwanted.blog.hu/2012/01/09/csokken_a_munkanelkuliseg_mindenhol_mashol_a_vilagban

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 09:42:55

@Hörcher Ferenc: Nagyon sajnálom, ha összetévesztett Gyurcsány Ferenccel, esetleg valamely kapitánnyal vagy táskahordozóval.

A képpel arra próbáltam rávilágítani, hogy nem csak az irányválasztással van baj. Az többnyire korrigálható. Az eszközök és készletek elvesztése, főleg szándékos tönkretétele viszont több, mint hiba: bűn.

A mozgástér-bővítés örve alatt végrehajtott intézkedésekről, elfoglalt álláspontokról éppen most derül ki, hogy valójában a mozgástér minden eddiginél nagyobb szűkítését eredményezték. Egyszerű eltévedt túrázóink így most kétségbeesetten várhatják az erdőőrök helikopterét, ahelyett, hogy meglévő és alkalmas eszközeikkel esetleg önerőből kitalálhattak volna a sűrűből. És senki sem tudja, mennyit és mikor számláznak a mentésért, de az is nyilvánvaló, hogy az erdőben szétdobált, felprédált értékeik is odavesztek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 09:46:05

@proeskontra: Kedves proeskontra, az AB hatásköreivel kapcsolatos, illetve az AB kedvezőtlen határozataira válaszul adott intézkedések vajon hogyan gazdagítják a jogállamot? A manyupban maradók jövőbeni állami nyugdíjjogosultságáról tett megtévesztő és milliók döntéseit befolyásoló híresztelések mik?
Hogyan erősíti a jogállamiságot a jogalkotás új rendje?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 09:51:04

@Hörcher Ferenc: Kedves Ferenc!
Akkor pontokba szedem, hátha akkor megérted (vagyis érted Te, nem a tanultságoddal van a baj…):
1. Lehet, nem vagyok olyan jó nemzeti szabadelvű mint Te, de azt még én is tudom, hogy a neten nem szokás magázódni, úgyhogy én a továbbiakban nem ragaszkodnék a csendőrpertuhoz, azt viszont ne várd, hogy magázzalak.
2. A vitában nincs jelentősége, hogy ismerjük-e egymást személyesen vagy sem.
3. A cikked a tárgyilagosság minimumfeltételeit sem üti meg, ugyanis említést sem teszel a külföldi kritikák képtelenségére (Magyarok országára átnvezés, abortusz teljes tilalma, „Isten, álld meg a magyart” újdonsültsége, sajtószabadság felszámolása és még hosszan lehetne sorolni), a brutális nagyhatalmi arroganciára (Clinton-, Barroso-, Sarkozy-levelek), valamint a kritikák nyilvánvaló valódi okaira (különadók, nemzeti érdekek érvényesítése esetleg szétspriccelése a régióban, jobboldali 2/3). Sőt ellenkezőleg azokat jogosnak tartod.
4. Az amerikai nagykövetet eredendően Orbán-szimpátiával illeted, ami a balliberálisok egyik legarcátlanabb hazugsága, hiszen nagyobb LMP-fan, mint én Fidesz-drukker, és ezt nem is titkolja.
5. Ha ennyire kérlelhetetlenül szembehelyezkedtek szinte minden téren a kormány politikájával és megpróbáljátok minden lehetséges fronton gyengíteni a kormányoldalt, akkor miért nincs elég vér a pucátokban egy új pártot alapítani? Ráadásul úgy hogy nyilvánvalóan óriási médiatámogatást kapnátok belföldről, külföldről egyaránt, és triviális, hogy anyagilag is minden segítséget megkapnátok a Nyugattól. Akár még Debreczeni Jóskát a DK-tól vagy egykori főszerkesztődet is át tudnátok csábítani az LMP-től. Nem csábító? Mitől féltek, ha nem a hatalmas bukástól?

collateral collector (törölt) 2012.01.10. 09:53:07

index.hu/belfold/2012/01/10/kormanyvedo_akciokon_tori_a_fejet_a_fidesz/

Kormányvédő akciókon töri a fejét a Fidesz

"Egyre nagyobb nyomás nehezedik a párttagság részéről a Fideszre, hogy kormánypárti tüntetéssel válaszoljanak az ellenzéki demonstrációkra, illetve a külföldi kritikákra – állították az Indexnek kormánypárti források. Akciókkal állnak elő a kormányt támogató civil szervezetek is."

érted. nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan húzzák ki a szarból az országunkat, vagy, hogy hogyan lehetne egy értelmes gazdaságpolitikát megvalósítani, neem. ők azon törik a fejüket, hogy hogyan szervezzenek nagyobb tüntetést, mint az ellenzék. bármibe lefogadom, hogy a 2014-es választókörzet-határokat, és a 2014-es választási esélyeket már most 100-szor annyit számolgatják, mint amennyi energiát mondjuk a költségvetés összeállítására fordítottak.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 09:55:06

@Counter: Még az LMP nyelvcsapásaitól majdnem megfulladó sértett és dühös Sólyom László szerint is az új hatáskörű AB is a legerősebb marad az egész Unióban, versenyre csak a német AB kelhet vele. Ennyit erről.

Gekko 2012.01.10. 09:56:55

@Hörcher Ferenc: Ez ilyen szerecsenmosdatás. Pont olyan, mint az a bizonyos igazságbeszéd - az is milyen fájdalmasan szánalmas volt.

Természetesen minden kormány(fő) cselekedetét determinálja bizonyos fokig az előző garnitúra hagyatéka, de a döntéseket mégis csak az adott kormány(fő) hozza. És bizony volt választása.

Amúgy ennyire súlyosan ideológiai alapon kormányozni soha sem vezetett jóra. Gondolok itt arra, mikor az ideológia nem a célt jelöli ki, hanem az eszközök között válogat. Pláne akkor van baj, ha az az ideológia ilyen torzszülött, ami igazából egy konzervatív-bolsevik agyrém. Egy "vállalkozó állam" - éljen a szocializmus - és egy furcsán konzervatív polgárság?!?! Túlburjánzó, mindenbe beleszóló hivatalok, de erős polgári öntudat?!?!

Lehet, nálam vannak elcsúszva a fogalmak.
Minden esetre, mikor konzervatív kormányzás elhangzik, mindenre tudok gondolni, csak nem a nyugdíjam államosítására - értsd: ellopására és elherdálására -, újra államosításra, az állami függés drasztikus erősítésére, korrupcióra és kontraszelekcióra, légből kapott gazdasági elméletekre. Ez nekem a bolsevik virtus. De én csak egy egyszerű - immáron osztrák - cégtulajdonos vállalkozó vagyok, és olyan egyszerű dolgokkal kel foglalkoznom, mint üzletszerzés, finanszírozás, adózás, és természetesen termelés, úgy balkézről.

Szóval, hogy konkrét legyek, ideológiai sz@rkenést be lehetne fejeznie a tisztelt polgári oldalnak - ahová én már nem feltétlen akarok tartozni - és el kellene kezdeni dolgozni, ép ésszel, apró lépésekben. Mert senki nem marad, aki kifizesse az ideológusok havi fizuját.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 10:01:50

@Hörcher Ferenc: Én viszont pragmatikus ember lévén kevéssé hiszek az értékrendekben, irtózom a dogmatikus értékrendtől, legyen az liberális vagy konzervatív. Azt nézem, hogy praktikusan mi vagy ki a racinális, jogos, szimpatikus egy kérdést illetően. Azt meg végképp nem gondolom, hogy én egy oldalon lennék Stumpf Andrással, ahogy egy kopasz jobbikossal sem.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 10:04:59

@proeskontra: Köszönöm, hogy végre érvekkel állt elő. Felvetéseire válaszaim a következők:
1-2. Soha nem neveztem magam nemzeti szabadelvűnek - nem mintha bármi szégyellni való is lenne ebben a 19. századi nagy hagyományban. Ezen a blogon viszont a magázódás dívik, elnézést, ezért én ehhez ragaszkodnék - kivéve, ha korábbról ismerjük egymást.
3. A külföldi kritikák jó részének képtelenségét szívesen elismerem, azokat magam is fájlalom. A nagyhatalmi arroganciáról viszont nagyon is beszélek - hogy a nemzetközi politika az erő nyelvét beszéli. Az is igaz, hogy a nemzeti érdekek védelmét nem a keménykedésben, hanem az okos diplomáciában látom.
4. Az amerikai nagykövetről elég jó infóim vannak. Ami nem zárja ki, hogy az LMP-vel (is) szimpatizáljon.
5. Természetesen nem gyengíteni szeretném a kormányoldalt, hanem a valósággal szembesíteni. Szerintem ez az értelmiség felelőssége.
Nem vagyok pártpolitikus, így pártalapításon sem töröm a fejem. Ami nem jelenti azt, hogy ne gondolnám, hogy jót tenne a magyar politikai életnek egy másik konzi párt megjelenése is - lásd erről a friss HV-ben közölt írásomat.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 10:09:07

@Gekko: Kedves Gekko, igaza van abban, hogy a Fidesz ideológiában keverednek a konzi és az állami beavatkozást pártoló nézetek.
Ami az ideológusokkal kapcsolatos kritikáját illeti, ha rám (is) gondolt, én - csakúgy mint Ön - főállású munkahelyen dolgozom, utána mellékállásokban is, és ezen felül, ingyér' irogatok e blogon - a HV-nál külsős szerző vagyok, havi egy cikkre szerződtem, bruttó 30 ezerért.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 10:10:29

@proeskontra: Nem ez volt a kérdés. Indulatok előtt jó lenne elolvasni, mire reagálsz.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 10:18:04

@Hörcher Ferenc: Véletlenül a nagykövetről nekem is jó infóim vannak, és nem abból kell következtetéseket levonni, hogy kénytelen-kelletlen Bill Clintonhoz hasonlította akkor, amikor elsöprő többségű győzelmet aratott, ennyi diplomáciai érzék még egy demokrata pincsikutyába is szorult. Orbánnal és a Fidesszel soha nem szimpatizált, hanem csak mint egy nagyfelhatalmazással rendelkező miniszterelnökkel próbált volna előnyös kapcsolatot létesíteni. De nagyfokú ellenszenve mindentől, ami jobboldali, nemzeti, fideszes a legelejétől megvan, Orbánt egy populista önkényúrnak gondolta beiktatása pillanatától, akivel hajlandó volt az elején jópofizni. Az LMP szekerét pedig ott tolja, ahol bírja. Az eddigi összes amerikai nagykövet bicskanyitogatóan elfogult volt, talán a koronát mégis ez a görög félistennő teszi fel. Ferenc, még jó, hogy végül nem Charles Gatit küldték a nyakunkra, még róla is kitalálnád, hogy objektív középen álló és független, végülis az ATV is így hirdeti magát. :)

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 10:22:07

@proeskontra: "...mint egy nagyfelhatalmazással rendelkező miniszterelnökkel próbált volna előnyös kapcsolatot létesíteni". Ha ebben megegyezünk, akkor belátható, hogy erre lehetett volna építeni.
A nagykövetség egyébként épp most akasztotta össze bajszát az ATV-vel.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 10:22:10

@Hörcher Ferenc: Azért nekem valami bűzlik...senkinek sem akaródzik új jobboldali pártot alapítani, pedig minden feltétel ideális hozzá, azt a tényt leszámítva, hogy erre társadalmi igény nincs. Egy-két öntelt és pökhendi újságírót (HV, Mandiner, Konzervatórium) leszámítva persze. De legalább nem tagadod, hogy ha lenne ilyen párt, Te azt támogatnád és nem a Fideszt. Végülis ez már előrelépés egy coming outhoz.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 10:25:28

@Hörcher Ferenc: Mondom én, végén kiderül, hogy az amerikaiak (ennek ellenére: "William Odom amerikai tábornok és kémfőnök: „A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni.”") tárgyilagos, objektívek és a baráti jóindulat vezeti csupán. Sőt mivel egy teljesen középen álló orgánummal akasztották össze a bajszukat, lehet, hogy jobboldaliak, csak ilyen kritikus fajta, mint Ti. :)

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 10:28:41

@proeskontra: Kedves proeskontra, továbbra is kérem, tiszteljen meg a magázással, ha nem ismerjük egymást.
Arról, hogy mikor kire szavaznék, egy szót se szóltam, kérem, ne adjon a számba olyasmit, amit nem mondtam.
Amúgy coming out-ra semmi szükségem, mert én névvel, arccal vállalom a politikai véleményemet, úgy 15 éve, a legkeményebb időkben is.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 10:29:42

@proeskontra: Soha nem rejtettem véka alá azt sem, hogy atlantista vagyok.

Gekko 2012.01.10. 10:35:20

@Hörcher Ferenc: Kedves Ferenc, semmi esetre sem akartam személyeskedni, csak néha a frusztráció és az értetlenség kihozza a dolgokat:-). Olvasva a "jobbos" blogokat, úgy érzem, eltévedtem. Nem kicsit, nagyon. Azt hittem, hogy egy prudens, konzervatív, vállalkozás barát világ jön, ahol az állam szépen visszahúzódik, és hagy élni és dolgozni minket. Ehhez képest ezt kaptuk. És ennek némi marginális kritikával örülnek. Örülnek az új alkotmánynak, mikor egy korrupció ellenes törvény hasznosabb lenne, örülnek a média törvénynek, mikor a pályázatok sebességét növelő intézkedés csomag a fasorban sincs - és sorolhatnám...

@proeskontra: Tudod, az hogy a kormány szisztematikusan belegázolt jószerével minden "külföldi" gazdasági csoportba, nettó ostobaság. Ez nem elvi kérdés, ez üzlet, amit jó volna megtanulni. Van úgy, hogy egy-egy szerződés, teljesítés már kényelmetlen, mert megváltoztak a viszonyok. Ilyenkor valóban újra kell tárgyalni a feltételeket. Mondhatnám én is az ügyfeleimnek, hogy holnaptól többet fizetnek, vagy lekapcsolok pár szervert. Valszeg fizetnének is. Én viszont egy éven belül csődben lennék. Szóval, ilyenkor szívósan és okosan addig masszírozom a partnert, míg sikerül úgy újra szerződnünk, hogy az együttműködés ne kérdőjeleződjön meg. És ha nem, akkor bizony benyelem. Csak hát ezen dolgozni kellett volna, sokat és keményen. De így egyszerűbb volt. Na ja.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 10:41:29

@Hörcher Ferenc: Attól, hogy valaki atlantista, nem kell becsuknia a szemét vagy elfrodítania a fejét, ha atlanti "barátaink" nem éppen demokrataként és nem éppen barátként viselkednek. Akkor sem, ha brutálisan elfogultak és egyoldalúak, akkor sem ha arrogánsak. Én is atlantista voltam, körülbelül 2010-ig. A slágerrádiós elítélő amerikai határozatig. Akkor eltört bennem valami. Azóta pedig beláttam, hogy a Nyugat semmivel sem különb, mint Kína vagy Oroszország, csak valamivel finomabbak a módszereik, de semmiképp sem érdemesek arra, hogy magaslóról demokráciáról oktassanak ki bárkit is. Főleg nem Magyarországot, különösen úgy, hogy 2006-ban mélyen hallgattak és a szlovákok fasiszta viselkedéséről hallgatnak mind a mai napig. Ez nem baráti és nem művelt nyugati viselkedés, hanem alpári és barbár.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 10:45:21

@proeskontra: Kedves proeskontra, ezt nevezném én érzelmi politizálásnak. Egy kormány azonban az ilyen luxust nem engedheti meg magának. Neki hideg fejjel, józanul kell cselekednie, mérlegelve lépései lehetséges következményeit.
MErt hát persze, mint írom, a nemzetközi politika az erőről szól. És a diplomáciáról. Lehet hősködni, csak az a mellékelt ábra szerint nem vezet messzire.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 10:45:21

@Gekko: Ha el is bukik a kormány, ahogy elbukott 48/49 és 56 is, legalább elmondhatjuk, hogy igazunk volt, ahogy akkor is. (Mellesleg mindkét eset után enyhülés következett be, tehát hosszú távon a bukás után is jól jöhet ki az egészből az ország) Ki mondja ma, hogy akkor felesleges volt Góliáttal ukkat húzni? Senki. Persze akkor is akadtak, akik elárulták a jó ügyet.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 10:47:31

@proeskontra: 48-49-ben kérdés az, hogy nem Széchenyi útját kellett volna-e járni.
56-ot pedig egészen más helyzetnek gondolnám. Az EU azért mégsem Moszkva, még ha a központosítás logikája sok tekintetben emlékeztethet is bennünket amarra.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 10:54:31

@proeskontra: 48-49 és '56 számos okból sem hasonlíthatók össze, többek között abból a szempontból sem, amelyből összehasonlítod. A függetlenedő magyar állam nem volt alárendelt helyzetben és világos célokért szervezetten küzdött, komoly előzmények után. '56-ot ilyen értelemben forradalom és szabadságharcnak nevezni talán enyhe túlzás, leginkább felkelés volt halvány és a valósággal szoros kapcsolatra nem léphető forradalmi jegyekkel.

Az "elmondhatjuk, hogy igazunk volt" pedig nem értékelhető eredmény. Az ilyen alapon cselekvők közül sokan el sem mondhatják, úgy kihullanak a történelemből. A kormány nem matematikai tételeket bizonyít, hanem országot kormányoz :-)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 11:13:25

@Hörcher Ferenc: Brüsszel nem Moszkva, hányszor mondtuk ezt 2002 és 2010 között? Hányszor?! Hányszor nyugtatott Szájer és Orbán a Péntek8-ban ezzel?! És elhittük. Elhittük, hogy azért néma 2006 miatt, azért néma a szlovákok miatt, mert nem Moszkva. Aztán most kiderült, hogy ha pénzről van szó (nem demokráciáról, jogállamról, jegybanki függetlenségről, mert aki ezt beveszi, az nyálát folyató elmebeteg vagy debil), akkor mégiscsak Moszkva. Nagy-nagy csalódás ez. Pedig nemhogy EU-pári, atlantista voltam, hanem kifejezetten Amerika-barát. Most pedig a gyomrom fordul ki tőlük, nagyon szomorú és fájdalmas ez a felismerés, hogy ennyire naiv voltam, pedig mindennek mondható vagyok, csak éppen kevéssé tájékozottnak nem.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 11:21:03

index.hu/kulfold/2012/01/10/a_washington_post_mar_belarussziahoz_hasonlitja_magyarorszagot/

Például egy ilyen cikk után hogyan lehet valaki atlantista, ráadásul az elvakult fajtából? Felvidéki magyarokért hogy-hogy nem aggódnak soha? Nemhogy Fico, de Slota nem csípte a szemüket, Orbán pedig igen, pedig még egyetlen ellenzékinek sem görbült még a hajszála sem.

márta)) 2012.01.10. 11:28:49

Nahát, nahát! Micsoda fordulat pillanatok alatt.
Már nem is moderál a t.bloggazda, akármit lehet írni, sőt még linket" is lehet beszúrni.
Hát.Igen! Így van ez.
Jut eszembe! kétharmad van? (itt is) némelyeket felemelnek, másokat eltipornak.
Így van ez itt is.
No. de mindegy, nem is lényeges, csak szóltam)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 11:40:21

@márta)): Valamiről lemaradtam? Miért kéne engem moderálni? Mert a csapból is folyó ellenzéki véleménnyel szembe merészeltem szállni? Vagy mert egy ócska nyugati propagandacikket be mertem linkelni az ellenzéki cselédsajtóból? Az Index számos blogjáról valóban első szóra kitiltottak, mert kormánypárti véleményt mertem megfogalmazni minden trágárság, szélsőségesség nélkül (Véleményvezér, Mária, Comment, stb.), miközben a legdurvább, legbrutálisabb, rasszistább és gyűlölködőbb ellenzéki véleménynek teret adnak és azokból semmit sem moderálnak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 11:47:29

@proeskontra: A dühödt személyeskedés azért meglehetősen kedves elfoglaltságod ;-)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 11:49:15

@Counter: Szóval, megszóltak benned a régi ösztönök és cenzúráznál te is? Így nem hiteles ám a sajtószabadságért hisztizni, tudod-e?:)

márta)) 2012.01.10. 11:53:50

@proeskontra:

Tisztázzunk valamit! El sem olvastam a kommentjeidet. Nem volt (még rá időm, no és kedvem sem).
Felőlem úgy kommentelsz itt ahogyan akarsz. Amint látom elég jól érzitek egymást.!

A másik) a véleményem általánosságban irtom, tettem ezt most is. A személyeskedni CSAK akkor szoktam, mikor már végleg "szakad az a bizonyos cérna")
De megteszem, ha szükséges, mert Nekem sem kell a "szomszédba" mennem.

Teljesen mindegy, hogy Te- és mások mit írnak, engem a véleményem megformálásában, megalkotásában nem befolyásolnak.
Így tessék tudomásul venni.
Köszönöm!!!

márta)) 2012.01.10. 11:55:13

Bocsánat! "általánosságban írtam"

úgy látszik ujjat, vagy billentyűt kell cserélnem.
:(

márta)) 2012.01.10. 11:57:14

@proeskontra:

Szórakozni pedig mással tessék, ha kérhetem.
OK?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 11:57:44

@proeskontra: Hol cenzúráznék "én is"? Olyasmivel vádolsz, amit nem tettem.

Kiegészítést fűztem ahhoz, hogy bár trágárság és szélsőségesség (?) nélkülinek véled a hozzászólásaidat, ugyanakkor minden hozzászólásodban indulatosan személyeskedsz azzal szemben, akivel szemben érvelsz éppen.

márta)) 2012.01.10. 11:58:15

Jaj! elfelejtettem)Remélem jól aludt a bloggazda. Most meg jó napja van.
:(

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 12:08:02

@Counter: Úgy lehetett érteni, hogy Te sem helytelenítenéd, ha kimoderálnának. De ha valójában demokrata vagy és ezt megvetnéd, akkor bocsánat. Való igaz, hogy ilyen médiaellenszélben provokatívabban és személyeskedőbben fogalmazok, mint ahogy egyébként tenném, de fenntartom, hogy habár elfogult és pártos vagyok, de se nem trágár, se nem szélsőséges. Bár a mainstream vélemények szerint a trágárság és szélsőségesség csak a jobboldalon bűn, balliberálisoknál az inkább "cool".

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 12:10:48

@Hörcher Ferenc: A legkeményebb idők, ha jól értem, most vannak, hiszen a jogállamot kiüresíteni csak úgy lehet, hogy addg legalább részben tele volt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 12:14:38

@proeskontra: Nem "személyeskedőbben" fogalmazol, hanem személyeskedően. Érveid nincsenek, szinte csak érvelési hibákat halmozol egymásra (pl. most is egy hamis dilemmát állítasz elém: bár nem tartom magam a világ legrafináltabb elméjének, az ilyenek azért elsőre, élesben fel tudom ismerni), ez erőszakossággal párosítva megfelelő ok lehet a moderálásodra. Hiszen tisztességes vitában ennek a hangnak, amin te szólalsz meg, semmi keresnivalója.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 12:16:01

@proeskontra: De az is lehet, hogy korábban üresebb volt, majd telt, és most ürül. Nem biztos, hogy ezek szig.mon. függvényekként ábrázolható folyamatok.

márta)) 2012.01.10. 12:24:34

Szövetségesek") Ugyan, ugyan. Jó diplomáciai kapcsolatot kellett volna folytatni, ápolni, határon kívül és belül egyaránt. hm?
:(

menőmano 2012.01.10. 12:28:38

MErt" totálisan érdekes.
Talán zavarban tetszik lenni, vagy megint görbe este volt???
Elnézést! csak úgy megkérdeztem.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 12:28:52

@Counter: Ismerős az, amit írsz, ha liberálisokkal vitatkozom, mindig rendre kiderül, hogy valójában én antiliberális létemre sokkal liberálisabb és toleránsabb vagyok náluk.

menőmano 2012.01.10. 12:31:33

2/3-os többség olyanfajta felmutatása "
Ja. Ami most zajlik az országban, az a politikai folyamat - már a demokrácia határait feszegeti.
Egyoldalú hatalmi kormányzás, betonpolitika.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 12:33:23

@proeskontra: A legtöbb ember jobban viseli el saját magát, mint mások :-)

Sajnos akárhogy fényezed magad, ismét csak személyeskedés, amit írsz. Mint említettem, szinte az összes hozzászólásodat érvelési hibák köré építed, meglehetősen erőszakosan ismételgeted is őket. Milyen alapon tartasz igényt mások figyelmére, megértésére ezzel?

menőmano 2012.01.10. 12:34:13

Ám a külföldet egy ilyen érv nem tudja meghatni."

Nagyon jó meglátás! Tripla bóvli besorolás!
bizony nem fogja meghatni) az EU-t, IMF, EKB. vezéreket)
oszt.jónapot!!!

Tetszettek volna másként szavazni!!!

menőmano 2012.01.10. 12:35:18

Ez a két szerencsétlen) Mit sivalkodik itt egész délelőtt???!!
Tudja valaki???
:((

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 12:51:06

@Counter: Nem szorulok rá, hogy előtted vagy HHF előtt fényezzem magam. Csupán megállapítom, hogy míg én nem vagyok toleráns liberális, sőt sokkal keményebb médiatörvénynek örülnék, mint amilyen a mai, mégsem örülnék, ha Téged (bármilyen ellenszenves is minden mondatod) kimoderálnának, semmilyen nyakatekert mondvacsinált magyarázatot sem tartanék elfogadhatónak erre, ez a különbség kettőnk között.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 12:54:18

@proeskontra: Írtam én olyat, hogy örülnék a kimoderálásodnak?

S ha nem szorulsz rá, minek fényezed magad _megint_?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 13:00:47

@Counter: Nem "személyeskedőbben" fogalmazol, hanem személyeskedően. Érveid nincsenek, szinte csak érvelési hibákat halmozol egymásra (pl. most is egy hamis dilemmát állítasz elém: bár nem tartom magam a világ legrafináltabb elméjének, az ilyenek azért elsőre, élesben fel tudom ismerni), ez erőszakossággal párosítva megfelelő ok lehet a moderálásodra. Hiszen tisztességes vitában ennek a hangnak, amin te szólalsz meg, semmi keresnivalója.

Azaz nekem semmi keresnivalóm, ha engem kimoderálnának, akkor bizony minden okuk meglenne rá. Erre mondom én azt, hogy bármennyire is ellenszenves minden szavad, szerintem Neked van itt keresnivalód és semmiképp sem elfogadható, hogy kimoderáljanak. Érted már?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 13:07:10

@proeskontra: Nem ellenszenv kérdése az, hogy valaki képes-e a kulturált, racionális vita kereteit betartani, sem az, hogy ezeket érvényesítik-e vele szemben. A módszerről van szó, nem az álláspontról. Van számos olyan személyeskedésre, erőszakosságra hajlamos felhasználó, aki nem osztja az álláspontod. Ha ők kezdenek el kóstolgatni, nekik is ez a válaszom.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 13:12:31

Tudod kire emlékeztetsz? Gyurcsányra. Ő vitázott egyszer Orbánnal, majd utána kijelentette, hogy ő győzött. Szóval mi ketten vitatkozunk, kérlek, ne Te döntsd el, hogy melyikünk kulturált és melyikünk nem. Mert ez szubjektív, az viszont objektív, hogy szerinted nincs kersnivalóm, szerintem meg van.

márta)) 2012.01.10. 13:13:42

Bajnai Gordon inkább önálló pártban gondolkodik?"

"Bár Bajnai szerint idővel létrejöhet valamilyen közös nevező az ellenzéki erők között, ám rögtön hozzá is teszi, hogy a kormányváltás csak akkor nyeri el értelmét, „ha a szerveződő alternatíva valóban kormányzóképes". Ezt egyszerre foghatjuk fel az Olajfa-koalíció túlzott heterogenitása elleni, valami a szakértői kormány melletti „kiállásnak".
Mint ahogy azt a mondatot is, hogy „az új kormánynak nem lesz ideje kísérletezni és munka közben tanulni". Értsd: már egy kipróbált, „szakértő miniszterelnökre" lesz szükségünk.

Tudvalévő, hogy igen magas a pártot választani nem tudó állampolgárok aránya (nagyjából 40 százalék a teljes népességen belül). Nyilvánvaló az is, hogy ez a szavazóréteg soha nem fog egységesen a szavazóurnákhoz járulni, de még az se biztos, hogy nagyobb részük el fog menni választani. Szintén kérdés, hogy Bajnai Gordonnak vajon mekkora hitelessége/elutasítottsága van ténylegesen a társadalmon belül vagy az idő megszépített-e sok mindent.

Az viszont valószínű, hogy Bajnai Gordonnak egyéni politikai ambíciói szempontjából sokkal inkább megérheti önálló politikai tényezőnek, mint pusztán „Olajfa-koronának" lenni. Bár ezzel feladná „nem politikus, hanem szakértő" imázsát, ám esetleges új pártja alkalmas lehet a bizonytalanok, a kiábrándult baloldaliak nagyobb részének egybegyűjtésére, amelyre a jelenlegi ellenzéki pártok (hatékonyan) nem képesek"

mno.hu/nezopontok/bajnai-gordon-inkabb-onallo-partban-gondolkodik-1042430

******
Nagyon jó.
Már írta, máshol) El tudnám képzelni a Bajnait egy új párt élén.
hm?

:))

márta)) 2012.01.10. 13:15:06

Bocsánat!
Ha nem tetszik, hogy idehoztam a cikket. Ki lehet moderálni!!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 13:17:34

@proeskontra: Megint személyeskedsz...

Ha abban sem lehet egyetérteni, hogy személyeskedéssel, hamis dilemmával nem lehet érvelni, akkor ne állítsd magadról, hogy vitában veszel részt. Hiszen nem fogadod el magadra nézve a szabályait. Akkor legyél te az, aki sportpisztollyal indul a vívóbajnokságon.

Nincs abban semmi szubjektivitás, hogy ismerjük a racionális beszélgetés tárgyának, kereteinek meghatározására való módszert és hogy felismerjük a logikai hibákat a saját és egymás érvelésében, ezeket pedig elkerüljük, illetve visszavonjuk. Ezek objektív mércék.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 13:19:05

mármint szerintem meg NEKED is van...fontos és kimaradt:)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 13:57:10

HHF! Szerinted mi az oka, hogy mi, akik a halálbüntetést feudális középkori büntetésnek tartjuk, nem agggódhatunk Clintonnál az emberi jogokért? Vagy például az ATV 700-as klubjában a 86 éves republikánus műsorvezető hosszasan sorolja, hogy milyen törvénytelenségeket követett el a szerinte diktátor Obama, mi lenne ha erre alapozva mi is aggódnánk, ne adj Isten Szapáry György Obamának szóbeli jegyzékeket adna át? Ja vagy a világ úgy demokratikus, hogy közben mégsem?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:00:00

@proeskontra: Miért, nem lehet aggódni a halálbüntetés miatt? De, lehet. Nem lehet ilyen műsort csinálni? De, lehet.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 14:02:58

@Counter: Ez most ugye vicc volt? Szerintem nem is értetted, hogy mit írtam. Ha Martonyi vagy Szapáry aggódna az amerikai fejlemények miatt, akkor másnap nem a sajtóban, hanem a fizikai valóságban lenne szőnyegbombázás.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:10:15

@proeskontra: Nem is tudtam, hogy lebombázták Európa szociológiai tanszékeit meg a folyóiratokat is, biztos ami biztos.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:12:38

@Counter: Nem beszélve az amerikai halálbüntetés-ellenes ügyvédi és jogi egyetemi szervezetekről. Meg ha jól emlékszem, Afganisztánt is azután szállták meg, hogy afgán fiatalok aláírásgyűjtésbe kezdtek az amerikai polgárjogi helyzet miatt.
Pff.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 14:23:57

@Counter: Idáig csak ellenszenvesnek és szűklátókörű liberálisnak, most már butának is tűnsz. Te tényleg elhiszed, hogy itt valódi demokrácia van a nemzetek között? Hogy amit szabad Jupiternek, azt szabad a kisökörnek is? Komolyan azt hiszed, hogy mi a magyar nagykövet, külügyminiszter is aggódhat? Hol élsz Te?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 14:39:33

Van egy olyan érzésem, hogy a MM, a HV, a Mandiner és Konzervatórium egyetlen egy munkatársa sem fog ehhez csatlakozni:
Nyilatkozat a nemzetért
> Mi, a Civil Együttműködési Tanácskozás és a Civil Összefogás Fórum tagjai, a
> nemzet iránt elkötelezett értelmiségiek, a jelenlegi válságos helyzetben
> fontosnak tartjuk annak kinyilatkoztatását, hogy változatlanul támogatjuk a
> kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt nemzetmentő munkájában.
> Egyúttal felhívjuk az ellenzéket és a balliberális sajtót a felelős
> magatartás tanúsítására, arra, hogy ne dolgozzanak az ország érdekei ellen.
> Nyomatékosan kérjük ugyanakkor a külföldi sajtó képviselőit, ne keltsék
> megalapozatlanul rossz hírét hazánknak, kellő tájékozódás nélkül ne
> tudósítsanak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:47:21

@proeskontra: "Szerinted mi az oka, hogy mi, akik a halálbüntetést feudális középkori büntetésnek tartjuk, nem aggódhatunk Clintonnál az emberi jogokért? Vagy például az ATV 700-as klubjában a 86 éves republikánus műsorvezető hosszasan sorolja, hogy milyen törvénytelenségeket követett el a szerinte diktátor Obama"

Semmi akadálya, hogy egy tévéműsor vagy éppen te ("mi") vagy éppen én bíráljuk az amerikai gyakorlatot, hiszen ha odakapcsolsz az Echo TV-re (mondjuk), jó eséllyel belefutsz ilyenekbe. De nem kell messzire menni, Amerikában is nézhetsz ilyen adást, fenn van a youtube-on, stb.

Ha nem tévedek, tömegmozgalmak, befolyásos csoportok, személyiségek szokták is bírálni Amerika kül- és belpolitikáját egyaránt.

Szóval mit akarsz mondani? Hogy te most illegalitásban élsz?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 14:48:08

@proeskontra: Nemzetmentő munka? Hol van megmentve a nemzet?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.10. 15:15:01

@Counter: Te tényleg ennyire ostoba vagy vagy csak játszod a hülyét? Külügyminiszterről és nagykövetről írtam, nem senkikről az Echo Tv-ben.

okosallah 2012.01.10. 15:40:18

@proeskontra:
USA-HU kettős államplgárként egyetértek veled ami az USA politikai helyzetét illeti. Sajnos a magyaroknak nincsenek komolyabb ismeretei a különféle NGO-(nem-kormányszervek) szerepeiről amit magán emberek vagy magán-politikai csoportok finansziroznak.
Ezek vagy együtt a kormánnyal vagy függetlenül attól nyomnak egy politikai vonalat.

Ott vannak a különféle Marxista alapitványok mint a Tides, Ford, Soros alapitványok amelyek milliárdos összegekkel támogatnak balos aktivistákat az egész világon.

Magyarban csak azt tudják amit a Szocdem EU sajtóból (Guardian, N.Y. Times, BBC, Der Spiegel) leforditanak és ezt adják be a népnek.

Mivel ezeknek az orgánumoknak "presztizsük" van mindent elhisznek ami onnan jön.
Ha megirom, hogy a CNN-t az USA-ban "Communist News Network"- nak hivják akkor erre trágár válaszokat kapnék és hazugnak neveznének.

Egy bizonyos pont után a tudatlanság falába ütközik az ember - ami részben érthető - és akkor kár erősködni tovább.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 15:49:39

@proeskontra: mosmaiorum.blog.hu/2012/01/09/orbannak_szovetsegesekre_van_szuksege/fullcommentlist/1#c15461121

1 db "mi, akik a halálbüntetést feudális, középkori büntetésnek tartjuk"
1 db "ATV-s műsorvezető"
1 db "mi"
1 db Szapáry György.
-----
Szumma szummárum, 4 alanyból 2 a beszélővel együtt értendő "mi", tehát alapvetően nem köztisztviselők, állami vezetők; 1 db műsorvezető, és 1 db valóban nagykövet. Külügyminisztériumról nincs szó.

*Az arány 3:1 a nem állami vezető kategória javára.*

Viszont való igaz, hogy Echo tv-s senkik helyett ATV-s senkiket emlegettél.

Akkor tehát miről is írtál?

@okosallah: Vannak politikai csoportok, amelyek a CNN-t, vannak, amelyek a Foxot nem kedvelik, van ilyen ;-)
Ilyen kedves beceneve a legtöbb médiának van. Ettől még egyik becenév sem lesz helytálló, és egyik adó sem lesz hiteles vagy hiteltelen. Ezek táborképző, identitáserősítő jelszavak.

okosallah 2012.01.10. 16:11:35

@Counter:
Csak érintőlegesen: A CNN alapitója Ted Turner és HANOI JANE voltak (Jane Fonda szinésznő) aki a Vietnami kommunistákkal együtt tüntetett az USA ellen Hanoi-ban. Ki van közösitve szociálisan az USA-ban. Ezért nevezik a CNN-t Commie Network-nak.

Hozzászólásom lényege az volt, hogy nincs más hirforrás az angolul nem anyanyelvi szinten tudó magyaroknak mint a neo-Marxista EU-sajtóból átvett irások forditásai.
Egyetlen egy nagyobb EU lap sem EU-kritikus.

Kereső kulcs szó: Euroscepticism (a general term used to describe criticism of the European Union -anti-globalizáció.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 16:16:11

@okosallah: "Cable News Network (CNN) is a U.S. cable news channel founded in 1980 by Ted Turner."

okosallah 2012.01.10. 16:35:02

@Counter:
És? - Én is ezt irtam, hogy Ted Turner alapitotta és Hanoi Jane volt a FELESÉGE aki MOST is egy kommunista aktivista. J. Fonda nem volt egy passziv háziasszony hanem egy radikális társ-tulajdonosa a CNN-nek a férje révén.
Miről vitatkozunk?

márta)) 2012.01.10. 17:47:03

"Csepeli áldóima készült Orbán Viktorért
A „Vörös” Csepel fideszes polgármestere arra szólítja föl a kerület népét, hogy imádkozzék Orbán Viktorért, aki ellen „az ellenzék újra brutális támadást indított”. Közben az Opera előtt kéttucatnyi nyugdíjas imádkozik Orbán Viktorért."
:))

Tisztelt Csepeli Polgárok!

2012. január 8-án, Wass Albert születésének erdélyi magyar költő és író 104. születésnapjának évfordulóján (sic! – Sz. P.) Ulrich Ágoston plébános c. esperes a csepeli Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia kertjében tartott megemlékezésen az alábbi ókeresztény imádságot olvasta fel.

Kérem Önöket, tegyék lehetővé, hogy minél több honfitársunk megismerhessék (sic!!! – Sz. P.) az áldóimát! "

atv.hu/cikk/20120110_fidesz_minel_tobb_honfitarsunk_megismerhessek
(hm. elolvasható a cikkben) :)
******

sürgősen szövetségesekre kellene találnia."

Itt vannak a szövetségesek. :))
Csak az a baj, hogy imából nem igazán lehet megélni. De hát! Ki tudja!
hm?

márta)) 2012.01.10. 17:48:31

Áldóima. Baromi jó! Közben a kormány intézkedési folytán, tömegek szegényednek, életek dőlnek romba.

Örzse néni 2012.01.10. 18:41:19

És még csak egy lövés sem dördül, szögesdrót sem kell, betonfalak, táborok sem.
Ez a gyáva nép önként menetel a pusztulásba és máris jöhetnek a telepesek, az új honfoglalók.

Mennyivel kellemesebb, mint izrael. Kicsit hűvösebb, nincsenek tengerek, de legalább nem lőnek-robbantanak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 18:46:19

@okosallah: Nos, azt írtad, hogy "[a] CNN alapitója Ted Turner és HANOI JANE voltak". Jane Fonda nem alapította a CNN-t, és '91 óta Ted Turner felesége. A "férje révén tulajdonlás" pedig nem értelmezhető, főleg Amerikában.

menőmano 2012.01.10. 18:58:33

Totálisan jó buli a nyugdijasok és az áldó ima.
Sokszor mondják el, nagyon sokszor!!!
Hátha nem fog ezután támadni :))) az ellenzék, a Gyurcsány és a Bajnai sem.

Totálisan fantasztikus.

oszt.jónapot!!!
ennyi.

:)))

menőmano 2012.01.10. 19:06:00

Hörcher Úr!

Eddig tiszteletben tartottuk Önt! De a tegnapi nap világos üzenet volt!!
Úgy hogy csak sajnálni tudom/tudjuk!!
Komolyan.
:(

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 19:31:40

Kedves menőmano!
Mi a probléma?
Üdv
HF

Lacdelo 2012.01.10. 19:57:23

@okosallah:

"Az Independent és a Guardian a Brit sajtó szélsőségesen radikális baloldali orgánuma ahol Robert Fisk egy hirhedt figura.
A BBC meg szintén a Fabianista Euroszocialista propaganda gépezet."

Te ezt tenyleg elhiszed? A Guardian koztudottan hiteles baloldali lap. Ok buktattak meg a jobboldali, hazug es gatlastalan News of the World-ot nem mintha valaha is hallottal volna az esetrol.
Az Independentre es BBC-re azt mondani, hogy az euroszocialist propaganda gepezet kiszolgaloja az azert nevetseges. :)
Jo mondjuk nem is vartam el toled, hogy hallotal volna roluk, nemhogy valaha olvastad volna. Cafoljal meg ha tevedek de valoszinuleg angol tudasod 0.

Remelem tudsz angolul. Itt vannak neked tovabbi kivagasok a tovabbi ultra baloldali es libsi FT, Economist, New York Times, Bloomberg, Washington Post-bol. :)

"But for all its talk of national renewal Fidesz has little to show for its 18 months in power. The forint has slid to record lows; two rating agencies have downgraded Hungary’s public debt to junk; bond yields have topped 10%. Unemployment is nudging 11% and the labour-force participation rate is among the lowest in Europe. Yet these are not realities the government recognises. Gyorgy Matolcsy, the economy minister, has declared war on the IMF even as Hungary seeks help. The secret services have been ordered to investigate attacks on the currency. Officials condemn the central bank’s calculation of Hungary’s national debt as against the country’s interest."

www.economist.com/node/21542422

Tobb mint 10 Fideszt biralo elemzes a FT-ben az utobbi 1 honapban.

search.ft.com/search?queryText=orban&ftsearchType=type_news

"Party loyalists are being given 9- to 12-year terms at the head of powerful institutions like the public prosecutor’s office and the state audit office. Judges are being forced from the bench with a drop in the mandatory retirement age to 62 from 70, even while the approval process is being altered to assure the speedy ascension of the government’s nominees. In late December 2011, Hungary’s media council announced that it intended to throw an independent, opposition-aligned radio station, Klubradio, off the air."

topics.nytimes.com/top/news/international/countriesandterritories/hungary/index.html?scp=7&sq=fidesz&st=cse

A Washington Post a Fidesz altal kialakitott magyar rendszert egyenes Oroszorszaghoz es Feheroroszorszaghoz hasonlitja.

"But Hungary has another problem too: Its right-wing nationalist government has launched an assault on its democratic system of government. Using a two-thirds majority in parliament, it has pushed through a new constitution as well as a series of fundamental laws that give the ruling party sweeping powers over the judiciary, the media, churches and the central bank. With the new charter and laws taking effect Jan. 1, the government of Prime Minister Viktor Orban now more resembles the autocratic regimes of Russia and Belarus than fellow E.U. democracies."

www.washingtonpost.com/business/hungary-lacks-options-as-orban-bonds-routed-in-imf-row/2012/01/09/gIQAz9RukP_video.html

“Hungary’s problems are very country specific; there are problems in the region, but a lot of Hungary’s problems are of its own making,” Rawkins said in an interview on Bloomberg Television today. “As a result, they undermine confidence and it’s very hard to restore that confidence.”

www.bloomberg.com/news/2012-01-10/hungary-needs-imf-accord-in-first-half-to-restore-confidence-fitch-says.html

Lacdelo 2012.01.10. 20:04:58

@okosallah:

Korabbi valaszaid kommentjeimre nevetsegesen silanyak voltak, csak a jobboldalt jaratod le az inkompetensegeddel.

Miert van az, hogy a Fidesz es a Jobbik inkompetens gazdasagpolitikai elkepzeleseit nem tudjatok megmagyarazni? Lehetetlent kerek?

Egyebkent az alabbira erdemben meg meg sem probaltal valaszolni. Kivancsian varom, hogy megprobalsz-e egyaltalan, habar ezt "nagyobb dió feltörni."

"Azonban. OV látja, hogy rohad az egész EU: minél tovább húzzuk annál jobb. Az USA is rohad de az nagyobb dió feltörni."

Voltal te mar valaha az USA-ban, Angliaban, Franciaorszagban, Nemetorszagban, Hollandiaban, Belgiumban? Hadd ne soroljam.
Szeretnem, ha Magyarorszag annyira "rohadna", mint a fent emlitett orszagok.
En mindegyik orszagban jartam. Az ottani eletszinvonal ossze sem hasonlithato Magyarorszageval.

Valoszinuleg te meg a falu hataran kivul se mentel ki az eletedben. Az EU es az USA a valsag utan megfog erosodni es mi ha hagyjuk, hogy az inkompetens es antidemokratikus Fidesz es Jobbik kivezessen minket az EU-bol, akkor a periferian fogunk vergodni.

A Jobbik es Fidesz kulonutas, inkompetens politikaja becsodolt!

Kivancsisagbol, te tenyleg komolyan gondolod, hogy Magyarorszag a keleti piacra tud termelni versenykepesen? Ha igen, akkor mit es milyen mennyisegben? Szerinted fel tudjuk venni a versenyt a keleti munkaerovel es technologiaval?

Bebes 2012.01.10. 20:10:35

@okosallah:
Parancsolj: Mike Pompeo, Trent Franks, Heath Shuler, Howard Coble, John Carter, Dan Burton, Randall Hultgren, Vicky Hartzler, Howard Berman, Mike Kelly, Joe Pitts, Tim Walberg, Eni Faleomavaega

Ők írtak dec-ben rosszalló levelet Orbánnak (van köztük 1-2 kakukktojás, értsd: demokraták), a nagy többségük republikánus

Lacdelo 2012.01.10. 20:27:52

@Bebes: / @Counter:

Ezek mind bal libsi, kommunista, nemzetkozi toket kiszolgalo republikanusok! :)

menőmano 2012.01.10. 20:30:17

@Hörcher Ferenc:

Nem érti, vagy nem akarja érteni.
Nem?? akkor) Semmi!
oszt.jónapot!
Bocsánat! ennyi.

Hörcher Ferenc 2012.01.10. 20:33:02

Nem értem. Bocsánat. :)

márta)) 2012.01.10. 20:33:31

Nahát! Hogy mik vannak??!!

Nem kommunistázni, meg libsizni kellene.
Azt kellene leírni, mit csinált annyira jól a többségi kormány??!! Tripla bóvli.
hm.?
?????

Bebes 2012.01.10. 20:33:39

@Counter: Akkor elnézést, bevallom, a radarról jöttem vissza mint "megszólított", és nem olvastam el a sok, azóta írt kommentet.

Lacdelo 2012.01.10. 20:36:44

Ezt a Fideszt ugy kellene elzavarni mindenestul, ahogy van. Sajnos a realitas az az, hogy a valasztasokig hacsak tenyleg nem lesz egy veres utcai forradalom a nyaron, amikor az orszag becsodolt es megtakaritasaink, vallalkozasaink, bankjaink tonkrementek, akkor a kovetkezo valasztasokig nem lehet elkuldeni a Fideszt.

Sajnos az ellenzek se keszult fel elegge a kormanyzasra es tamogatottsaguk is alacsony, habar latvanyosan javulna az orszag gazdasagi helyzete ha egy MSZP-LMP-DK-JESZ es egyeb kispartok es civilek koalicioja osszeallna egy Bajnai-Bokros-Oszko mentalitasu es szaktudasu emberrel az elukon.

A Jobbik az nem alternativa! Semmifele megoldasuk nincs a haza problemaira. Gazdasagrol, egeszsegugyrol, oktatasrol semmi koncepciojuk nincs. Ha ezekre a mocskos neonacikra szavazunk, akkor teljesen kiirjuk magunkat Europabol. Az EU, USA, IMF ellenunk fog fordulni, kulfoldi es belfoldi befektetok kifogjak vinni a maradek befekteteseiket. Az orszag tartosan BOVLI kategoriaba kerul es nem fogjuk tudni finanszirozni a piacrol, 20% fole none a munkanelkuliseg, nagymaerteku elszegenyedes, stb...

A Jobbik nem megoldas az orszag problemaira! Mindenki aki a Jobbikot tamogatja az Magyarorszag ellen tevekenykedik es tartos elszegenyedesehez jarul hozza.

HA A FIDESZ NEM KERGETI EL ORBANT ES TARSAIT NYARRA ES ESTLEG KILEPNEK AZ EU-BOL, AKKOR AZ ORSZAG BECSODOL ES VER FOG FOLYNI AZ UTCAN! Remelem ez elkerulheto egy belso puccsal a Fideszen belul.

márta)) 2012.01.10. 20:40:09

Nézegessen a kormányért imádkozó nyugdíjasokat - frissítve!"

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/10/Es_aldo_imadsag_mellett_52ZI51#rss

És áldó imádság mellett"

:)

okosallah 2012.01.10. 21:59:18

@Bebes:
Erre már válaszoltam de a korábbi posztokat már nem olvassa senki. Igen 10 rep. és 3 dem. azt akarta, hogy amerikai szektákat is finanszirozzon OV. a magyar adófizetők pénzéből. Ezek a "vallások" sose léteztek .hu-ban, mint a pld. a mormonok.

Fizesse ezeket az USA és ne a csóró Józsi bá. Az USA-ban millió szekta van pld. "kwanza". Az is elismert vallás volt akik öngyilkosak lettek. Alapitója Reverend Jim Jones Peoples Temple és Guyanaban tömegesen megmérgezték magukat.

Utána lehet nézni a "TV evangelist" kulcsszó alatt.

okosallah 2012.01.10. 22:30:29

@Lacdelo:
1. Nem vagyok közgazdász igy gazdasági kérdésekbe nem megyek bele.

2. Posztjaim lényege az, megnézzem hogy kik azok akik olyan vehemensen támadják OV Nyugaton és az USA-ban.

3. A "falusi" cucc elhagyására már megkért a fórum tulajdonosa korábban. (Please drop it, stick with the subject.)

4. A felsorolt újságok -- N.Y. Times, Wash.Post, a Democrata párt szócsövei, csak úgy mint a MSNBC vagy a Huffingtonpost blog.
A "Cultural Marxist" politika zászlóvivői, globalizmus, diversity, multikulti, pro-gay agenda (buzik), Obama fő támogatói. Strong leftist Jewish influence and money.

5. Konservativ: Wash.Times, Wall St. Journal és Fox News.

6. Az összes EU nagy újság mind kivétel nélkül Unionista, balos, globalista, ellenzi a nemzeti államok létét.

Konklúzió: a magyar kommunisták riasztották a nyugati szocialistákat és erre megindult a hadjárat M.o. ellen.
Az első lövést (cikket) Paul Krugman (radical leftist at NY.Times) adta le majd a Szocialista International össztüzet nyitott mint a WashPost, Der Spiegel, Guardian és a Le monde. (Oui, je parle francais.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 22:38:42

@okosallah: Elég szomorú dolog a kritikák tartalma helyett a kritikus személyével foglalkozni.
A WSJ ugyanúgy leszedi a keresztvizet a kormány hülyeségeiről, egyébként. Ami hülyeség, az hülyeség, oldalfüggetlenül.

De persze egyszerűbb az egészet ideológiai síkra korlátozni, evvel tagadva, hogy reálfolyamatokról bárhol is szó lehetne. Ez bolsevik, totalitárius mentalitás, ahol a műtrágya-választásnak is kizárólag politikai aspektusa van.

okosallah 2012.01.10. 22:57:33

@Counter:
1. Engem a politikai-ideológiai vonal érdekel mert az USA elnöki választási kampányban én is rész veszek mint választó polgár és sokat olvasok e téren.

2. Egy fórum keretén belűl nem lehet minden témakört részletesen megtárgyalni és elkalandozni mellék vágányokon: senki se fogja elolvasni. Please be pithy.

3. Ha tudok még olvasni .hun-ul akkor én vagyok falusi (= paraszt) nak nevezett egyén mert nekem nem stilusom a cikizés.

4. What's your point?

menőmano 2012.01.10. 23:03:31

A fél világot bejárja Fellegi az IMF-hitelért"

hvg.hu/itthon/20120110_fellegi_eu_imf#rss

Tehát, mégis, csak égetően" szükséges lehet, az a "fránya") IMF. hitel.
Ez is egy csodafegyver" a totális összeomlás ellen. Igaz lehet ezt magyarázni, de a tények, tények maradnak.

menőmano 2012.01.10. 23:07:21

@Hörcher Ferenc:
Nincs semmi baj. Ön az, aki, Én pedig vagyok egy kommentelő. Akinek végül is nem volt kötelező idejönni.
Csak - bevallom őszintén - azt hittem, hogy ez a blog kicsit más, mint a többi.
De belátom tévedtem, csalódtam. Nem kicsit, nagyon.
Önnek ez nem probléma,- csak Nekem lehet az.

Bebes 2012.01.10. 23:31:40

@okosallah: Az a gáz, hogy te a kabátujjból húzod elő az ászokat:-) Ha megbuksz azzal, h csakis balról bírálják a kormányt, akkor jön az, hogy ezek ugyan republikánusok, viszont "szektások". Azért a metodistákat, pünkösdistákat, unitáriusokat vagy a muzulmánokat elég nehéz összemosni a Jones- féle szektákkal vagy a tévén át delejező sarlatánokkal. És ehhez sem nekem, sem neked nem kell "utánanézni" a dolognak, mert mindkettőnknek evidens.

Bebes 2012.01.10. 23:43:01

@okosallah: Nézd, én azt el tudom valamennyire fogadni, hogy Amerikából, szúrós republikánus szemmel nézvést az európai jobboldal is túl balos. De amit ebbe belemagyarázol, az már elfogadhatatlan: az un. jóléti vívmányok egyfajta "társadalmi szerződés" alapján váltak az eu-i demokráciák részévé a 2. vh. után, ezt mindkét oldal elfogadta, és ezért a mainstreamben már nem is találsz tiszta jobb- és baloldali pártokat, hanem balközép és jobbközép néppártokat. Az egy dolog, ha ez neked ellenszenves, de tényleg nem kellenek konteók a megfejtéséhez.

okosallah 2012.01.11. 00:03:24

@Bebes:
Maradjunk a lényegnél. Az "elfogadott" egyházakat az állam támogatja az adófizetők pénzéből. Az elismert vallásoknak hosszú múltjuk van M.o. és mindenki elfogadja őket még sátáni OV is.

Erre jönnek az amerikai vallási megszállottak akik egy sereg olyan vallásokat is akarnak "velem" (adófizető vagyok!!!) támogatni amilyen vallásokról .hu-ban senki se hallott vagy csak olvasott valahol.

A fair dolog az lenne, hogy az USA által javasolt vallások bishop-jai nyilatkozatban kijelentenék, hogy ők fogják fizetni a felmerülő költségeket.

Végül is hát már nekünk jogunk sincs arra, hogy ilyen magyar belügyeket eldönthessünk?

Let's draw the line in the sand and stop the madness.

Talán segitene nekem -- ha már olyan jól informált - hogy melyek azok a vallások KONKRÉTAN amelyeket az USA annyira szorgalmaz de az OV. meg nem.

Én agnosztikus vagyok - vallástalan --szóval nekem nincs lovam a versenyben.

okosallah 2012.01.11. 00:22:09

@Bebes:
Az egész fiatalságomat a magyar kommunista érában töltöttem -- vagyis vesztettem el.
Meglett férfi lettem mire sikerült megszöknöm és szabad ember lettem Párizsban majd később az USA-ban.

Én is --csak úgy mint a többi kubai, vietnami és más kommunista üldözöttek -- nagyon idegesek szoktunk lenni amikor látjuk az új-Marxizmus terjedést az USA-ban: innen van az erős ellenállás a részünkről mert már mi TUDJUK, hogy miről van szó.
Éltünk benne.

48-ban is ez volt: először jöttek a "rózsaszinüek" (pinko) és a vörösök lapultak. Aztán vörösök hazavágták a pinko-kat és 60 évig uralkodtak.
A pinko - stádiumban van az USA is.

Bebes 2012.01.11. 00:53:37

@okosallah: Nekem sincs lovam, úgyhogy közelednek az álláspontok:-)
2 dolgot külön kellene választani (amit pártunk és kormányunk összemos: az egyházi státusz elismerését és a finanszírozást. Amcsi republikánusok és eu-i demokraták egyaránt azt vallják, hogy az előbbihez az államnak semmi köze: olyan egyházat jegyeztetek be, amilyet akarok, ha vannak hívők, akkor életben marad, ha nincsenek is, akkor lehet venni a kalapot (vagy pispeksüveget). De azzal a felkiáltással, hogy harcolunk a "bizniszegyházak" ellen, az államnak, törvényhozásnak, bárminek magához ragadni a felhatalmazást, hogy én döntöm el, mi egyház és mi nem, az agyrém.
A bizniszegyházakat nem az "egyház", hanem a "biznisz" felőli végén kéne megfogni, mert abban is egyetértünk, hogy közpénzből ne finanszírozzák a hitéletet.

Bebes 2012.01.11. 01:33:07

@okosallah: Nem tudom, mikor léptél innen, de a rendszerváltás utáni kárpótlás abszolút nyertesei az egyházak lettek. Gyárat, bankot, bérházat, nagybirtokot nem adtak vissza (műkincset is csak nehezen), a kisebb földtulajdonosokat kárpótolták részlegesen. Az egyház sem kapta vissza a nagybirtokait, de az épületeit (iskola, kórház, kolostor stb.) igen, azzal a megszorítással, ha olag úgy áll nálunk a dolog, hogy ha nem vállalja az adott intézmény működtetését, akkor pénzt kaphat helyette. A komcsik (név szerint Horn) történelmi bűne a vatikáni szerződés, ami az állam (pontosabban a nép) rovására adott előnyöket a katolikus egyháznak, de hogy ne legyen vita, ugyanezeket a jogtalan előnyöket a többi un. történelmi egyház is megkapta. És azóta sincs megállás. Az egyházi státusz gyakorlatilag adómentességet jelent, amit ki is használtak, és akik a legtöbbet nyerték rajta, azok mostantól még jobb helyzetben lesznek, a többi meg repül. A szcientológia elleni össznépi utálatot lovagolták meg, de a kisegyházak szívják meg. Az amerikai képviselőknek nyilván az szúrt szemet, hogy szinte mindegyik keresztény kisegyház kiesett, és ezek nem szekták, hanem a régi reformáció ilyen-olyan leágazásai (Evangéliumi testvérközösség, Jehova tanúi, metodisták stb.). De kiestek a nagy keleti világvallások is (iszlám, buddhizmus, krisnások...)
Erre te (ti ott) csak azt mondhatják az államnak, hogy coki, a (szövetségi) kormány változtathat az adószabályokon, de ne ugasson bele abba, hogy kinek mi az egyháza. És ne tévedj: Orbánék nem abban az értelemben jobboldaliak, ahogy te. Szakpolitikában zokni társaság, ahelyett hogy okos, minőségi törvényekkel egyengetnék a társadalompolitikai vagy akár ideológiai céljaikat, durrbele módra, átgondolatlan shortcut lépésekkel intézkednek. Az egyházi törvény csak egy a sok ilyen közül.

okosallah 2012.01.11. 01:34:29

@Bebes:
Ebben egyetértünk, hogy ez 2 különböző megközelités. Ha emlékezetem nem csal, .Hu hagyománya mindig is az állami támogatás formája volt -- még a kommunizmusban is.
Lásd "Egyházügyi Hivatal".
Nem hinném, hogy magán-pénzből támogatott vallási felekezet létezett valaha is nálunk.

Ha az elméletekből leszállunk a földre akkor a mai gyakorlat az, hogy mindaddig amig az "állam-és-kormány" pengeti a lét addig neki van igaza.

Ha lemondanak a pénzről akkor a dolog elveszti vallási élét és polgári egyesületté válik ahol szabadon lehet imádkozni.

Konklúzió: ha kell az állami pénz, akkor OV a nyerő.
Ha jogilag lemondanak mindenféle állami támogatásról akkor azt csinálhatnak amit akarnak.

2. Pax Americana.
Amerikai hivatalos és magán személyek a világ körül utazgatnak és kérés nélkül osztogatják a tanácsaikat, dorgálnak és fenyegetnek országokat, mindenbe beleavatkoznak és ettől minden normális embernek felforr a vére.
Szinte minden ország tiltakozik az USA beavatkozása ellen. (Google)

okosallah 2012.01.11. 01:49:55

@Bebes:
1.Köszönöm a részletes felvilágositást: az egész egyházügyi téma az érdeklődési körömön kivül volt. A rendszerváltás utáni helyzettel meg nem is foglalkoztam csak 2000-ben települtem hivatalosan vissza de fél lábbal az USA-hoz kötődtem megélhetési okok miatt.

2. OV-hoz csak annyi szál fűz mint a többi anti-Marxista politikushoz akár keleten vagy nyugaton.
Automatikusan védelmére kelek mihelyt a Soros, Guardian vagy az Obamista klikk támadja.

"AZ ELLENSÉGEM ELLENSÉGE A BARÁTOM".

Bebes 2012.01.11. 01:51:53

@okosallah: Értem (vagy érteni vélem) az amerikai vörösfóbiát, de amíg ott ez szabad választás kérdése volt, K-Európában geopolitikai realitás. Az egész régiót átengedték a ruszkiknak, tök mindegy, ki hol állt a háborúban. És ezzel hosszú időre diszkreditálták a szociáldemokráciát meg a baloldaliságot, holott annak semmi köze az orosz imperializmushoz, ami a cári rendszer megdöntése után is ugyanaz maradt, csak vörös gúnyát öltött. Annak a bolsevik rendszernek köze nem volt a szabadsághoz, önrendelkezéshez, szolidaritáshoz, emberi jogokhoz. Ezek közös európai értékek, annyi eltéréssel, hogy a jobb- és a baloldal kicsit máshová teszi a hangsúlyt szabad piac ás állami beavatkozás, öngondoskodás és szolidaritás között.

Bebes 2012.01.11. 01:56:01

@okosallah: Nem egészen. Mert a törvény nem úgy szól, hogy én mondom meg, kinek adok pénzt (ez még rendben lenne), hanem azt, hogy én mondom meg, melyik vallási közösség lehet egyház. Nagy különbség.

Bebes 2012.01.11. 02:01:02

@okosallah: Pax Americana.
Valóban tiltakoznak, ha az ő dolgaikba üti az USA orrát, viszont teli szájjal követelik, hogy másutt igenis avatkozzon be, nem nézheti tétlenül, hogy... és itt hosszú felsorolás jön. Nem irigylem Amerikát:-)
Az EU-t viszont puhapöcsnek tartják, mert nem, vagy csak sokára, nehézkesen, félszívvel avatkozik be.

okosallah 2012.01.11. 02:30:33

@Bebes:
Marxizmusnak 150-éves története van és tucatnyi variánsa az angol Fabian-szocialistáktól kezdve a Trockista "permanens" forradalmon át a mai "kulturális marxizmusig" - amit Lukács György, a bankárból lett 1919-es népbiztos inditott el.

A lényege a Greco-Roman (Judeo-Christian) polgári társadalom felbomlasztása és helyettesitése egy Univerzális Világ rendszerrel.

Az összes variáns célja ez, csak az odavezető út és módszer különböző.
Ezért én az egészet egybe sorolom és a nüanszok nem nagyon érdekelnek.

Sokat olvastam e téren ide értve Szolzsenyicint is.

okosallah 2012.01.11. 02:40:44

@Bebes:
A klasszikus Amerika ahová Józsi bá kivándolrolt a múlt században és meggazdagodott már megszűnt. A demográfia szerint az Euro-Amerikaiak csak 60%-a lakosságnak a többi már más nem Euro bevándorló.

Ahogy EU-ból Eurábia lesz, az USA is szét fog esni mint a Sz.U.
Most itt teljes identitásbeli káosz van, az utolsó kisérlet, hogy az Obama mögött felsorakozott erőket (Soros, Jewish money, spanyol-ajkuak, stb.) megállitsák.

Szerintem a Marxisták fognak nyerni Obamával.

Bebes 2012.01.11. 02:57:52

@okosallah: Ha a marxizmus érdekel (ami messze nem azonos a bolsevizmussal vagy sztalinizmussal), akkor ne Trockijt meg Szolzsenyicint olvass, hanem Marxot:-) Lukács Gy-nek a papája volt bankár, ő filozófiaprof. volt, tán Heidelbergben, mielőtt "megigazult". A sztálini rendszer borzalom volt, gyilkos, emberellenes, a gyűlöletéhez nincs szükség konteókra. Azért tört világuralomra, mert imperialista volt.
Az igazságos társadalomról szőtt utópiák bizonyára egyidősek a civilizációval. Marx a közgazdaságtanból vezetett le egy ilyet, aminek tk. az emberi méltóság volt a magja. Nagy gondolkodó volt. De az övé is utópia. A 68-asoké is. Csak újabban verték bele az orrunkat abba, hogy a szabadság és az egyenlőség összeférhetetlen, be kell érnünk a demokráciával, ami egy józan kompromisszum.

okosallah 2012.01.11. 03:37:03

@Bebes:
Lukácsról bőven van info a neten, ismerem. Akárki aki .Hu-ban élt a kommunizmus alatt annak már nem kell Marx-ot olvasnia annál is inkább mert az ortodox marxizmust (Osztályharc, prol.diktatura stb.) felváltotta a "Kulturális Marxizmus".
A mai globalizációban az ipari forradomban (1848) gyökerezett érvek már nem alkalmazhatók.
Csak a "Che" trikókat viselő anarcho-kommunista Schwarze Block fiataljai hisznek benne.

A Kulturális Marxizmus azonban itt van és erről nemigen van szó. Még maga a szó is majdnem tiltott.

Mivel a proletár forradalom (gazdasági) nem döntötte meg polgári társadalmat most kulturálisan próbálják ugynazt.
Lukács meg a német filozófusok ("Frankfurt School") voltak azok akik az USA-egyetemein kiképezték a '68-as okat akik átjöttek Európába forradalmat csinálni.
Hitler elől elmenekült Jewish volt mindegyik és amerikai egyetemeken tanitottak.
Hillary Clinton az egyik tanitványuk volt.

A program: Diversity, multikulti, pro-Iszlam, Keresztény ellenesség, pro-homosex, nemzeti-állam ellenesség, "politikailag korrekt" beszéd törvények. A család felbomlasztása a homosex-házassággal.

OV.alkotmányos házasság meghatározása megvaditotta az USA balos homo-lobbyt, a kereszténység a balos Jewish lobby-t, a kommunista ellenesség a Szocialista Internacionálét...ez a tényállás.

Marx helyett javasolnám a "Kulturális Marxizmus" eredetét és helyzetét olvasni mert az irányitja a mai Nyugatot.

Érdemes elolvasni az EU büntetőjogi törvényét hogy mi minősül bűncselekménynek.
Bármit lehet annak értelmezni.

“Council Framework Decision 2008/913/JHA of 28 November 2008 on combating certain forms and expressions of racism and xenophobia by means of criminal law.”

europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/combating_discrimination/l33178_en.htm

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 09:07:56

@Hörcher Ferenc: Elfelejtettél válaszolni a meglátásaimra, de hát mindegy is, furcsa értékrend az, hogy engem óvsz az elvakult kormánypártiságtól, viszont magadat nem óvod az elvakult atlantiságtól. Mindegy, kettős mérce, megszoktam. De ezt olvastad véletlenül? Mégsem akasztja össze a bajszát a független és objektív ATV-vel a drága LMP-t (is! LOL) kedvelő görög félistennő:

hetivalasz.hu/itthon/helyreigazitas-44722/

Hörcher Ferenc 2012.01.11. 10:40:35

Kedves proeskontra,
továbbra sem tisztel meg azzal, hogy nem tegez, ha nem ismerjük egymást.
Akkor mért várja, hogy válaszoljak a kérdéseire?
A helyreigazítás helyreigazítását én is láttam, sőt ezt is: leiterjakab.blog.hu/2012/01/10/akkor_most_felreforditotta_az_atv_az_amerikai_nagykovetet_vagy_nem

Tehát fura dolog ez, hisz a hvg.hu nem nevezhető az ATV ellenségének.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 11:05:16

@Hörcher Ferenc: Nem mondtam, hogy ismerjük egymást, azt sem, hogy nem. Mindenesetre ezúton szeretnék sok sikert és erőt (pénzt és médiatámogatást felesleges, mert az meglesz) kívánni az igazi jó és normális konzervatív párt alapítása feletti bábáskodáshoz a MM, a Heti Válasz és a Mandiner teljes kollektívájának. Egyedül Borókai Gáborban van még bizadalmam, bár egyre kevésbé, hisz különben mindennek nem adna teret.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 11:20:51

mno.hu/belfold/budait-is-faggatta-a-sukoroi-ugyben-az-amerikai-nagykovet-1042716

Tavaly április, Fidesz-szimpátia. Aha. Ha F16-osokat küldenek, akkor sem jelennek meg majd repedések az atlantizmusodon?

Hörcher Ferenc 2012.01.11. 11:24:00

@proeskontra: Kedves proeskontra,
tekintsem ezt feljelentésnek?
üdv,
HF

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 11:32:22

@Hörcher Ferenc: :)) Tipikus ellenzéki paranoia. Csupán abbéli reményemet fejeztem ki, hogy Borókai Gábort nem veszítettük még el, mert őt imádom (imádtam). Valamint jeleztem, hogy sajnos úgy látom, hogy erre egyre kevesebb esélyt látok, mivel, ha így lenne, akkor nem adta teret főszerkesztőként annak, amit pl. Stumpf András művel. Semmi feljelentés nincs, ez ellenzéki tempó. Viszont úgy nézem, hogy a nagykövetségi informátorodat ideje elfelejteni, mert csúnyán rászedett.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 12:07:36

@okosallah: Ez az, hogy nem csinálhatnak, amit akarnak.
Ha indítanak egy iskolát: az egyházi gazdasági, jogi versenyelőnyben van.
Ha esetleg bevezetik az egyházi esküvő állami elismerését, a metodista mehet esküdni a refikhez vagy az evikhez.
Ha börtönbe kerül, akkor a börtönben van egyházi misszió, egyesületi misszió aligha.

Az egyházi minőség a vallás közösségi megélését teszi lehetővé, és ha valami nem egyház, akkor ez indokolatlanul lehetetlen vagy nehezebb. Végülis vallásszabadságnak kellene lennie, szerintem ezt abban a messzi Amerikában bizonyára tudod tapasztalni, a midwest/bible belt környékén valószínűleg legalább minden 5. faluban van egy önálló, független kisegyház - és ezeket az állam hagyja egyháznak lenni. Itt nem.

OV és a Fidesz egyébként gond nélkül átvették a szocialista gondolkodásbeli sémákat. Egyfajta nacionálkommunisták számos propagandisztikus, mozgalmi, ideológiai kérdésben, de jó pár reális gazdaságpolitikai vagy egyéb politikai ügyben is a kádári/bolsevik fogalmakkal érthető a működésük.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 12:35:26

@Counter: Vagy pl. csak a büntetőeljárási törvénybe bekukkantva:
- tanúzási akadály egyházi személyre vonatkozóan
- egyházi személy sértett/terhelt halála után az indítványtételi jogokat az egyházi elöljáró gyakorolhatja.

Miért nem vonatkozhat ez egy metodista lelkészre vagy egy imámra? Ha én meggyónom a katolikus papnak, hogy elkövettem valamit, akkor a pap nem tanúz

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 12:36:29

@Counter: ... a pap nem tanúzhat, ha valamely gyónást alkalmazó kisegyház (nem ismerem ezeket, sajnálom) tagjaként gyónok, akkor tanúznia kell? Mire föl a megkülönböztetés?

Lacdelo 2012.01.11. 12:59:20

@okosallah:

Magyarorszag sohase lesz kepes megujulni, ha mi nem vagyunk kepesek tul lepni rajtuk es tiszta lappal kezdeni. A Jobbiknak es a Fidesznek ez nem erdeke. Nekik az erdekuk az, hogy folytonosan megosszak a nemzetet es a masik oldal ellen folyamatos harcban legyenek. Ez a politikajuknak a sarokkove. EU,USA, IMF, bank, multi, zsido, cigany, kommunista, liberalis, homoszexualis, stb... ellenesseggel probaljak az embereket megosztani es amint latjuk sikeresen.

Amig az ilyen bargyu es aljas politikara van vevo, addig Magyarorszag a nacionalista, jobboldali politika mocsaraban fog vergodni. :(

Szeretnek en az USA, anliai, holland, nemet, francia de meg a lengyel, cseh, szlovak eletszinvonalon elni. Magyarorszagnak a "Kulturális Marxizmus" mocsaraban kell elnie vidaman. A ti fasiszta, nacionalista, neonaci ideologiatoknak semmi pozitiv nemzet epito hatasa nincs ugyanis.

Ha meg annyira tetszik neked a tekintelyelvu rendszerek mint Kina, Oroszorszag, akkor nyugodtan menj ki nezzel korbe, csak nehogy csalodjal. Ezekben az orszagokban is baromi sok az ehezo, annak ellenere hogy gazdasaguk rohamosan fejlodik. Habar a Jobbik politikaja inkabb Feheroroszorszag, Del-Koreaehoz hasonlit.

A nyugat es a penzpiacok ellen meg azert lazongasz, mert halvanylila fingod sincs, hogy hogyan mukodik. Csak a kuruc.info-rol "tajekozodsz" es lovesed sincs hogy hogyan mukodik a fejlett piacgazdasag. Habar vannak hibak, mint minden rendszerben, de egy iranyitott es szocialisan erzekeny kaptialista rendszer (Nyugat-Europa, USA, Japan, Del-Korea kulonbozo mertekekben stb...) a legeredmenyesebb a joleti tarsadalom kieptesehez. Minden renszerben vannak hibak, tokeletes rendszer nincs, de az ido is bizonyitotta, hogy ezek a rendszerek sokkal kiszamithatobbak es humanusabbak, mint a te kibaszott zsakutcas fasiszta, diktatorikus, nacionalista szelsojobboldali Jobbikos rezsim lenne. A Jobbiknak nincsenek megoldasai se gazdasagi, se tarsadalmi kerdesekben. A sok ures, nagyhangu faszsagokat leszamitva semmit nem tudnak az asztalra letenni.

A Jobbik az nem alternativa! Semmifele megoldasuk nincs a haza problemaira. Gazdasagrol, egeszsegugyrol, oktatasrol semmi koncepciojuk nincs. Ha ezekre a mocskos neonacikra szavazunk, akkor teljesen kiirjuk magunkat Europabol. Az EU, USA, IMF ellenunk fog fordulni, kulfoldi es belfoldi befektetok kifogjak vinni a maradek befekteteseiket. Az orszag tartosan BOVLI kategoriaba kerul es nem fogjuk tudni finanszirozni a piacrol, 20% fole none a munkanelkuliseg, nagymaerteku elszegenyedes, stb...

A Jobbik nem megoldas az orszag problemaira! Mindenki aki a Jobbikot tamogatja az Magyarorszag ellen tevekenykedik es tartos elszegenyedesehez jarul hozza.

márta)) 2012.01.11. 13:23:50

Komoly feltétel Orbánéknak: Ezt muszáj lesz meglépniük?
A jegybanktörvény módosítása lehet a megállapodás egyik előfeltétele"

Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke szerint a jegybanktörvény módosítása az egyik előfeltétele az EU részéről a Magyarországgal kötendő megállapodásnak.

Rehnt a BBC televízió HardTalk című interjúműsora szólaltatta meg."

a jövő hét végén találkozik Fellegi Tamással, a nemzetközi pénzügyi tárgyalások folytatásával megbízott tárca nélküli miniszterrel, akivel „alkalmunk lesz megbeszélni ezt a kérdést". "

hetivalasz.hu/vilag/rendszeres-kapcsolatban-vannak-44743

Na.Igen) A Fellegi pedig már elindult? körbe járja a fél világot az IMF. hitelért? :)

Az ilyen-olyan adónemek kivetése, - és a magánnyugdíj -pénzek téeszesítése ellenére, mégis égetően szükség van a hitelre.

Nagyon jó lenne, ha jönne egy politikai erő, egy új. politikai erő, mely véget tudna vetni a hatalmi politizálásnak.
???
Na. és persze a nemzetközi ismertség, elfogadottság,kapcsolatok ápolása minden képpen szükséges lenne.
Szövetségeseket csak igy lehet találni, állandó harci modorral nem igazán szokott sikerülni. amint a "jelek" is mutatják.

márta)) 2012.01.11. 13:25:23

A Metal Lady is utcára vonul Orbánért"

atv.hu/cikk/20120111_orban_viktort_tamogato_felvonulas_lesz_a_hosok_teren

Hm. Biztosan nagyon érdekes és látványos lesz.
Hogy mik vannak!???
:(

márta)) 2012.01.11. 13:33:23

Közgazdász, jogász nem kell, művészeti végzettségű viszont igen"

A kormány éppen ezért egy új diákhitel konstrukcióján kezdett el dolgozni, melynek keretén belül 800 ezer forintot vehetnek fel a hallgatók félévente, amelyet a tanulmányi költségek finanszírozására fordíthatnak. Emellett természetesen megmarad a korábbi hitelkonstrukció is, mely a mindennapi élet kiadásainak fedezésére költhető. "

Bocsánat! De én jobban szeretek másolni, mint írni. Fantasztikus! A szegényebb, vagy elszegényedett családból származó fiatalok el is felejthetik a felsőfoku képzést!
Ezt nem gondolhatja senki komolyan, hogy ilyen hatalmas összegekkel eladósitják magukat a fiatalok.
Ha végleg kilépnek a nagybetűs életbe, ugyan, ugyan mondja már meg valaki, hogyan fogják megalapozni az életüket ? Ami most ebben az országban, ennek a társadalmi csoportnak egyébként is lehetetlen.?
Már diákéveikben, szinte életük végéig eladósodnak.

Tessenek már gondolkodni? A fiatal, ki a városban lakhatást fizet, szinte teljesen el kell tartania magát) még ha diákmunkát vállal, akkor sem tudja fedezni a tandij költségét. Még ha jó is lenne az irány, a kivitelezéssel nagyon nagy gondok vannak!!!
????

okosallah 2012.01.11. 15:41:31

@Lacdelo:
Vitánkra most már "Godwin's Law" érvényes ami a Wikipedia szerint ez:

""As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches"

Vagyis aki elkezdi a Nácizást v. Hitlerezést, fsisztázást az automatikusan diszkvalifikálja magát. Az USA-ban a "Godwin's Law"t-mindig idézik ha a thread oda jut.

Mivel nekem ani-kommunista, anti-Marxista álláspontom van neked meg az ellenkezője, igy a süketek párbeszéde a lehetséges fejlemény ami nem érdekel.
Have a nájsz (nice) déj.

okosallah 2012.01.11. 16:08:08

@Counter:
"Bebes" fórum társunkkal fentebb már megbeszéltük ezt a kérdést aminek az a lényege, hogy ameddig a kormány pengeti a lét addig ő szabja meg a játékszabályokat.
A kormány dönti el, hogy az én adómból (fizetek adót!!) kinek mit ad és nem H. Clinton.
Ezt nemzeti szuverenitásnak hivják.

Ez igy van mindenhol. Ha a vallás-tagok saját maguk által finanszirozzák a létüket akkor joguk van kérni a felvételüket a "finanszirozást nem igénylő" vallás listájára.

(Én vallástalan agnosztikus vagyok).

Jogi éretlemben ez a 2 megközelités lehetséges.
A teljesség kedvéért hozzátenném, hogy nem tudom, hogy ki van OV. listáján és kiket utasitott vissza. Nekem nincs lovam egy vallási vitában...

Amerika nem példa szinte semmire mert az alapitók szándékosan Európa ellentétét akarták létrehozni. Az első telepesek vallási menekültek voltak N. Britanniából igy ma is az USA-a vallások paradicsoma.

De!!!!!!Mindegyik önfentartó!!! Adó mentesek de pénzt nem kapnak az államtól.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 16:20:08

@okosallah: Nincs "finanszírozást nem igénylő vallás listája". Állam által elismert egyház van, minden más nincs.

Teljes mértékben helyeslem az egyházak állami finanszírozásának megszüntetését. A bizniszegyházakkal szemben nem úgy kell fellépni, hogy az állam megmondja, melyik egyház bizniszelhet és melyik nem, hanem hogy elzárja a bizniszt. Oldják meg. Ha választani kell, hogy a püspöki Audi marad vagy a kistelepülési iskola: válasszanak.
Ha jól tudom, Németországban is megoldott az egyházak önfenntartása. Csak Magyarországon az államnak jobban tetszik összefonódnia egyes egyházakkal, mint jól tudjuk, nem éppen viszonzás nélkül.

A példáim egyébként mind érvényes kérdések. Miért kelljen egy gyóntató kisegyház papjának tanúznia, ha a katolikus egyház papja megtagadhatja? Az állam azért finanszírozza a katolikus papot, hogy az megtagadhassa a tanúzást?

A vallomástételi akadály nem pénzkérdés, ez egyszerű elismerés kérdése, amit semmi alapja nincs megtagadnia az államnak azon az alapon, hogy kinek ad pénzt _egyébként_.
Vagy éppen az elöljáró által tett indítványok. Vagy a börtönmissziós lehetőségek. Egy katolikus rab juthasson hozzá az egyháza által biztosított vallási közösséghez, de egy muszlim ne? Milyen alapon?

Amerika arra példa, hogy fényesen beváltak a Founding Fathers elképzelései állam és állampolgár viszonyáról.

okosallah 2012.01.11. 16:43:30

@Counter:
Valahol tehát mi is egyetértünk. A helyzet az, hogy .Hu hagyományosan államilag elismert vallási rendszerekre épült ami talán Kossuth óta létezik.
A vörösök alatt is volt az Egyházügyi Hivatal.

A probléma az, hogy OV nem ismerte fel az élet változásait miszerint az egész egyházi-vallási törvényt újra kellene definiálni és új alapokra helyezni.
A hagyományos nem működik már.

Egy ilyen vállalkozás azonban bonyolult, hosszú időbe telik, tele van darázs-fészkekkel, láthatalan érdekekkel -- a régi francia "chercher la femme" helyett chercher le Pénzt ....

Konklúzió: OV. csak folytatta a hagyományokat és nem vett tudomást az új szereplőkről és business men-ekről akik a vallást kivánják megfejni.
Tanultak az Amerikaiaktól.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 17:08:54

@okosallah: Magyarország nem vallási rendszerekre, hanem a magyar társadalomra és annak munkájára, anyagi és szellemi vagyonára épült.

A probléma az, hogy OV nem foglalkozik nagyjából semmivel sem azon kívül, hogy lehetőleg minden legyen úgy, ahogy a szocializmus előtt volt, de leginkább úgy, ahogy ő akarja és ahogy szerinte volt.

Láthatatlan érdekek nincsenek, csak olyanok, amelyeket nem vettünk észre. Ha éjjel vezetsz és az autó elé ugrik egy őz, az nem láthatatlan volt, hanem csak nem láttad.

Orbán nem az üzletemberekről nem vesz tudomást, hanem a magyar társadalomról, amikor például meg akarja őket fosztani attól, hogy vallásukat vallási közösségben gyakorolhassák. Mert mint látjuk, a vallási közösség pl. a büntetőeljárásban is fontos. A büntetésvégrehajtásban is, és még ezer más területen, és ettől elzárja a nem a 14 egyház kötelékébe tartozó magyarokat.

okosallah 2012.01.11. 17:26:07

@Counter:
Vigyázni kell arra, hogy ne tévedjünk filozófiai sikra, se zsigeri OV. utálatra mert az nem viszi előre a témát.

Csak konkrét kérdésekről beszéljünk: pontos, érzelem mentes magyarázatot kérenék, hogy mit jelent tételesen ez a mondatod:

"Orbán nem az üzletemberekről nem vesz tudomást, hanem a magyar társadalomról, amikor például meg akarja őket fosztani attól, hogy vallásukat vallási közösségben gyakorolhassák."

Igényelnek ezek a "vallási közösségek" állami Pénzt, adó mentességet?
Igen? Nem? -- Yes or No

Ha igen, akkor OV. dönt, hogy ki kap és ki nem.
Ha nem, akkor ez jogilag ki van nyilatkozva, hogy lemondanak az adófizetők pénzéről?
Igen? Nem?

Végül is ez a vita lényege de ez túl drasztikus és inkább megy a mellé-beszélés, angolul: spin.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 17:36:23

@okosallah: A magyar állam nem ad lehetőséget arra, hogy a vallási közösségeket szabadon megéljék a magyarok.

Tehát az állam mindenképpen fizetni akar, de ragaszkodik hozzá, hogy csak annak fizessen, akinek akar.

Ha odamész az államhoz, hogy te metodista egyház vagy, nem akarsz az államtól semmit azon kívül, hogy egyház lehess és megtagadhassa a papod a vallomástételt, az egyházad tagjához bemehessen a papod a börtönbe, jogi személyként te mint Metodista Egyház tulajdonold az ingatlanodat, üzemeltesd az iskoládat, az állam azt mondja: nem.

Igényel egy bible beltbéli egyház adómentességet? Igen, mert ami egyház, annak jár a törvény szerint. Akkor Obama döntse el, lehet-e ő az 538. egyház abban a községben?

okosallah 2012.01.11. 18:04:27

@Counter:

"Metodista Egyház tulajdonold az ingatlanodat, üzemeltesd az iskoládat, az állam azt mondja: nem"

Erre szokás u.n. próba pert inditani a biróságon amely elvi határozatot szokott hozni.
Vagyis ez egy függőben levő kérdés miszerint mi a hivatalos jogállása egy, állami támogatást nem igénylő vallási szervezetnek.

Tudomásom szerint Buddhista, Muszlim, Hara Krishna stb. vallások NINCSENEK betiltva, szabadon gyülekezhetnek...szóval szabad vallás-gyakorlás van.

Ez kissé olyan mint az USA homokosok akciója. Senki se gátolja meg őket, hogy egymást keféljék de ők "hivatalosan" akarják csinálni, vagyis az állam elismerje, hogy a fenékbe dugás az "emberi jog".
Viszont az ilyen "elismerés" azzal jár, hogy egy "megözvegyült" homokosnak joga van állami nyugdijra mint egy normális házastársnak.

Az egész szituban érzem az OV ellenesség szagát amit a balosok kevernek fel.
A kereszténység kitétele (alkotmányban) vaditotta meg a USA Jewish lobbyt, a nő-férfi házasság a homo lobbyt, a vallási dolg az Obama lobbyt, a kommunizmus elitélése a Szocialista Internacionálét = N.Y. Times stb.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 18:11:07

@okosallah: Ez nem Amerika, nem úgy megy a próbaper.

Hol van ott a szabad vallásgyakorlás, hogy a Krisna-híveknek nincs egyházuk, nincs hogyan tulajdonolniuk a földjeiket, a marháikat? Hol van ott a szabad vallásgyakorlás, hogy a katolikus pap hivatkozhat gyónási titokra a bíróság előtt, de az el nem ismert vallás gyóntatópapja nem? Hol van ott a szabad vallásgyakorlás, hogy a bebörtönzött evangélikus találkozhat az evangélikus egyház börtönpapjaival, de a jehovista nem?

A szabad vallásgyakorláshoz az is hozzátartozik, hogy egyházi közösséget alapíthassanak a hívek, amely az egyház vallási természetű jogaival bír. Az, hogy kap egy rakás pénzt az államtól, az nem egyházi privilégium. De az, hogy az állam létező egyháznak elismerje, az a vallásszabadság része. Az állam pedig nem akarja elismerni, úgy tesz, mintha nem volnának.

Képzeleghetsz homokos-zsidó-kommunista összeesküvésről, amit akarsz, jó lenne terelni?

okosallah 2012.01.11. 18:30:48

@Counter:
1. Mi a jogi kritériuma egy vallás elismerésének?
Kérek URL linket a törvényre.
Mi a kritériuma egy vallás "Betiltásának"?
URL link a törvényre.

Én nem vagyok semmiféle vallású vagyis agnosztikus vagyok és nincsenek érzelmi se pro se kontra motivációim.
Azért nem keresem a linkeket magam mert nem vagyok érintve a kérdésben.

Miben sért személyesen téged OV. rendelkezése?

Az "összeesküvést" csak szemléltetéskén hoztam fel, hogy itt is csinálnak "ügyeket" egyes csoportok olyan dolgokból amik addig senkit se érdekeltek de része lett a politikai hatalmi harcnak.

Végső kérdés: Kik azok a csoportok, pártok, személyek - külföldi-belföldi - akik ezt a vallási kérdést sérelmezik?

okosallah 2012.01.11. 18:43:05

@Counter:
A kérdésem lényege:
CUI BONO?

Wikipedia:
"A cui bono (latin; voltaképpen egy hiányos mondat, jelentése nagyjából: „Na és kinek jó az?”) kérdése mögött rejlő elv arra céloz, hogy lehetnek rejtett, kapásból nem nyilvánvaló motívumok egy történés mögött, és hogy lehet, hogy nem az az igazi felelős a történtekért, aki elsőre annak látszik"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 18:50:49

@okosallah: Ha arra hoznak törvényt, hogy minden feketének "massa" megszólítással kell a fehér amerikaiakhoz fordulnia, az ellen csak a feketék emelhetnek szót?
Vagy hogy a te példád fordítsam meg: személyesen hogyan akadályoz a családi életben az, hogy egyes amerikai államokban – esetleg nem is abban, amelyikben élsz – azonos nemű felek is köthetnek házasságot? Kétélű dolog ez.

jogszabalykereso.mhk.hu/MK11166.pdf

Amit nem ismer el egyháznak az állam, az nem tud egyházként működni, semmi olyan joggal nem élhet, amelyet egyház, egyházi személy javára állapít meg a törvény (pl. tanúzási akadály).

Jogtechnikailag komikusnak tűnik, hogy a nyilvántartásba vételi eljárásra a népi kezdeményezés szabályait rendeli alkalmazni, miközben a benyújtott népszavazásról szóló törvényjavaslat megsemmisíti a népi kezdeményezés intézményét.

Pár egyház folyamodott, hogy ismerjék el őket, így áll:
index.hu/belfold/2012/01/09/az_egyhazi_statuszert_folyamodok_fele_mar_a_kervenyezesenel_kiesett/

Ők időközben nem egyházak.

Továbbá az egyháznak nem "jár" az adókedvezmény, hanem "járhat", így az sem indok a korlátozásra, hogy adókedvezménnyel jár. Mert nem jár. És az állam diszkriminálhat: egyik egyháznak ad adókedvezményt, másiknak nem ad, egy harmadikat meg el sem ismer.

okosallah 2012.01.11. 19:23:05

@Counter:
A linkeket majd később átnézem, arra idő kell.
2.Mivel itt az USA-ban elképesztő mennyiségű exotikus vallás van, van bennem egy negativ előitélet az ilyen "guruk" és "próféták" és hasonló szervezetek ellen.
Lousianaban élek, a Biblia ővezet szivében (- meg Budán a II. ker. ben).

3. Hagyományos "konzervativ" beállitottságú vagyok (jobb oldali) és látom a tendenciát, hogy a cél a nemzeti hagyományok szétverése és a Kulturális Marxizmus elfogadtatása.

Londonban már van Sharia biróság pld. az EU iszlamositása teljes gőzzel folyik.
Szóval nekem ez az egyházi kérdés egy mellékes oldala annak a háborúnak amit az USA-EU vezetősége .Hu ellen folytat az új-Marxizmus szineiben.

Az USA-ban N.Y.-ban egy Iszlám mecsetet épitettek, de a görög katolikus templom újáépitésére nem adtak engedélyt.

Szóval látom mi megy végbe az EU-USA-ban és látom, hogy OV. megpróbálja a lehetlent, ellenálni ennek az új világnak ahol egy szóért mehet valaki a sittre.

Már itt vannak Ausztriában: Elisabeth Sabaditsch-et elitélték mert kritizálta Iszlámot.

dzsihadfigyelo.wordpress.com/2010/12/25/farkas-baranyborben-elisabeth-sabaditsch-wolf/

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2012.01.11. 19:58:23

Kedves HF! Bár vérzik a szívem, de ezen régi írásomban ma már lehet, hogy a Mandinert Heti Válaszra lehetne cserélni...
kettosmerce.blog.hu/2011/07/30/hogyan_manipulal_mindannyiunkat_a_cseledmedia_vi

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 20:03:21

@okosallah: Mit tekintesz bíróságnak? Londonban állami, elismert bíróságként működő sharia bíróság tudtommal nincs. Afféle mediációs-választottbírósági szerepet töltenek be. Az efféle sharia courtok ítéleteit az állam nem hajtja végre és kényszeríti ki saját jogán:
www.thisislondon.co.uk/standard/article-23436339-sharia-court-frees-london-knife-youths.do
"such judgments are not recognised in British law".

en.wikipedia.org/wiki/Moral_panic

De a választottbíráskodást a legtöbb állam széles körben engedélyezi kereskedelmi jogi kérdésekben, családjogiakban pedig nagy teret enged a felek egyezségeinek (de nem automatikusan fogadja el azokat). Ez alapvetően normális.

Bizonyára érdekes az európai iszlám, a hate speech és a new york-i "iszlám kulturális központ" ügye is, de itt most a magyar egyházügyi szabályozásról volt szó. Az nem Magyarország vagy az EU iszlamizálása, hogy egy magyar börtönben ülő muszlim elítélthez bemehet-e az imámja, vagy hogy a krisna-hívők egyháza tulajdonosa lehet-e annak a nagyobbacska legelőnek, amin a teheneiket legeltetik.

okosallah 2012.01.11. 23:07:57

@Counter:
Ok.- egy témát csak egy bizonyos pontig lehet tárgyalni ami után menthetetlenül elkalandozik az ember. Vagy ami még rosszabb, ugyanazokat az érveket ismétli az ember más szavakkal únos untalan.
A kör végül is bezárul és el kell jutni a konklúzióhoz.

Ami szerintem ilyesmi:
OV. a klasszikus hagyományok szerint osztályozta a vallásokat amiből kiesnek a "modern" jórészben "importált" felekzetek.

Én ezt támogatom.

A másik oldal - a legkülönfélébb OV ellenes csoportok - nyugati balos hátszéllel ezt ellenzik és semmiféle kategorizálást sem fogadnak el.

Ezt meg én nem támogatom.

A józan ész azt diktálja, hogy vallási anarchia sehol sincs és minden ország a maga módján rendelkezik a felekezetek jogi helyzete felett.
Pld. Francia o.-ban a Szcientológia be van tiltva, .Hu-ban meg nem.

"Nouveau procès contre la Scientologie"
www.lefigaro.fr

Ezért én ebben az egész ál-felháborodásban azt látom, hogy OV. egy sereg témában a nyugatiak tyúkszemére lépett akik most a fejét akarják mert a komcsikkal könnyebb volt üzletet kötni.
Mást már nem tudok hozzátenni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 23:16:41

@okosallah: A szcientológiát illetően ott van a törvényben a nemzetbiztonsági kockázat, mint kizáró ok. Ez nem indokolja azt, hogy a hétköznapi értelemben vett vallásukat gyakorló állampolgárokat megfosszák az egyházi léttel járó nem anyagi természetű előnyöktől és lehetőségektől.
Úgy is lehetne mondani, hogy nem aprósöréttel kell célba lőni.

Nem tudom, milyen alapon lehet támogatni azt, hogy egy csomó egyház és vallási irányzat ne legyen egyház és ne lehessen egyház.
A két lehetőség, amit felvázolsz, az érveléstechnikában "hamis dilemma" alatt futó ferdítés. Nem csak ez a két lehetőség van.

okosallah 2012.01.11. 23:42:29

@Counter:
Csak azt tudom mondani, hogy a demokráciában lehet majd OV ellen szavazni és más pártot választani.
Addig pedig le kell nyelni a békát.

Amit nem lehet: EU tankokat behivni és a Fidesznyikokra tüzet nyitni mint anno a bolsevikok idején.

hu.wikiquote.org/wiki/Latin_szállóigék
Hodie mihi, cras tibi. Ma nekem, holnap neked.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.11. 23:52:20

@okosallah: Összetéveszted a demokráciát a demokratikus centralizmussal. Utóbbi az önkényuralom egyik formája és csak nevében demokratikus.

Illetve ismerkedj a US alkotmány történetével és elveivel, különösen ami a tömegek zsarnokságát (tyranny of the masses) illeti.
Esetleg nézd meg ezt: youtu.be/ukURt2TsEwY

Vagy ha holnap Obama bejelentené neked, hogy megalakította az Amerikai Kalifátust, hátradőlnél, hogy majd novemberben leszavazol, demokrácia van?

okosallah 2012.01.12. 00:11:10

@Counter:
Együttérzésem.
Sajnos én nem vagyok a megfelelő személy a lelki fájdalmak enyhitésére.

A .hu fórumok tele vannak Eftársakkal akik sirnak a régi "szabadságért" amikor a "klerikális reakció" a nép ellensége volt és a papokat Kistarcsára deportálták.
Ott örülni fognak a véleményednek.

A "klerikális reakció" és az imperializmus keze "betette a lábát"...
De jól emlékszem ezekre az időkre...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 00:23:04

@okosallah: Ha elfogynak az érvek, jön a személyeskedés.

Kandabula 2012.01.12. 00:38:54

@okosallah: lenni nekem nem értem. Orbán úrnak öszevesz mindenkivel. Hogyan jön ide, hogy "A "klerikális reakció" és az imperializmus keze "betette a lábát"...
De jól emlékszem ezekre az időkre..."? He?

okosallah 2012.01.12. 00:50:29

@Kandabula:
Egy másik poszterrel való hosszas vitámhoz tartozó megjegyzésem volt.
Röviden: Az összes balos tüzet hány az OV. diktátorra de én jól emlékszem amikor ezek a balosok vadul üldözték az egyházakat. Öreg fickó vagyok és jó a memóriám.

Hirtelen az összes munkásőr, párttag, ÁVÓ-s a demokrácia bajnoka lett.
Tegnap még szemeket lőttek ki ma meg a Hara Krishna jogaiért harcolnak.

Cirkusz az egész. Can you get it?

okosallah 2012.01.12. 00:54:51

@Counter:
Úgy irtam, hogy ŐK. Them.
Not you. Your leader. He ordered it.
I saw it, I was there.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 01:01:41

@okosallah: Hogyan érinti az én kritikám megalapozottságát, jogosságát, ha más esetleg hipokrita módon kifogásolja ugyanazt?

okosallah 2012.01.12. 01:05:45

@Counter:
Ezt a témát már kitárgyaltuk.
Nem tudok már többet hozzátenni.
Leállt az agyam és a szivverésem.
Hivom a mentőket.
Good night.
süti beállítások módosítása